Om mig

Mitt namn är Frida, född 88 och bor i Mullsjö tillsammans med min sambo, Andreas. Tillsammans har vi fått en underbar dotter! -Leja. Leja föddes 15 Sep -09. Hon är allt vi önskat oss! Hon betyder allt för oss. Med oss bor också Hunden Hera (AMSTAFF/AMBULLDOG) Och huskatten Sessa. =) Med min blogg vill jag skriva om våran dotters utveckling och hur vardagen som föräldrar kan vara.

Senaste

Arkiv

Länkar

Kategorier

Bloglovin

Blogglista


Blogglista.se Klicka gärna på knappen för att få min blogg i topp!

Blogglista.se

20+4

idag vaknade jag lite innan fem av att det sparkade och slog i magen, är det så att jag vaknar av det så måste liten sparka hårt =) h*n höll på ett bra tag därefter men tillslut så somnade jag ifrån det, va så trött.
Det är så mysigt med sparkar men ibland känns det lite underligt och läskigt när det är jätte mycket. Älskar att vara gravid just nu! mår så bra, är så pigg och liten sparkar och lever loppan. <3

Jag skulle vilja mer än gärna att köpa lite bebis saker, räcker med en liten tröja man tycker är fin eller en strumpa man kanske tyckte va heelt underbart söt.. men min Andreas tycker inte det.. känns tråkigt..  =( men,men.. får väll se när det är okej att börja, hoppas snart!

Sessa har fortfarande inte fått sina bebisar.. denna väntan gör mig galen! henne med antagligen, jobbigt för henne att bara gå och ha ont och inte kunna göra så mycket än att ligga, bajsa  o äta. Hoppas det är på G snart.

Idag har jag bestämt att det är en fixar dag! jag ska göra om lite här i hemmet, ska flytta lite skår och göra om Sessas prylar och göra om inför vår o sommaren! =))
Dags att sätta igång då kanske ?!

Ni får ha en super duper glad dag idag! Ett tips! KÖP GLASS! de tänker jag göra ialf ;)

/F

Inlägget skrevs: 2009-04-30 @ 11:07:07 Kommentarer (0)

FISKELYCKA! =)

Idag på Andreas lediga dag har vi testat fiskelycka på lovsjön, sjön som mamma ska flytta till.
 Det gick ju super bra för oss .. :S såg inte en enda fisk, men Andreas fick en baddare, på jerkbait dessutom.
Aaa det va roligt! ;P




/F

Inlägget skrevs: 2009-04-29 @ 19:17:55 Kommentarer (0)

20 + 2

Kopierat fr blimamma.se


DETTA SKER MED DIG OCH DIN BEBIS VECKA 21
Bebisen

Din bebis blodcirkulation är nu komplett och helt fungerande. Navelsträngen fortsätter att växa och bli tjockare alltmedan blodet strömmar med avsevärd kraft igenom för att förse bebisen med syre och näring. Moderkakan är nu nästan lika stor som bebisen.

fetaldev21_31478368

Storleken kommer att fördubblas under andra halvan av gravid iteten. Bebisen är nu c:a 18 cm lång från huvud till stjärt och väger ungefär 300 gram.

Nu mognar de olika organen. Matsmältningssystemet fungerar redan på ett grundläggande sätt och bebisen kan svälja fostervatten och ta upp vatten och socker och sedan göra sig av med restprodukterna. Denna mekanism är en förberedelse på livet utanför livmodern.

I blodet finns det redan ett stort antal röda blodkroppar, och vita blodkropparna börjar att bildas. I munnen börjar små smaklökar att bildas på tungan.

Du

I princip alla kan nu se att du är gravid! Din livmoder borde nu kännas ungefär 2 cm ovanför din navel. Du har antagligen ökat 4-7 kg i vikt och allteftersom bebisen börjar bilda sina fettreserver kommer också din vikt att öka. Under de kommande 10 veckorna kommer du att gå upp ungefär hälften av den totala viktökningen under hela graviditeten.

Du kanske också märker av en ökad aptit eftersom du behöver 500 kcal mer per dag för att försörja din ökade ämnesomsättning. Det är bra att undvika mat som innehåller mycket fett, socker och kalorier, och istället äta frukt, grönsaker, spannmål och anndra naturliga baslivsmedel.

