Om mig

Mitt namn är Frida, född 88 och bor i Mullsjö tillsammans med min sambo, Andreas. Tillsammans har vi fått en underbar dotter! -Leja. Leja föddes 15 Sep -09. Hon är allt vi önskat oss! Hon betyder allt för oss. Med oss bor också Hunden Hera (AMSTAFF/AMBULLDOG) Och huskatten Sessa. =) Med min blogg vill jag skriva om våran dotters utveckling och hur vardagen som föräldrar kan vara.

Senaste

Arkiv

Länkar

Kategorier

Bloglovin

Blogglista


Blogglista.se Klicka gärna på knappen för att få min blogg i topp!

Blogglista.se

Helgen

Vi va på universeumet i Göteborg i lördags. Det va en jätte mysig utflykt men blev allt lite besviken. Trodde dom skulle ha mer reptiler än vad dom hade. Dom hade bara ett litet rum med dödliga skönheter men det va typ det enda vilket gjorde mig mycket besviken. Va ju reptilerna jag hade sett fram imot mest att få se. Man gick i alla gånar och vad man än såg va fisk, åter fisk och fiskar. En o annan haj fanns det. Nästa utflykt ska vi åka till Borås djurpark. Det är nog 100 ggr roligare. Det bästa med lördagen va att jag fick vara med dom jag älskar mest. Andreas och Leja, tack för en underbar dag!
Min dotter måste vara världens smartaste 8 månaders bebis. Hon gick in på nätet och beställde 2 biljetter till Lady Gaga i Malmö till sin mamma. =D kan bara säga att jag blev så glad! Tack älskade Leja (och Andreas) ;)
Konsären är i November och det ska verkligen bli så jäkla roligt.

Senare idag eller i morgon kommer det upp en liten video på nytillskåttet. Kolla gärna ;)

Inlägget skrevs: 2010-05-31 @ 10:09:54 Kommentarer (0)

27 Maj

Idag ska vi till BVC med Leja. Ska vara där kl två. Det va nog mer än 2 månader vi va där sist så det ska bli otroligt spännande o se hur mycket hon vuxit. Jag känner själv hur tung hon börjar bli. klarar snart inte bära henne en längre stund. (iofs så är väll ja ganska svag... ;))

Måste berätta vad Leja gjorde när vi fick besök av hyresgästföreningen för några dagar sedan. Hon låg på golvet i tv:rummet och lekte. När killen från hyresgäst kom in i hallen lyfte Leja på armen och sa högt och tydligt "HEEJ!" Killen blev helt paff och frågade hur gammal hon va igentligen som redan kan hälsa. 8 månader är hon och han blev helt chockad.

Hon är för söt våran lille prinsessa! =) Vi är världens stoltaste föräldrar.

Inlägget skrevs: 2010-05-27 @ 10:12:28 Kommentarer (0)

Leja

Va igår hos sin farmor. Det gick kanon sa Andreas, hon hade vart en solstråle hela tiden vilket glädjer mig enormt! Sisst grät hon jätte mycket och allt va bara blä tyckte hon. Men nu gick det kanon, vilken tur! =) Nu sitter hon i sin gåstol och skriker på mig.. kanske vill hon att ja ska ge henne välling? =) bäst ja gör de då.

Inlägget skrevs: 2010-05-26 @ 11:22:33 Kommentarer (0)

Ny blogg

Nu har jag skaffat en ny blogg för er som är intresserade av mig och mina små.

http://friiidha.blogg.se/reptil

Istället för att jag ska lägga upp allt som har med mina pertiler o göra här som igentligen är en familjeblogg (mest om Leja faktiskt) Så blir det enklast för oss alla om vi gör så här, tycker ni inte? =)

Inlägget skrevs: 2010-05-23 @ 21:48:10 Kommentarer (0)

Den kommande veckan

Sitter just nu och dricker en kopp kaffe. Har vart en lugn och skön morgon.

Jag och Andreas vaknade vid 09.20, trodde inte klockan va så mycket eftersom Leja fortfarande som som en liten gris. Tittade lite snabbt på klockan och gick upp ganska snabbt. Tittade till Leja och prade lite med henne. När hon väl hade vaknat gick vi ner och hon fick springa av sig lite i gåstolen. Frukost efter det, och nu sover hon igen.

