Om mig

Mitt namn är Frida, född 88 och bor i Mullsjö tillsammans med min sambo, Andreas. Tillsammans har vi fått en underbar dotter! -Leja. Leja föddes 15 Sep -09. Hon är allt vi önskat oss! Hon betyder allt för oss. Med oss bor också Hunden Hera (AMSTAFF/AMBULLDOG) Och huskatten Sessa. =) Med min blogg vill jag skriva om våran dotters utveckling och hur vardagen som föräldrar kan vara.

Senaste

Arkiv

Länkar

Kategorier

Bloglovin

Blogglista


Blogglista.se Klicka gärna på knappen för att få min blogg i topp!

Blogglista.se

26 Juni

Igår firade vi midsommar hos min mamma. Stannade inte så länge pga av att Andreas skulle börja jobba vid sju.. Men vi fick i oss massa god midsommar mat, jordgubstårta och så fick vi se lite dans runt midsommarstången =) Barnen badade i en liten pool och Leja satt mest bara och tjötade. Hon blev tillräckligt trött för att lägga sig innan sju! Hon somnade som en stock och sov till sju i dag på morgonen, inte så ofta hon sover så länge. 

Fick ett så fint kort på Leja av Jenny & Jonny. Det va verkligen super fint och ska absolut ramas in! Stod och tittade på kortet länge när Leja hade somnat, hon är ju fantastiskt söt!!

Får se vad som händer resten av dagen.. Andreas lär ju sova till fem ialf för han ska jobba inatt igen. Själv funderar jag på att slänga Saphira i ett bad då hon har svårt att få bort öms på ryggen. Skulle verkligen behöva städa med men det skiter jag i idag! =))

Inlägget skrevs: 2010-06-26 @ 10:32:27 Kommentarer (1)

Midsommar

Igår va vi i stadsparken och klappade djur åt glass och Leja gungade. En helt fantastisk dag helt enkelt! Vädret va i topp även Leja. När vi kom till getterna fick Leja en ny kompis. Dom låg alla i solen och tuggade men när Leja började prata så kom en liten get unge fram och han va så gosig! Jag ville bara ta med honom hem. Helt underbar! Om vi flyttar till landet någon gång ska jag ha en get!

Idag är det midsommar! Hoppas eran helg blir bra, hoppas nu får dela underbara skratt och god mat med era nära och kära! Glöm nu inte att plocka 7 sorters blommor som ni lägger under kudden ikväll innan ni somnar =) Jag som redan har min prins hoppas över det i år. 



Glad midsommar på er alla!!  

Inlägget skrevs: 2010-06-25 @ 09:19:38 Kommentarer (0)

22 Juni

Klockan är 11. 23 och Leja har redan hunnit att bada i poolen, ätit massa gröt, sovit en timme och trotsat sin mor med att bara busa! =) Man KAN inte bli arg på henne för man skrattar bara varje gång hon gör något bus. Innan när hon skulle sova låg och bara och skulle klättra upp på spjälkanten och dansa, vet inte hur många gånger jag la ner henne igen asså. Sen trodde jag hon hade somnat "Äntligen" tänkte jag och va precis på väg ut från sovrummet då hon börjar asgarva igen men nappen på fel håll (Tutten utåt) och tittade på mig som om hon sa - LURAD! Kan man göra något annat än o skratta åt henne? Knäppbebis!

Idag är det fint väder och jag och Leja ska tillbringa hela dagen ute. Finns ingen anledning att bara sitta inne för att man är själv.

Funderar på om man ska åka en sväng till näs när Andreas slutat.. Jag ska inte bada men tänkte man kunde tvinga i Andreas... Han behöver kyla av sig minnsan efter en lång arbetsdag=)

Nu har jag inget mer vettigt att skriva så då sltar jag nu.

Inlägget skrevs: 2010-06-22 @ 11:30:30 Kommentarer (0)

Första lagda äggen är kläckta!

Japp som ni precis läste. Nu är dom efterlängtade bebbarna kläckta!

Normalfärgade som jag trodde. Kläckta på 29-30g.  42 dagar.

Inga jätte bra bilder men va tvungen att få in dom i deras värme så fort som möjligt.