En del upplever ovanliga starka begär efter mat, och även efter sådant som inte är mat; såsom cigarettaska, kol och öl. Bli inte förvånad om dina ben svullnar upp under dagen. Detta kan avhjälpas genom att sätta fötterna i högläge någon eller några gånger under dagen. Blir svullnaden kraftig så bör du genast kontakta barnmorskan eller läkare för kontroll; särskilt om du har andra symptom så som huvudvärk och flimmer för ögonen.



 

Inlägget skrevs: 2009-04-28 @ 16:29:30 Kommentarer (0)

MÅSTE SES!

Ni måste titta på detta klippet, är rätt långt men det blir bara bätre och bättre för varje sekund, jag skrattade så åt dessa hundar! SUPER! =)

Inlägget skrevs: 2009-04-28 @ 12:07:52 Kommentarer (0)

Lite bilder

från gårdagens äventyr! =))






Dom två är galna när dom väl är igång.

Senare på kvällen va vi hos Madde o Gabriel och hälsade på, det va mycket trevligt!
pratade om allt från himmel o jord =)

Träffade ju Zeke med då, våran Sessas son, kan ju säga att det va en snygging ;) riktigt fin va han!







Kul när man får hålla kontakt med hennes avkommor, har ju bara kontakten med denna och lite mail med sparrisens ägare.. tyvärr =(

Nu ska jag ta mig lite frukost sen duscha och så får vi hoppas att min mamma hör av sig sen, hon är på röntken med sitt knä, hon har haft så ont så hon har vart liggandes flera dagar, stackaren =( tänker på dig hela tiden ska du veta!
Nu ska jag ta tag i min dag!

/F

Inlägget skrevs: 2009-04-28 @ 09:16:36 Kommentarer (0)

Måndag (20 + 1)

Idag är min snubbe här hemma sjuk så det bllir vila för honom idag. Ingen feber el nått bara ont i huvudet och allmänt slumrig, så det blir sova, sova, sova nu på dan, för sen ikväll ska vi till madde & Gabriel och hälsa på en sväng.
 Kolla hur Zeke ser ut, va ju länge sen man träffade honom nu ju! (Zeke är min Sessas avkomma)

Nu den senaste tiden har jag fått för mig massa skit saker! vågar t ex inte ligga på ryggen när Andreas ligger bredvid mig för att jag är skit rädd att han ska slå eller sparka mig i magen när han sover, skit jobbigt! Han är ju knappast vild i sömnen, aldrig vart, men endå är det något i mitt huvud som säger att jag måste ligga med ryggen mot honom hela tiden för att skydda mig.. :S Knepigt!

Nu ska jag kolla lite i min receptbok för jag tänkte jag skulle baka något smarrigt till oss så vi kan fika lite i eftermiddag.

/F

Inlägget skrevs: 2009-04-27 @ 13:18:36 Kommentarer (1)

FiskeFrida!!

Helgen har vart jätte bra! Andreas har vart ledig och vi har ägnat dagarna åt varandra, t ex igår och idag har vi vart och fiskat på Hökensås. Jag fick min första regnbåge.. en stor! :D den vägde runt 2 Kg.
Sammanlagt fick vi 6 st firrar och nästan alla vägde 2 kg, det va skit kul, men rätt tråkigt och vänta innan man får någon, men det va ju endå vi som fick mest och störst båda dagarna, som idag när Andreas plockade fisk efter fisk hela tiden =)
Nu blir det att grilla regnbåge i sommar! de e inte fel, inte fel alls!!



Vet... ser inte riktigt klok ut, men de e fisken ni ska kolla på!!
Det va grymt äckligt att hålla i den.. va slemmig som bara den!


Inlägget skrevs: 2009-04-26 @ 17:17:07 Kommentarer (1)

Kamphund.. förbjuden hundras??

Som dom flesta vet som läser min blogg är ju jag en "kamphunds" älskare! har en själv som är av rasen Amstaff/Am bulldog, jag har mina åsikter om ämnet som gör att jag kan sitta och skriva en hel eftermiddag, men nu är det fint väder ute så jag tänker hoppa över det idag, men jag hamnar gärna i en diskution om någon tycker något annat än jag i detta..