Denna veckan kan inte bli annat än bra för oss i familjen Kristiansson/ Åberg. Vi börgar med tisdagen. Då ska vi hämta våran nya vän. En skäggagam på 1 år, alldeles lagom då dom inte kräver lika mycket mat som en mindre. Dom som har honom nu kunde inte se könet så det återstår att se. H*n ska inte gå i avel utan ska bara njuta av livet och ta dagarna som dom kommer. Vi fick med ett terrarie med, men det är på tok för litet, så vi ska så länge byta agamens terrarie mot Nova och Bellas eftersom deras är större. Sen ska vi köpa ett större längre fram. Finns alltid fynd lite här o var. Har man turen med sig så ;)

På torsdag ska Leja till BVC. Ska bli jätte spännande att se vad hon väger nu. Antagligen över 8 kg. Lejas framsteg är just nu att hon krålar på golvet, fort går det och man måste ha ögon överallt på kroppen för att hinna med ibland. Hon kan vinka och sjunga "dada da da dadada" hihi. Hennes hår är så långt nu så måste snart klippa luggen på henne, -den stör, tycker hon.

På fredag ska jag antagligen gå ut för första gången! Ska till sägernas, kommer lite band från dansbandskampen och spelar. Hoppas det är lite folk som ska dit nu när jag äntligen ska få komma ut och ha lite roligt, känner att jag behöver komma bort en kväll för att hitta på något som är kul. Har inte gjort något, har inte vart uanför Mullsjö/Jönköping på över 1 år nu.  (på fredag ska jag ialf på komma till sandhem ;)

Men därimot på Lördag ska vi åka till Göteborg med Leja. Ska gå på Universeum. Har vart där en gång innan, men minns inte så mycket. Vi ska kolla på hajar, ödlor, ormar, krokodiler, fåglar allt du kan tänka dig. Det kommer Leja gilla. "mest jag om ja ska va ärlig"

På Söndag ka Andreas iväg och fiska igen så då blir det jag och Leja som får hitta på något... inte alltid så lätt med tanke på att jag inte har körkort.. finns ju inte allt för mycket att hitta på i Mulljsö lixom.. =/ Får väll se vad som händer. Alltid mysigt att va med Leja så det ska nog gå Greit!


Inlägget skrevs: 2010-05-23 @ 12:48:55 Kommentarer (0)

Reptil frågor

Nu måste jag skriva av mig lite.

Ni alla som känner mig vet nog hur reptil intresserad jag är?! ... eller?  Ialf, jag VILL mer än mycket annat ha orm. Men nu är det så att Mullsjö Kommun har en regel som säger att man måste ha tillstånd för att ha orm. Detta tillståndet kan ta några veckor att gå igenom och kostar dessutom minst 2 000 kr (man får betala 750 kr i timmen - besöket tar minst 2 timmar) Hade det inte vart så dyrt hade jag ansökt om detta tillstånd direkt. Grannar måste skriva under papper på att dom tycker det är okej att vi har orm. Hyresvärden måste godta hållning av orm i hans/hennes hus. Personligen tycker jag som orm älskare att denna regeln är fullkomligt onödig och töntig. Antagligen är det så här för att folk tycker att ormar än läskiga för att dom inte har ben och ringlar istället för kryper? Men jag accepterar detta fullt ut. (även om jag är lite smått irriterad över detta) Men som sagt, det accepteras från min sida. Och därför har inte vi orm. Där imot om man skulle ha giftorm tycker jag absolut att tillstånd krävs, man ska kunna visa att man kan hantera djuret, visa att djuret bor i minsta tillåtna terrarie osvosv Men nu är det som det är, giftorm eller inte.

Varför ska andra som håller orm hemma ignorera detta?! Skriv inte att din orm är tam (en orm kan aldrig bli tam! Men därimot kan den känna igen din lukt) skriv inte att du ser när din orm blir ilsk. Har man inte mer vätt i huvudet än att ta ut sin stora orm (minst 5 meter) på allmän utegård och blir sur för att grannarna säger ifrån?! citat från personen "Jag ska sätta mig på deras matta och skita som hämnd!" Vad är det för fjanterier? "Varför bryr ni er det är ju JAG som får skiten om min orm biter eller skadar mig" Om din orm skulle bita dig eller någon annan är det inte alls du som får ta skiten! Det är också vi andra reptil ägare som drabbas. Vill inte att det ska bli som i norge (REPTIL FÖRBUD) Hela min hobby skulle förstöras. Jag skulle bli otroligt ledsen om jag skulle behöva göra mig av med mina älskade ödlor. Det är inte bara ödlor, de är mina familjemedlemmar, min hobby/intresse och jag avgudar dessa små farcinerande djur. Finns inte annat att göra än att acceptera! Det kommer både du och jag längst på.


