Om mig

Mitt namn är Frida, född 88 och bor i Mullsjö tillsammans med min sambo, Andreas. Tillsammans har vi fått en underbar dotter! -Leja. Leja föddes 15 Sep -09. Hon är allt vi önskat oss! Hon betyder allt för oss. Med oss bor också Hunden Hera (AMSTAFF/AMBULLDOG) Och huskatten Sessa. =) Med min blogg vill jag skriva om våran dotters utveckling och hur vardagen som föräldrar kan vara.

Senaste

Arkiv

Länkar

Kategorier

Bloglovin

Blogglista


Blogglista.se Klicka gärna på knappen för att få min blogg i topp!

Blogglista.se

Viltspår

Idag drog jag och Andreas ut i skogen och la varsitt spår. Jag skulle testa med Embla och Andreas med Hera. Andreas la ett lite längre spår till Hera. Hon körde på Ca 90 meter medans Emblas första spår blev på 10 meter. Dessutom körde vi helt utan blod.
 Åkte hem och hämtade hundarna och Andreas började med Hera. Hon kom igång snabbt och släppte inte spåret en enda gång. Hon reste ragg när hon kände doften av vildsvinsklöven men spåret gick i alldeles lagom tempo!

Embla var absolut inte värre hon. På 5 sek fick hon upp spåret och hon följde det exakt! Hon kikade upp lite ibland för att Denver stod några meter ifrån och tjöt. (han var fastbunden i ett träd)

Ingen av dom tog klöven, men de tyckte det var jätte spännande!

När båda var klara testade jag med Denver för skojs skull på samma spår som Embla hade. Han fick upp spåret direkt, följde det exakt, hittade klöven och tog den.
 Alltså fick alla tre full pott på dagens första viltspår! Vi är så otroligt stolta över dom alla tre!

Nu ligger dom alla tre helt slut här. Blir nog inget mer stim här idag =D

Inlägget skrevs: 2011-10-23 @ 17:58:33 Kommentarer (0)

Saluki

Salukin är en ras som när Leja blivit större ska få flytta hem till oss. Det är en speciell, gammal och intressant ras. Förrutom att de är så otroligt jävla vackra!!
Kopierat från Salukiringen
 Salukin är en medelstor vinthund, som är vänlig och personlig, intelligent och charmig. Satsar du tid och intresse på dess uppväxt har du en mycket givande och faktiskt ganska lättskött livskamrat, som inte har några speciella rasbundna sjukdomar och ofta lever länge. Den är snabb och på så vis delvis självmotionerande. Som vuxen är den lugn och stillsam inomhus, och den luktar sällan hund.
Salukin – den arabiska eller persiska vinthunden - har visserligen en spännande historisk bakgrund med rötter i Mellanöstern och den islamiska kulturen i civilisationens vagga. Denna från början exotiska och sägenomspunna jakthundstyp, som av beduinerna skattades lika högt som en värdefull kapplöpningskamel eller ett par hustrur, är dock sedan länge en relativt folkhemsanpassad och trevlig sällskapshund för vanliga hundägare i hela västvärlden.


En äkta långdistans sprinter!

Inlägget skrevs: 2011-10-04 @ 09:52:30 Kommentarer (0)