Om mig

Mitt namn är Frida, född 88 och bor i Mullsjö tillsammans med min sambo, Andreas. Tillsammans har vi fått en underbar dotter! -Leja. Leja föddes 15 Sep -09. Hon är allt vi önskat oss! Hon betyder allt för oss. Med oss bor också Hunden Hera (AMSTAFF/AMBULLDOG) Och huskatten Sessa. =) Med min blogg vill jag skriva om våran dotters utveckling och hur vardagen som föräldrar kan vara.

Senaste

Arkiv

Länkar

Kategorier

Bloglovin

Blogglista


Blogglista.se Klicka gärna på knappen för att få min blogg i topp!

Blogglista.se

24 Mars

Idag i skolan har jag haft Keramik.. 3 gången sedan i Januari =/ har haft otur på onsdagar och missat lite för mycket. Idag kom jag igång igen och jag ska nu visa vad jag håller på med.. inte de vackraste verken men jag måste erkänna att jag är ganska nöjd med tanke på att det är jag som gjort dom här sakerna, tänk på det! =)

Först har jag gjort en krona till Leja, Man kan ha värmeljus eller smycken i den. Den är inte färgad än, den ska doppas i vit glasyr bara.


Och så håller jag på att göra lite rosor som ska glaseras i vitt och sedan placeras på våran svarta hylla i tv rummet. Första gången jag gör en ros, med hård lera dessutom! Den till vänster (den stora har jag gjort) Den lilla gjorde läraren och jag fick den =) hihi



Jag kan tänka mig att man gör likadant med marsipan?! så nu kan jag göra marsipanrosor också! =) ska nog göra egen tårta till Lejas 1 års kalas sen. Kommer dock inte bli finare än min systers marsipan figurer/rosor, för hon är grym!



I morgon ska Leja på 6 månaders koll hos läkare. Gillar inte att se det. Dom drar, sliter och trycker i armar och ben så jag blir helt svettig! =/ När hon skulle göra sin första läkarkoll på BB va det en kille som kollade henne, han hade med sig en praktikant. När han skulle kolla höftbenen tryckte han ner benen så hårt att jag trodde dom skulle gå av!

Nej, nu ska jag bada Leja.

Inlägget skrevs: 2010-03-24 @ 17:58:07 Kommentarer (0)

R.I.P Trullsa

Jag har vart deppig de två senaste dagarna.. är så fruktansvärt ledsen. Trullsa mammas katt fick somna in idag kl 15.00. Det va jag och Andreas som hämtade henne när hon va liten bebis! Hon är syster med våran katt, hon bodde hos mig först men sedan när jag flyttade fick mamma ta över henne. Hon va en underbart söt kisse! Kommer ihåg när hon hade flyttat till mamma och jag kom några daga efter så sprang hon fram till mig ställde sig vid fötterna och skrek precis som om hon saknat mig. Våran lilla underbara Trullsa blev påkörd, fanns inte mycket annat att göra än att låta henne gå. Höll på börja gråta idag när vi åkte hem från skolan.

 



Inlägget skrevs: 2010-03-22 @ 19:58:23 Kommentarer (0)

Sunshine`s Geckos.

Just nu sitter jag vid datorn är tjurar. Jag och Andreas spelade Tekken för en stund sedan. Jag vann hela tiden med en och samma gubbe då sa han att jag skulle byta gubbe, vilket jag gjorde... Och vann igen, då börjar deta klagande på att jag trycker på samma knapp o bla bla, det är inte rättvvist tycker han. Världens sämsta förlorare! Han tål inte att förlora mer än 2 ggr i raken. så... ja jag blev lack och satte mig här istället =)  Men jag älskar dig endå Andreas!

På Fredag anländer våran nya avelshona - Bella. Hon är Stripe Bell Albino. hon ska gå med våran Tangerine Bell Albino. Men eftersom Leo inte är så stor än och måste jobba med sin vikt ett tag till så får leo bo med Puzzel ett tag till. Vi har gjort namnskyltar till våra skönheter.

Lägger upp dom här och en bild på var och en.

























Vad tycker ni? Vi är jätte nöjda med dom, från början va det tänkt att detta skulle bli en avelsgrupp, men med lite andra mål så blev det lite ändringar.

Är dags för mig att gå göra mig iordning, ska till Madde och Gabbe nu.

Inlägget skrevs: 2010-03-21 @ 12:05:34 Kommentarer (0)

14 Mars

Ska lägga ut lite bilder på min lilla sötnos! Hon blir 6 månader i morgon.









Våran söta söta lilla tjej! Tänk att du redan blir ett halvår i morgon! <3 Känns som om det inte alls va länge sedan vi låg på BB. Du är så underbar och jag älskar dig mer än du någonsin kommer ana! Du är min skatt nu och föralltid! Puss puss

/Mamma

Inlägget skrevs: 2010-03-14 @ 12:14:18 Kommentarer (0)

14 Mars

Ikväll har Madde & Gabriel vart här och kollat på mello med mig och Andreas. Super trevligt! Sen såg vi filmen som va på kanal 5?? Den va INTE bra... BUUU säger jag.

Vann rätt låt? Vad tycker ni? Frågar ni mig så säger jag bara ABSOLUT! Hejjat på henne sedan första gången jag hörde den underbara låten, hennes goa röst gör att man blir helt galen. Vill me kunna sjunga som hon.