Vi som är reptilmänniskor - visa att vi kan sköta oss, visa gärna dina reptiler, bjud gärna hem folk för att titta, framstå som en bra ambassadör för reptiler, vi är inte på jakt efter annat än fler medlemmar i reptilhobbyn - Men acceptera andra som inte tycker som du!

Inlägget skrevs: 2010-05-22 @ 21:38:37 Kommentarer (0)

Vilt på bild

Idag drog jag med mig familjen ut på promenad. Vi tog med oss kameran i hopp om att få se lite orm!! Vilken tur vi hade!

En liten huggormsbebis.
Underbart vacker! Finner inga ord...Huggormen låg mitt på grusvägen och solade så gött, så kom vi och störde med kameran.. Typiskt tänkte han... När vi hade gått en bit mötte vi en inte lika vacker men endå så jäkla fin Snok.En liten groda som låg i vattnet och göttade sig.


På tisdag får vi våran skäggagam som jag längtat efter så länge! Ska bli otroligt kul, kan knappt vänta asså...

Inlägget skrevs: 2010-05-22 @ 18:48:27 Kommentarer (0)

Djur = Mitt största intresse

Nova är verkligen en riktig sötnos!! Varje gång jag öppnar på kvällen för att slänga in mat så blir hon nyfiken och ska försöka rymma. Brukar ibland hålla handen framför henne då kryper hon upp och klättrar upp på axeln. Ibland ligger hon kvar men ibland ska hon ta sig ennu längre! Idag la hon sig på mina bröst och blundade ett slag. tängte väll hon skulle ta en vilopaus på min varma hud.  hihi gud vad tråkigt det skulle vara utan alla mina djur! Skulle jag inte få ha dom vet jag inte vad jag skulle göra?! Dom betyder verkligen så mycket för mig. Men mest betyder Leja såklart.

Man märker dessutom att Leja tycker det är minst lika kul, hon kommer nog bli som jag, vilja ha ett eget litet zoo. Då är man hemma!
Helst skulle jag vilja ha fler reptiler men som det ser ut nu finns inte platsen =( När vi köper hus en gång i tiden ska vi köpa hus med en liten stuga, gissa vad de ska bli?! hihi reptilhus såklart.

Inlägget skrevs: 2010-05-21 @ 21:32:20 Kommentarer (0)

Från sticka till 8 månader

När fick du/ni reda på att du va gravid? Hmm.. svårt att minnas... 3 Jan?
Vad blev reaktionen? - Svårt att minnas... Blev otroligt glad och förväntansfull, det va så spännande!
Var barnet planerat? - Både ja och nej.
Hur var dina "40" veckor? - Hade ont av foglossning, dagarna hemma va långa och tråkiga. Andreas jobbade rätt mycket så jag fick mest roa mig själv ;)
Fick du bristningar? - Ja, ganska mycket. Tyvärr.. =(
Hur många veckor och dagar gick du? - 40 + 2 Dagar
Hur mycket gick du upp i vikt? - 15 - 16 Kg
När börja dina värkar sättas igång? - 14 September 23.30
Gick ditt vatten? - Ja, 14 Sep 03.17
Vem hade du med dig på förlossningen? - Andreas
Hur var din förlossning? - Den va lång.. Hade värkar ett dygn innan krystningsvärkarna kom igån. Pga av att narkosläkaren va upptagen fick jag vänta 2 timmar Xtra innan jag fick min ryggmärgsbedövning. När jag väl hade fått den kändes det inte lika jobbigt.  
Hur lång tid tog din förlossning? - Från att vattnet gick till att Leja va ute tog det 45 timmar + 37 minuter.
Hur länge hade du värkar? - 22 timmar + 24 minuter
Hur mycket gick du ner i vikt efter förlossningen? - Alldeles för lite.