Till saken!

Radio program: Isabell (Innehavare av kennel Tatonka, Bingos uppfödare) och CK vart med på radio intervju med b.la Sundin

Det jag vill ni ska lyssna på börjar runt 06.50
http://www.sr.se/webbradio/webbradio.asp?type=broadcast&Id=1713417&BroadcastDate=&IsBlock

Att dom inte lyckades trycka ner den där sundin under jorden!! Visste inte att han va sån, men tydligen hade jag fel..
Jag kan bli så frustrerad av andra människors okunskap att jag bara vill skrika rätt ut  och skruva hål i okunniga männsikors hjärnor för att trycka in "LÄS PÅ" jag är absolut inte en pibullguru, men jag vill lära mig och lyssnar på kunniga människor som vill leda mig rätt, för nån stans i allt detta finns det logiska förklaringar och det är viktigt att tänka på.
Sen finns det människor som inget vet och lyssnar på media och sånna människor som Mathias, visst gör så! men jag tycker synd om er för ni går verkligen miste om en av världens lyckligaste och underbaraste hundras man kan ha bland familjer! (om hundens ägare förstår att det är en hund och inte en kukförlängare)

Min Hera är världens goaste hund, hennes problem är att hon är för glad, hon tänker ibland inte på att hon är ett muskelpaket i et mindre format... =)

 



/F

Inlägget skrevs: 2009-04-24 @ 16:46:32 Kommentarer (1)

09 - baby år

Usch! är seg idag igen.. men det har sin lilla anledning ialf, jobbade inatt och när jag kom hem runt 05.00 kunde jag inte somna riktigt.. låg och funderade på allt, blir så ibland.

Är inte bara jag som går med bebis i magen i denna familjen, kommer nämligen vara fullt upp med flera småttingar här i sommar, Sessa ska ha bebisar igen och verkar som om det är på väg snart... Funderar på om det kommer hända i början av Maj, hon orkar inte längre springa och busa som hon annars gör, ligger mest med tjock mage och myser.
  Kände på hennes mage innan och en liten bebis som rörde sig där inne! tänka sig att små liv kan skapas på bara 64 dagar :) otroligt!
Drömde dessutom inatt att hon fick 3 st små rödingar, en hade vitt tecken på pannan och de andra två va lite ljusare än den med vit panna.
Sist hon fick blidde det 5 stycken , friska pigga och jätte goa bebisar! helnöjd med den kullen och hoppas dessa blir lika fina! Men sen blir det stelerisering av katten så det inte blir mer ungar, men visst är det mysigt! :) även om man får spelet på dom ibland... vi hade 5 stycken skrik bebisar som hängde och klättrade i gardiner, rev ner krukor, kutade hit och dit, klättrade på benen när man åt frukost och mös så gott med en i soffan! gud så mycigt det va!! =)






snart kommer de nya små jävlarna! ;) längtar!!! <3

Inlägget skrevs: 2009-04-24 @ 12:37:38 Kommentarer (1)

Hökensås

Idag har jag Andreas och Hera tillbringat dagen på Hökensås, vi har vandrat i värmen och schockats av en galen hund som tror det är sommar.. era hoppade i sjön och vägrade komma upp, hon gick runt och njöt av vattnet och solen, jagade fiskar och doppade huvudet undervattnet för att svalka sig :) hon är bra goer den hunden!




Komma upp?! Aldrig!



Men det va skönt att komma och gå i solen efteråt.



Vart gött att för en gångs skull få umgås med min älskling! är inte ofta längre.. men är endå bättre att få xtra kosing när bebisen kommer ... och innan så man kan köpa på sig massa kul! :)
Nä, nu ska vi grilla.. luktar som om han redan lagt påköttet på grillen så är väll bäst jag hjälper till! ;P

Ha en super trevlig kväll alla!

/F

Inlägget skrevs: 2009-04-23 @ 17:34:49 Kommentarer (0)

Alien familjen!