ID01-10



ID02-10



Min glädje jag fick när jag kollade in i kläckaren idag va helt obeskrivlig. Kollade först ner en snabbis då jag såg att ett ägg såg konstigt ut och då va där ingen bebis men jag visste att det va på väg när som helst. Madde ringde och vi gick ut och pratade med dom och Leja busade i poolen. Direkt efteråt sprang jag upp och såg inget då heller så jag lyfte på locket för att kolla noga! Där låg lilla skrutten och bara njöt av att få sträcka ut sig. Jag höll på att få hjärtattack! Visste inte vart jag skulle ta vägen, började skaka och hjärtat slog i 180! Gjorde iordning hemmet och gick sedan ner för att leka med Leja då efter bara någon halvtimma ville kolla till det andra ägget. Vad låg inte där då?! Ytterkligare en liten krabat!

Denna dagen är en lycka för mig! Jag är super nöjd med mina små även om dom är normalfärgade! Detta är mina första egen kläckta ungar, de ska aldrig säljas!

Grattis till mig!! <3 - Jag lyckades!

Inlägget skrevs: 2010-06-21 @ 21:01:05 Kommentarer (0)

Leja

Våran sötnos!!

Inlägget skrevs: 2010-06-21 @ 12:03:36 Kommentarer (0)

21 Juni

Ser ut att bli fint väder idag. Det gillas.
Leja ska isåfall få bada i hennes lilla sketpool som vi köpte på Biltema för en billig peng. Undrar vem som gillar det mest? Jag eller Leja? Jag tycker det äär så fantastiskt kul när hon badar, jag sitter och tittar och tänker:
"Ack så stor hon blivit! Det är just detta jag längtar efter!" Nu är det sommar 2010 och jag är glad att Leja är hos oss nu.

Hon fick sova borta för första gången natten till igår och det hade gått super bra! Leja hade somnat som hon brukar i sin säng och vaknat kl 06.00 morgonen därefter. Hon va trött i går kväll och somnade nästan i soffan.


En fråga till er bloggläsare. De flesta som läser min blogg är andra mammor. Vad tycker ni om fostran av era barn? När ska man börja fostra? Är det dumt att ryta åt sitt barn som är under året? Är det kanske dumt att inte göra det? Vad tycker ni? Andra synpunkter?



Inlägget skrevs: 2010-06-21 @ 07:58:24 Kommentarer (0)

19 Juni

Skrev på fel blogg... haha! Klart jag kommer skriva här. Raderade det jag skrev innan. Vill ni fortfarande läsa om oss och inte ödlorna kan ni fortsätta att att läsa om oss här =)

Ber om ursäkt.

Inlägget skrevs: 2010-06-19 @ 20:06:12 Kommentarer (2)

19 Juni

Idag är Leja hos farmor & farfar. Hon ska sova där i natt. Hoppas det går bra. Men det tror jag. Mona och Anders är super bra människor och jag litar på dom till 100%.
 Underbara är dom! Leja skulle inte kunna få bättre far-föräldrar.

Trodde jag skulle kunna slappna av och njuta av lugnet som är här nu men jag saknar min lilla gumma otroligt mycket!!

Men för att orka med vardan och vara en bra förälder måste man kunna slappna av då & då och föräldrarna måste kunna vara med varandra någon gång själva. Det har inte jag och Andreas gjort sen dagen innan Leja föddes. 

Ikväll blir det film och mys med min älskade sambo, det behöver vi efter denna veckan. =)

P.S
Andreas behöver verkligen klippa sig!! ;)

Inlägget skrevs: 2010-06-19 @ 20:04:47 Kommentarer (1)

Va med och tävla du också!

Jag är med i en ny tävling.

Tävla om resecheckar för 25. 000 Kr.
Gå in på länken nedanför, då ger du mig 100 poäng. Om du registrerar dig får du själv 200 poäng att starta med. 

http://www.alltforforaldrar.se/kul/promo/extpage/13165

Bättre och va med och tävla än att inte tävla alls... du vinner du absolut ingenting!

Inlägget skrevs: 2010-06-17 @ 09:56:06 Kommentarer (0)

16 Juni

Nu har Andreas börjat jobba igen. Han började med den sämsta veckoan.. Kväll. Han börjar ju visserligen inte förrens kl 15.00 men efter kl 14.30 känner man sig helt låst. Va sjutton ska man hitta på? Vad finns det i Mullsjö att göra förutom att gå ut och gå och hur jäkla kul är det? Ungifär lika kul som denna bloggen.. har absolut inget kul att skriva om ens.