Ditt barn

När va barnet planerat att komma?
- 13 September
Vad trodde du det var för kön? - Jag trodde på en pojke.
Blev det en tjej eller kille? - Tjej
Hade du gissat rätt på könet? - Nej
När kom han/hon? - Tisdagen den 15 September 2009
Hur mycket vägde han/hon? - 4010g
Hur lång va han/hon? - 51 cm
Vad fick barnet för namn? - Leja Charita Elise Kristiansson
Vad har ditt barn för stolek på kläder nu? - 74
Sovtider? - 2-3 ggr på dagen + nattsömnen
Hur mycket väger ditt barn nu? - Ca 8.5 Kg
Det senaste utvekligen ditt barn gjort? - Ålar sig fram och försöker resa sig upp mot saker med hjälp av händerna.

Kläder och saker

Vart köper du dina barnkläder?
- H&M
En baby/barnbutik du gillar? - Vet inte..
Nått märke du föredrar? - Inget särsilt.
Vad är favoritplagget ditt barn har? - Hennes fina shorts hon köpte sisst på H&M
Vad är det dyraste ditt barn har? - Vet inte..
Vad har ni för märke på vagnen? - Crescent
Vad har ni för märke på bilbarnstol? - Acta
Senaste du inhandlade? - Välling och barnmatsburkar
Bästa leksaken ditt barn har? -Hon älskar sin gåstol!
Någon sak du VERKLIGEN ska spara? - Oj.. det är mycket, helst allt =)
Om du fick välja

Nytt eller begangnat
- Nytt
Ligg eller sittdel - Sittdel
Sovande eller vaken - Vaken såklart, hon är så otroligt rolig och charmig så man har aldrig tråkigt med henne! Napp eller Snutte - Napp.

Du som förälder

Trivs du med föräldrarollen?
- Jag verkligen! Nästan så man tänker och undrar varför man inte gjort de här innan, men de har ju sina förklaringar ;)
Är du stolt över ditt barn? - Mer än stolt.
Hur ser dina matvanor ut? - hmm.. Kan gå över halva dagen utan att äta något, för de mesta tänker jag inte ens på mat förrens på eftermiddagen... mindre bra.
Stressar du mycket? - Ja, ibland känns det så.
Hur ser dina sovtider ut? - Eftersom Leja sover hela nätterna så får både jag och Andreas våra sovtimmar som vi behöver för att orka och vara pigga o glada föräldrar!
Vad gör du helst en fredag? - Myser med Leja tills hon lägger sig, sen blir de rajtan tajtan! ;) haha
På vilket sett har du förändras? - Hmm.. svårt att säga.. Men tror jag har mognat en hel del. Känns som om jag är mer rädd om nära och kära.
Vad är det första du tänker på när du vaknar? - "haha, Leja, nu bankar hon i bordet igen för att vi ska vakna, dags att gå upp? "
Umgås du mycket med andra föräldrar? - Inte så mycket, hade önskar meer!
Vad är bäst med att fått barn? - Det går ju inte ens beskriva. Min kärlek till Leja är verkligen obeskrivlig, den går bara förklara för personer som själva har barn. Jag kan börja gråta av lycka när jag tänker på min lilla prinsessa!
Och slutligen.. hinner du med "egen tid"? - Ja vi hjälps åt, det funkar kanon!

Inlägget skrevs: 2010-05-20 @ 23:24:46 Kommentarer (0)

Tårtor

Har ni tappat fantasi på tårtor? Här kommer ett gäng på otroligt fina tårtor. ;) riktigt coola!

Inlägget skrevs: 2010-05-19 @ 14:13:15 Kommentarer (0)

11/05 - 10

I natt drömde jag att vi hade ägg. När jag vaknade i morse så va jag bara tvungen att springa till terrariet direkt för att kolla. Jag kikade in i terrariet utan att öppna, då ser jag Nova i en fuktgrotta
(hon brukar annars aldrig ligga där)
 Jag blev super glad! öppnade lite försiktigt och lyfte sedan på locket. Där låg hon, från att ha vart jätte tjock till att nu vara smal och tunn, med ett litet ägg bredvid sig. Jag tog ägget och la i äggkläckaren.