Hade inget för mig och kollade igenom lite bilder på datorn och hittade massa roliga! =)




 

Mamma kines, pappa japan... stackars vårt barn :( undrar hur de kommer se ut!? haha!





Familjen bär också på en hund som är av blandraser Amstaff/ Alien




Svårt att misstålka... denna vackra människa! man ser lätt vad jag fått min skönhet ifrån.. just de! min mamma. :)



Är ju fantastiskt vad roligt det kan vara med mobil ibland, när jag tog kortet på mamma och fick se resultatet skrattade jag så jag grät, kul,kul!

/F





Inlägget skrevs: 2009-04-22 @ 15:04:35 Kommentarer (0)

Seeeg

Känner mig så otroligt trött, seg och lat idag. vet inte varför? kan det bero på vädret kanske? eller att jag jobbade inatt? känner inte för att göra något! vet att jag måste tvätta o så, men jag tänker bara, jag gör inget, kommer lixom aldrig igång.
  Dessutom saknar jag Andreas idag! i två veckor har jag fått träffa honom väldigt lite! äntligen är han ledig i helgen då hoppas jag vi får en skön helg! förhoppningsvis har vi fått pengar med då så kanske, kanske kan vi köpa något gott och äta tillsamans, men han kommer ju ikväll runt 20.00 sen ska det jobbas inatt igen =)

ska se om mor min vill dela en middag med mig idag då jag inte riktigt orkar ta tag i det själv, känner mig helt slut?! hoppas jag inte börjar bli sjuk bara, det vore dumt!

Nu ska jag se vad mor min gör i längan där borta ;)

/F

Inlägget skrevs: 2009-04-22 @ 11:14:36 Kommentarer (2)

Magbild

försökte ta en någorlunda bra magbild nu, men är inte lätt alltså när man bara har en cam som sitter fast i datorn.. 

 MEN,MEN!


 Är i vecka 20 (19+6)

Inlägget skrevs: 2009-04-21 @ 19:23:55 Kommentarer (3)

Sparkar o slag!

Till en förskäckelse i morse!
I morse hade bebisen gympa, vad den höll på sparka o slå, Andreas fick för första gången känna sparkar utanför magen, nästa gång ska jag filma för man ser en mage som rör på sig nu! =) sitter just nu och känner rörelser  under naveln... nu är h*n verkligen pigg! vi är så lyckliga och allt är såå mysigt! =P

Inlägget skrevs: 2009-04-21 @ 10:42:19 Kommentarer (2)

dagen utanför dörren

Har haft en underbar dag! vart i stan med Andreas och shoppat lite till landet på framsidan, nu är det bara kanter och blommor som fattas.. blev jätte fint på framsidan nu! =) är helnöjd med våran insats, absolut!

       
Lite skillnad från förut då det bara va tråkiga plattor på hela framsidan.

Nu ska jag se vad som kommer på tv:n ikväll och ta mig lite glass! :P



Hej, svejs! =))


/F


Inlägget skrevs: 2009-04-20 @ 19:57:07 Kommentarer (1)

Nu har jag funderat igen... inte bra!

Har funderat på en sak.. hur jag ska klara allt?

Andreas jobbar 09-19.30 de flesta dagar även helg.. är kanske någon dag i veckan han jobbar till 13.30, min rygg blir värre och värre för varje dag som går men jag vänjer mig också hela tiden så alltså klagar jag aldrig längre, sen när vi har fått bebis hur ska jag då klara både bebis och en hund ensam? varje gång Hera ska ut måste jag klä på den lille massa kläder, dessutom kan inte en hund bara vara hela dagarna, en hund måste ju få arbeta, få sina promenader och får inte Hera sina promenader eller lite hjärngympa på dagarna blir hon frustrerad.. hon blir understimulerad och allmänt jobbig vilket inte är så konstigt! som igår när jag inte klarade av att gå på promenad, eller hitta på något med henne grävde hon gropar på baksidan.

Sitter inte och skriver at jag ska sälja henne för det tänker jag absolut inte göra!! måste bara fundera ut hur jag ska lösa problemet med tanke på att jag är ensam hemma hela dagarna och det blir jag som får ta hand om allt.