Som sagt. skulle gärna vilja gå på mässan den 28e Augusti. Men Andreas jobbar då med så jag får antagligen hoppa det med. Om ingen annan med körkort har lusten att hänga med? =) Har svårt att tänka mig någon i min omkrets som vill följa med på tropik mässa... Är väll bara jag här (förutom Madde & Gabriel) som vill gå på mässan.

Nu lämnar vi allt det negativa. Igår blev Leja 9 Månader och på den dagen började hon säga MAMMA! =D Hur kul som helst. Det är nu ett evigt tjatande hela tiden. MAMMAMAMAMMMAMAMMAMMAMAMAMAMAMAMAMMMAMAMAMAAAMAMAMAMAMAMMMMAMAMAMMMMAMAMAMAMMA!
Men det gör inget lilla hjärtat för jag älskar när du säger det! Man blir helt varm i hjärtat.

Igår Va Madde här och vi hade en lien tjej kväll utan killarna och utan barn. Leja sov. Kollade på en typisk tjejfilm som inte va alls för bra.. Men det va trevligt endå. Alltid lika trevligt att umgås med Madde! Tack för att du gjorde min kväll igår gumman! Love u!

Idag är det strålande fint väder och Leja ska få bada i sin lilla pool senare när hon ätit. Lilla sötnöt.

Inlägget skrevs: 2010-06-16 @ 11:00:48 Kommentarer (0)

15 Juni

Uppe med tuppen som vanligt.

Vet inte om det är jag som är dum... Andreas Börjar jobba kl 14.00 så när Leja vaknar på morgonen tycker jag att han kan gå upp och byta hennes blöja och göra välling åt henne så kan han gå lägga sig sen, då får han sova hur länge han vill så tar jag Leja när hon vaknar igen runt 7-8, men det va tydligen fel.. oooppps! :/ Im so Sorry!

Vi har inga som helst planer idag som vanligt.
Nu tänkte jag skriva att jag skulle gå göra kaffe, har inte ens kaffe. JOBBIG START PÅ DENNA DAG!!!

Inlägget skrevs: 2010-06-15 @ 07:12:12 Kommentarer (0)

14 Juni

Idag börjar Andreas på sitt nya jobb. Han har vart pappa ledig sen Januari och nu ska han äntligen ut och jobba igen! Skönt att slippa ha honom hängandes över datorn på dagarna ;) hihi, nä skämt o sido så måste man vara ifrån varandra ibland.. Man går varandra på nerverna när båda bara går här hemma hela dagarna. Sen när han ska fiska någonon gång blir jag helt till mig. "Varför ska du bara åka fiska jämt? - När får jag göra något?!- Jag vill också åka iväg någon gång!!" Jag får så gärna göra saker.. Men har alltid vart något i vägen. Den 3 Juli är det mässa i Lidköping, den har jag verkligen sett fram imot, blev så lycklig när vi bestämde oss för att åka... Men nu jobbar Andreas heeela den långa dagen så jag får vara hemma endå... igen... Nästa år kanske.. eler i Augusti.. om han inte jobbar.

Ialf, Andreas börjar sitt nya jobb idag, han ska vara på MIPAC så nu måste vi söka dagisplats. Va ju meningen att Leja skulle börja på dagis efter jul, men nu blev det som det blev och vi har inget annat val. Hon ska börja så fort hon kan efter sommaren. Jag ska ju läsa Personlig Assistent utbildning nu i ett år, sen efter det skulle jag gärna vilja läsa till undersjöterska, men frågan är om jag ska göra det direkt efter PA året eller om jag ska vänta.. beror på hur livet ser ut just då. Skönast vore om man pluggat klart så man bara kan jobba sen, men är inte lätt att försörja sina barn om man pluggar direkt...

Nä nu måste jag hinna med lite kaffe innan huliganbebisen vaknar. Hon blir allt vildare och vildare för var dag som går. Måste ha energi!! =D




Inlägget skrevs: 2010-06-14 @ 10:04:26 Kommentarer (1)

Jason Derulo - In my head

favoriten just nu! =)

Inlägget skrevs: 2010-06-13 @ 08:07:50 Kommentarer (2)

13 Juni

God morgon allihop! Nu är en ny dag här och Leja tyckte den skulle börja 04.00 idag. Hon vaknade och jag tänkte jag skulle försöka söva om henne och det gick nästan, men när hon sen i sömnen ställde sig upp i sängen igen så va det kört sen.. Nu 07.25 gav jag upp och gick ner för att brygga lite kaffe. Leja sitter i gåstolen just nu för att kunna leka lite på egen hand. Andreas han sover som en liten gris nu, med all rätt för han har tagit Leja nu flera mornar och låtit mig sova. Nu är det hans tur.