Nu för bara en liten stund sedan kollade jag igen. Lyfte på locket och kikade runt i fuktlådan, vad ligger inte där? längst ner, flitigt gömt under mossan. Ett ägg till!! Nu har vi två ägg i kläckaren och jag hoppas att dom är berfuktade!! Kollade inte denna gången.. hur som helst så får vi se om några veckor om det växer små gecko bebisar där i. Nova är absolut värd en pinkie nu! <3 Duktig flicka!! ;)Inlägget skrevs: 2010-05-11 @ 17:09:31 Kommentarer (0)

Maria Montazami

Gårdagens hollywoodsfruar: Jag hyllar Maria Montazami! Hon är så otroligt söt, verkar genom snäll och visst är hon snygg?

Igår visade dom ett klipp på när fruarna shoppar och i slutet säger Maria: "Lycka och pengar är allt man behöver" När klippet är slut tänkte hon nog till och rättade sig själv med en mening som: "Heldre lycka än pengar" Och jag tror nog att hon är en sådan människa. Hennes familj betyder betydligt mycket mer än pengar. Hon är glad när hon tjänar egna pengar och gör hon det köper hon presenter till familjen. Jag gillar henne jätte mycket. Hon är betydligt mycket bättre än dom andra tupparna som tror dom äger männiksor med mindre pengar.

Hur söt är hon inte när hon går med sitt läppstift. "Man blir lycklig av läppstift, utan det känner jag mig naken och exposed!"

Vem älskar Maria Montazami? I do!


Inlägget skrevs: 2010-05-11 @ 08:12:30 Kommentarer (1)

En lite längre kommentar

Gumman! Tycker å otroligt synd om dig! Varje gång jag läser din blogg tänker jag kommentera, men vet aldrig vad jag ska skriva, sitter länge med fingrarna på tangenterna men kommer aldrig igång. Vet inte hur jag ska börja. Nu skriver jag till dig här istället.

 Jag vet att du mår skit just nu... med huvudet och allt runt omkring. Vet att du längtar otroligt mycket efter det lilla livet du har i magen, men det kan inte alltd vara så lätt. Jag förstår dig! Du vet att jag finns här! Är det något så tveka inte att komma hit!! Spelar ingen roll vilken tid på dygnet, har du bara lust så är våra dörrar alltid öppna för dig. 
 
Hoppas du vet att jag bryr mig om dig för det gör jag! Du står nära mig och jag älskar dig!


"glöm inte det!"

Inlägget skrevs: 2010-05-10 @ 19:41:25 Kommentarer (0)

Chokladcigg....

Har länge funderat över hur i helskotta dom kan/får sälja choklad cigaretter!? Jag kommer ihåg när jag va liten att jag köpte det när man va på godisfabriken.  Man gick ju runt och lossades att man rökte. Varför säljer man skiten?! Barnen blir ju inte mindre taggade på att börja röka?

Jag personligen skulle inte vilja att Leja gick runt med ett ciggpaket i sin godispåse.

Har faktisgt inte tänkt på det förrens nu... Helsjukt!

Inlägget skrevs: 2010-05-08 @ 18:10:29 Kommentarer (1)

Damerna

Tog lite kort på våra damer idag. Underbart vackra båda två.

Bella: Striped Bell Albino.
Bilderna gör henne inte rättvis.. hennes röda vackra ögon syns tyvärr inte så bra på dessa bilder.

Nova: Tremper SunglowBella bär ägg. Väntar med spänning!!

Inlägget skrevs: 2010-05-08 @ 18:02:35 Kommentarer (2)

Blocket

Blocket... Är så otroligt sorglig annons sida. Ialf när det gäller djur.
Sätt dig och kika igenom några sidor på blocket så lovar jag att du kommer finna minst 3-4 annonser där djuren bor alldeles för litet eller är vanvårdarde. Såg t ex flera ormar och ödlor som bor i alldeles för små terrarier, fåglar som bor i burar där dom inte ens kan flyga. Jag såg en Amstaff valp som såldes för 3 000 Kr. Stackarn hade dåligt kuperade öron. Inte en millimeter som va rak och alldeles för mycket kuperat... Tror inte man säljer en hund som är importerad för den summan, vilket den måste vara om den är kuperad. Det är olagligt i sverige att kupera hundarnas öron. Jag kan tänka mig att det är några snorungar som köpte sig en penisförlängare och kuperade stackars valpens öron själva. Hunden blev jobbig och då säljs den på blocket.