Berättade detta för Andreas igår men han sa inget.. fick inget svar.. så vet inte vad han tycker och tänker heller, han sa bara " det får många hundar stå ut med" ja det kanske är så, men så ska det inte vara, en hund mår inte bra av det, och Hera ska inte behöva lida för det heller... får se om hon kanske kan få vara hos mamma och Peter så mycket som möjligt... men dom har ju egna planer som hindrar också...

Jobbigt allt e....

Inlägget skrevs: 2009-04-20 @ 13:47:07 Kommentarer (0)

Ny dag, nya tag!

Jahop.. vaknade som vanligt när Andreas klev upp innan 5 nån gång... sen ligger man där och inte kan somna om, vänder på sig och suckar. somnade om runt 7 och sov till 11, men nu är jag pigg och glad! ska börja lite smått ute i landet innan Andreas kommer hem med den nya jorden.
   Har funderat på vad sjuton man ska ha för växter här ute sen? det är ett svårt val, finns ju så många att välja på! Andreas har valt att plantera Vindruvsbuske på baksidan sen, haha, gött med vindruvor på baksidan! ;) jag som dessutom är galen i de med!

Innan jag satte mig här gick jag en runda och koppeltränade min hund, det gick hur bra som helst! hon kan ju om hon vill.. eller hon kan om jag vill.. jag har vart lite slapp med just koppelträningen, har mest bara tränat lydnad på bana, på banan är hon som en heeelt annan hund, känner mig sjukt stolt med henne där! 
När jag gick på lydnads kurs fick vi hoppa upp masa steg och göra mycket svårare saker än resterande i gruppen, men när vi kommer utanför banan i t ex skogen eller på byn så är hon rätt jobbig, men nu ska jag verkligen vara stenhård och koppelträna henne varje dag! inte bara för hennes och min skull utan för att hon dessutom ska kunna gå med mig med barnvagn sen.. är ju ett + för oss alla tre!

När jag vaknade idag läste jag ett sms från Andreas.. han skrev att han passerat en brinnande lastbil på vägen till jobbet, den hade nog itne krockat sa han, den va tydligen överbelastad.. hoppas det inte va peter bara.. :S Men hur som helst så verkade det som ingen blev skadad ialf, men rätt coolt då ju! ;)

När nu ska jag ta tag i mig själv, annars blir jag sittandes här längre än vad jag får!

Tjaaao rå!

 /F

Inlägget skrevs: 2009-04-20 @ 11:59:16 Kommentarer (0)

Seg dag

världens segaste dag idag!
har huvudvärk så jag snart avlider, kallt är det ute, Andreas jobbar sent, mamma är inte hemma och jag har inget at göra nu längre!
funderar på om jag ska ta Andreas glass... han kan köpa en ny när han kommer hem...
ialf... igår planterade jag och Andreas trädet på framsidan och gissa att det är världens gulligaste träd! det är ca 1 M högt och har små,små rosenblommor som är rosa =)) typ som ett kärleksträd! ;) önskar jag kunde lägga ut en bild på det, men tyvärr så har jag världens sämsta mobil som inte funkar för något.
sökte på google men fanns bara vättiga bilder på bladen...


gulligullträd! =D


Hera blev nyss rädd för en påse som flög in på våran trädgård nyss, hon satt i soffan och kikade på lilla pudeln som lekte utanför då plötsligt flög det in en oinbjuden kasse!! släppte ut henne och visade vad det  va, då blev hon glad igen.

Nähe, funderar på om man ska börja dammsuga och sätta på diskmaskinen.. blä vad tråkigt!

/F

Inlägget skrevs: 2009-04-19 @ 15:54:49 Kommentarer (0)

19+0

Nu är jag inne i vecka 20.. halvägs alltså! =) hoppas att reserande 18-20 veckorna går lika fort för då har vi snart vårt llilla knyte här! 

Kopierat fr gravid:
Ungefär vid den här tiden är det dags för ett nytt besök hos MVC. Modern märker att barnet rör sig alltmer och det går ibland att se dess rörelser. Livmodern växer alltmer och skjuter fram magen. Det kan hända att naveln börjar puta ut, i sådant fall kommer den att göra det tills förlossningen. Bröstkorgen växer och det kan vara mycket bekvämt med en justerbar BH.