Leja övar och övar på att kunna gå. Det går bara bättre och bättre var dag. Hon har också lärt sig var lampan är. -Leja, Var är lampan??
-PA, säger hon och pekar på lampan.

 Idag hade vi tänkt att åka in till stan för att gå i stadsparken.. men vet inte vad vädret säger om det... Vi får se helt enkelt.

Nu ska jag ta mig lite kaffe och gosa med min tös.

Inlägget skrevs: 2010-06-13 @ 07:50:25 Kommentarer (0)

11 Juni

Igår hade vi fint besök. Antonia och Melle kom förbi en sväng på fika. Är kul att se två barn i olika åldrar leka tillsammans. Leja vill göra som Melwin och Melwin vill göra som Leja. Leja vill springa efter Melwin och Melwin vill åka gåstol. Tror Leja blivit ispererad av Melwin. Idag har hon inte velat göra annat än att gå. Hon kommer gå snart, det lovar jag!
Just nu sitter hon och dansar på Andreas mage sen slänger hon sig ner i soffan och guppar med rumpan. 
 


Försökte ta bild på dom båda. Melwin blev ledsen och Leja skulle bara krypa åt andra hållet.. detta är det bästa jag fick.. =S

Vet inte vad man ska göra med dagen idag igentligen. Det regnar ju bara hela tiden och ska man gå ut måste man ha sin vinterjacka för det är ju svinkallt. Abslout ingen sommar!

Har ni planerat inför midsommar än då? Det har vi. Ska till mamma och träffa hela tjocka släkten. Ska bli sååå kul att träffa alla igen. förra midsommarn gick jag med tjock mage och klagade på värmen. I år är det istället Jenny som tar den rollen =)



Min älskling!

 

Inlägget skrevs: 2010-06-11 @ 14:55:11 Kommentarer (2)

Horse Fighting - dokumentär.

En av anledningarna till varför jag tycker mänskligheten sjunker i värde!!

http://video.news.sky.com/skynews/Home/video/Horse-Fighting-In-The-Phillipines-Cripples-And-Maims-Thousands-Of-Horses-Every-Year-Peter-Sharp-Reports/Video/200810415125992?lid=VIDEO_1660266_Illegal+Horse+Fighting&lpos=World+News_7&videoCategory=World+News

Inlägget skrevs: 2010-06-10 @ 08:33:48 Kommentarer (0)

10 Juni

Jag tänkte bara skriva och berätta för er att jag är trött!

Inlägget skrevs: 2010-06-10 @ 08:09:24 Kommentarer (0)

8 Juni

Kan bara säga att jag är trött idag. AS TRÖTT! Jag ska få i mig så mycket kaffe ja har kvar nu, sen ska jag ta tag i övervåningen.

Leja springer just nu runt i sin gåstol och snackar för sig själv. Hon är sötare än sötast.



Nu blir det lite kaffe.

Inlägget skrevs: 2010-06-08 @ 08:45:45 Kommentarer (0)

7 Juni

Blev som jag skrev igår.. regndag idag. Skit tråkigt men det gör endå ingenting. Idag ska ja ha en mysdag med min underbara dotter och hennes underbara pappa. Sen ska jag pyssla lite med mina små på övervåningen, tvätta oc byta lakan i sängen.

Leja är en höjdare på att klättra och kan nu även gå några steg om man håller i henne. Ibland blir hon arg för att man håller i henne, ibland har hon verkligen kort stubin lilla damen. Nu ligger hon i sin vagn och sover, Andreas sover och Hera med. Bara jag som är vaken här än så länge. Andreas tog Leja i morse så han ska få sova hur länge han vill. 



Nu ska jag ta det sista kaffet som finns kvar innan det är försent!  

Inlägget skrevs: 2010-06-07 @ 10:22:55 Kommentarer (2)

Tävla

Jag är med och tävlar om scarfar till Leja. Va med du också!

Här hittar du tävlingen: älskade hjärtegryn

Inlägget skrevs: 2010-06-06 @ 21:34:58 Kommentarer (0)