Det händer för ofta. Inte konstigt att kamphundar har sina rykten.

Våran kamphund är lite udda hon.... men på ett bra sätt ;)

En annons jag såg för länge sedan stod det typ " säljer min leguan pga av flytt. Kravet jag har är att han ska gå lös i lägenheten för att ett terrarie är för litet för denna arten"

Okunskap är vad jag säger... !!! Så länge han inte har en luftfuktighet på ca 60% och UV lampor i taket, värmeplats osv i sin lägenhet rekomenderar ju jag ett terrarie! Sen om han tar ut sin ödla då o då är ju en sak, men grön leguan kräver ett sort terrarium, har du inte tillgång till det är inte leguan något för dig. 

Skaffa inte djur om ni inte vet hur man tar hand om dom. Köp aldrig djur i djuraffärer, tänk på vart djuren kommer ifrån och hur dom tas om hand, hur deras mammor/pappor tas om han osv. Ta kontakt med uppfödare istället.

Det är en jäkla djurindustri där ute som jag inte tänker sponsra. 

Ni får ursäkta mig, men blev riktigt på dåligt humör när jag sitter och läser en massa skit på alla forum jag är inne på =/

Djuren och naturen är det coolaste vi har. Naturen funkar precis som den ska. Allt funkar, allt flyter på! Så länge inte människan lägger sig i och förstör allt. Tyvärr så har människan kommit så pass långt redan... =(

Inlägget skrevs: 2010-05-07 @ 15:28:53 Kommentarer (0)

Grottan klar

Nu är min fuktgrotta till Bella klar =) Blev igentligen inte alls nöjd.. färgen blev fel hela grottan blev feel! Men skit samma... Nu har hon en fuktgrotta ialf =)Snart är jag klar med mat / vattenskålarna... hoppas dom blir bättre...

Inlägget skrevs: 2010-05-06 @ 13:17:34 Kommentarer (2)

5 Maj

Leja va ju sjuk igår, idag är det min tur.  Skulle vart i skolan och ha rakel bränning på Keramiken, tror inte min hals tillåter det. Jag är heldre hemma...

Ska slänga in lite bröd i ugnen alldeles strax. Ska först berätta för er att jag har gjort en fuktgrotta + 5 mat/vattenskålar till våra ödlor. Fuktgrottan ska nog vara klar nu.. hoppas på att Antonia knackar på dörren och vill lämna den sen när hon slutat?!

Igår fixade vi en äggkläckare till äggen som ska trilla in här nu i vår / Sommar. Det blir nog bra minnsan. 

Så här ser det ut. Pizzasallads burk, en doppvärmare, tegelstenar från trädgården och en plastback. Bättre än en jäger för över 1500 spänn? ...  Vi fick slänga äggen som Nova fick. Vermecuiliten belv antagligen för fuktig så äggen möglade. Nu väntar vi på nya ägg och nya tag =) snart så!

Inlägget skrevs: 2010-05-05 @ 08:54:03 Kommentarer (0)

Min kväll

Här sitter jag och smaskar! =) Marabou POLKA har anlänt till ICA Mullsjö idag! ;P Dessutom har Unga mödrar börjat igen! vilken lyckost ja är idag!

Inlägget skrevs: 2010-05-04 @ 17:45:56 Kommentarer (0)

Mitt lilla hjärta

Våran lilla tjej är sjuk idag. Blev väldigt förkyld igårkväll och vaknade inatt av en näsa som va helt igentäppt. Hon har haft en jätte jobbig natt. Idag känns hon varm och jag anar lite feber men hon har fått alvedon och hon vill mest sova idag. Stackars lilla Leja.
Igår när hon vaknade va hon så ledsen, hon skrek! Antagligen fick hon panik av att hon inte kunde andas normalt. Hon fick näsdroppar och sen somnade hon på mitt bröst. Jag la ner henne i sin säng då sov hon en stund till sen va det igång igen. Jag blir så otroligt ledsen när hon är ledsen. Jag önskar jag kunde göra så att allt blir bra igen. Hon ska inte behöva må dåligt, gör mig sjuk istället.
Vet att det låter töntigt, men så tänker jag.

Inlägget skrevs: 2010-05-04 @ 15:28:35 Kommentarer (0)