Ditt barn är 14-16cm långt från huvud till stjärt och väger ca 350g. Barnet är fortfarande mycket litet men växer snabbt och är nu halvvägs. Nu följer en kritisk fas i utvecklingen av sinnesorganen - hörsel, syn, känsel, smak och lukt. Äntligen kan barnet höra och känna igen din röst. De olika sinnesorganens nervceller utvecklas nu i sina specifika delar av hjärnan. Nybildande av nervceller har trappats ned något, och koncentreras istället till utveckling av komplicerade förbindelser mellan nervceller som krävs för funktioner som minne och tänkande. Bär du på en flicka finns det redan omkring två miljoner ägganlag i äggstockarna. Barnet kan nu njuta av att sträcka ordentligt på armar och ben, eftersom nervsystem och muskler har utvecklats tillräckligt för att det ska vara möjligt.

Ungefär vid den här tiden är det dags för ett nytt besök hos MVC. Modern märker att barnet rör sig alltmer och det går ibland att se dess rörelser. Livmodern växer alltmer och skjuter fram magen. Det kan hända att naveln börjar puta ut, i sådant fall kommer den att göra det tills förlossningen. Bröstkorgen växer och det kan vara mycket bekvämt med en justerbar BH.

  
 
 
Barn
Fostret prövar sina reflexer, griper, sparkar och suger, allt för att träna inför världen utanför. Vissa foster börjar suga på tummen redan nu, de kan vinka, göra olika grimaser och är känsliga för ljus. Hjärnan befinner sig i ett kritiskt utvecklingsstadium.



Kopierat fr blimamma.se:

Bebisen

Grattis! Du är nu halvvägs genom graviditeten. Det har gått 18 veckor sedan befruktningen och din bebis är nu 14-16 cm från huvud till stjärt och väger c:a 250 gram, ungefär som en stor chokladkaka.


Bebisens hud börjar nu bli tjockare och körtlar under huden börjar utsöndra ett vaxliknande ämne som kallas vernix. Detta ämne kommer att täcka din bebis hud och skydda den mot fostervattnet under resten av graviditeten. Lanugohåret på bebisens kropp hjälper till att fixera den skyddande vernixen.

Huvudhår och tånaglar börjar växa på det här stadiet, liksom hår på överläppen och i ögonbryn.


Du

Din midja har sannolikt vuxit och är inte lägre synlig. Livmodern har fortsatt växa upp i magen och kan nu kännas i höjd med navlen. Den växande bebisen och livmodern trycker din buk utåt och genom återstoden av graviditeten kommer den att fortsätta trycka på dina lungor, mage och njurar. Detta kan göra att du lättare blir andfådd, behöver kissa oftare och inte kan äta lika mycket, samt orsaka förstoppning.

Det ökade trycket kan också göra att din navel tryck ut och blir som en liten kula iställer för ett hål. Många får också bristningar i huden på magen då den töjs ut i snabb takt. Detta gäller också bukmuskularturen som dras isär och stäcks ut, och blir därmed något försvagad. Man brukar därför rekommendera gravida kvinnor att inte belasta bukmusklerna i onödan.

Inlägget skrevs: 2009-04-19 @ 10:27:08 Kommentarer (0)

Barnmorskan

igår va vi hos våran underbara barnmorska, både jag och Andreas älskar henne! kunde inte fått en bättre, ärligt!

vi lyssnade på hjärtljuden tog blodtryck och pratade allmänt om allt från himmel och jord. Bebis mådde bra! hjärtljuden va precis som dom kulle, låg mellan  143 o 146 (tror jag ialf) vet att det va rätt lågt.. ennu ett täcken på att det är en pojke. men vågar inte säga för mycket, man kan bli överaskad.. men jag tror på blått! ;)
   Sen på kvällen grillade vi med min mamma, drack lite alkoholfritt vin och snackade,
 
Nu ska jag ta hunden min och gå bort till mamma för att tigga till mig frukost, hoppas hon är vaken bara, om inte annars lär hon vakna när vi kommer =)

/F

Inlägget skrevs: 2009-04-17 @ 08:34:32 Kommentarer (0)