Leja har vart sjuk de senaste 2 dagarna. Hon bajsar heela tiden, eftersom att hon gör det så har hon nu blivit illröd i rumpan, vi smörjer och smörjer hon får ligga utan blöja nu nästan hela tiden. Varje gång hon bajsar så gråter hon för att det gör ont antagligen. Vi ringde barn akuten och dom sa att vi inte skulle göra något.. det va tydligen normalt att bebisar får sånt här att dom bajsar hela tiden. Hon hade nog lite feber idag och igår med. Hon fick alvedon nu innan vi la henne och än så länge sover hon jätte bra. Inatt är det inte min natt, men blir det för jobbigt så hjälper jag ju självklart till.

Jag sitter just nu och gäspar ihjäl mig.. är så trött att ögonen mina bara rinner och svider... skit jobbigt. Men kan inte lägga mig än för Sessa är ute (katten) Måste vänta tills hon är tillbaka. Är hon inte tillbaka om en stund så skickar jag ut Andreas i jakt på henne hihi. Hon får ju igentligen inte gå ut nu för hon har inte fått P-Piller, men snabb som hon är så sticker hon snabbt som blixten ut genom dörren och iväg, man ser lixom bara en gul svans svisha förbi. *suck* kattjäkel.. =/

I morgon blir en slappardag! Jag har min sovmorgon i morgon, guuuuuud vad skönt! Ska sova läänge!

Nä nu blir det sängen... eller nej just de, Sessa är ju ute.. fan=( ajja... NATTI NATTI!!

/Frida

Inlägget skrevs: 2010-03-14 @ 01:09:21 Kommentarer (0)

Poecilotheria metallica.

Jag HATAR spindlar, alla sorters spindlar! Alla sorters kryp och äckel som är smått och ingår i släktet kryp.

MEN

Jag har sett en spindel jag tyckte va fantastiskt fin! Har aldrig tyckt att en spindel är fin förut, men nu har jag hittat Poecilotheria metallica.

Kolla själva...

http://images.google.se/images?hl=sv&client=firefox-a&hs=nq8&rls=org.mozilla:en-GB:official&q=poecilotheria%20metallica&oq=&um=1&ie=UTF-8&sa=N&tab=wi

Inlägget skrevs: 2010-03-10 @ 10:32:19 Kommentarer (2)

3 Mars

Jag uppskattar verkligen att ni kommenterar min blogg verkligen! Men som jag har skrivit tidigare så kan jag inte svara er via era bloggar för det finns ingen adress på URL adressen.

Ialf. Vad tyckte ni om Dating in the dark? Jag tyckte det va lite småtöntigt men endå kommer jag nog titta på det minsan.. Är ju alltid kul att se hur dom reagerar när dom ser varandra. Undrar om det alltid kommer vara så att alla vill ha varsin partner och ingen fastnar för en och samma? Dom här tre hade ju tur.

Idag ligger jag hemma med huvudvärk och illamående, jag blir så lack, vill inte missa mer i skolan!! Har ju vart borta hela förra veckan!
Snart kommer min mamma också och ska hälsa på, hon vet inte om våra ödlor så hon kommer garanterat tro att vi köpt nya ormar =D Ska bli kul.

Hungrar hela tiden, nu när jag inte äter påsar längre vill jag bara vräka i mig mat! mer MAAAAT! MAAAAT! Känner mig heltokig. Men man måste ta sig i kragen och vända huvudet bort mot alla godsaker som finns. Ska klara detta ska gå ner till 60 kg igen! Känns hel sjukt just nu att jag har vägt 60 kg en gång i tiden och då tyckte jag att jag va tjock och va inte alls nöjd med mig själv.. hhmpf.... se där.. =/

Ska gå ta något att äta nu, blir ett knäckebröd och en smothie. Bey!

Inlägget skrevs: 2010-03-03 @ 10:19:07 Kommentarer (2)

Missa inte!!

Skolan 09.00-12.00

Får inte missa dagens nya program: Dating in the dark! idag!  

Inlägget skrevs: 2010-03-02 @ 08:21:31 Kommentarer (1)

1 Mars

Leosarna verkar komma till rätta. någon har bajsat tror hanen ska ömsa han ligger mest och trycker i fuktgrottan. Sunglow honorna har ätit och även Puzzel.. men dock bara en mjölmask (som jag vet) Men det kommer nog bli kanon. I slutet av månaden får vi hem våran Bell Albino hona, hon ska gå i avel med våran Bell hane. Kommer nog bli en kanon kombination.

I sommar blir det mässor, hoppas på att hitta fin hane till våra sunglows. Men det ska nog inte bli så svårt. Får hoppas våran Leo växer som han ska nu så det blir ägg till ialf nästa år. Bara att hålla tummarna. Andreas ska göra 5 st nya Terrarium av en Lack bokhylla där våra avelspar och grupper ska befinna sig i. Sen blir det att köpa till ställningar till bebisarna.

Det kommer nog inte dröja länge förrens Leja börjar krypa nu, hon ska alltid ligga på magen. Vill dock inte att hon ska börja krypa för tidigt då hennes huvud inte är så hårt ennu.. men nu är hon ju endå 6 månader snart (15 Mars)

Hon har också börjat säga ett ord, hihi! "Adda" vad nu det betyder. hihi. Nu vaknade hon så bäst att jag gör iordning lite välling, hon åt en stor portion gröt i morse till frukost så hon är nog lite små hungrig nu.

Senare när Andreas kommer hem ska vi fota geckosarna=) kul, kul!

Inlägget skrevs: 2010-03-01 @ 13:32:02 Kommentarer (2)