Om mig

Mitt namn är Frida, född 88 och bor i Mullsjö tillsammans med min sambo, Andreas. Tillsammans har vi fått en underbar dotter! -Leja. Leja föddes 15 Sep -09. Hon är allt vi önskat oss! Hon betyder allt för oss. Med oss bor också Hunden Hera (AMSTAFF/AMBULLDOG) Och huskatten Sessa. =) Med min blogg vill jag skriva om våran dotters utveckling och hur vardagen som föräldrar kan vara.

Senaste

Arkiv

Länkar

Kategorier

Bloglovin

Blogglista


Blogglista.se Klicka gärna på knappen för att få min blogg i topp!

Blogglista.se

Bebbe

Idag har jag ock Andreas haft en dag på a6, kollade efter lite större kläder jag kan ha när jag växer, hittade inget speciellt ett par svarta byxor, men min storlek va slut =( (som vanligt) men fick en tröja ialf bättre än inget! älskling lovade mig en resa till typ ullared eller lager nästa vecka för att handla in lite mamma kläder, (Andreas behöver defenetivt nya kläder han med!!! )  ;) någon som vet om lager har mammakläder förresten??
Sen han han öven lovat mig att köpa en angelsound ! YES! ska bli såå kul at ligga och lyssna på lilla, det bästa är att Andreas känner att han ska kunna höra och va med lika mycket med.

tänkte jag skulle ta första magbilden nu i veckan, för växt har jag redan, nästan för mycket för att vara i vecka 13 .. :S tvillingar..........?

Inlägget skrevs: 2009-02-25 @ 16:14:13 Kommentarer (0)

V.12+3

Tänkte att det skulle vara enklare att samla hela graviditeten på egen sida.. =))

Jo jag börjar må bra nu, men är så trött än, denna trötthet kan inte försvinna, men nu kan jag sova på nätterna (vilket jag inte kunde förra veckan, T EX) så... nu sover ja på nätterna och min kropp vill sova lika mycket på dagarna just nu, blää!!

I morgon ska vi beställa tid till UL, det kommer bli såå spännande!
att och lästa Gravid tidningen idag och fick syn på en helt fantastisk liten sak =)

Angelsounds!!

Beskrivning:
Ultraljudsmonitor AngelSounds

Med ultraljudsmonitor AngelSounds kan du under din graviditet lyssna till hjärtslagen och fosterrörelser från din bebis när-och varsomhelst! AngelSounds ultraljudsmonitor ger dig också möjlighet att spela in hjärtslagen.

AngelSounds är en underbar present till den gravida kvinnan som kan lyssna till hjärtslagen och rörelserna av bebisen i magen!

För den blivande pappan blir det en stor upplevelse, då han under graviditeten enkelt kan lyssna på sitt blivande barns hjärtslag och rörelser.

Men AngelSounds kan du höra bebisens aktiviteter i din mage redan från vecka 12. Aktiviteter så som de första fosterrörelserna, hicka, sparkar och hjärtslag.

Du kan enkelt använda AngelSounds hemma och i lugn och ro lyssna till din lilla älskling. Ultraljuds monitorn kan användas från vecka 12 och framåt då man vid denna tidspunkt tydligare kan höra hjärtslagen via ultraljudsmonitor. Monitorn är lätt att använda och är CE-märkt.

OBS! För att produkten ska fungera måste du använda kontaktgel eller olja på magen. (Kontaktgel/elektrodpasta finns att köpa på apoteket.) Slå på AngelSounds så att den gröna lampan lyser och ställ in volymen.

bloggade runt lite om den och den verkar myckt populär, många tjejer som säger att man hör hjärtslag och sparkar jätte väl, en del hade tillomed hört navelsträngen? hmm hur de nu låter... ?

Jag känner spänningar i magen fast nu inte över blygbenet utan precis unde naveln så det är ju ett bra tecken att foster o livmoder växer som det ska=))
Nu ska ja gå ta mig ett låångt bad med både skum, salt o hela fadderullan!

köss!!
/F

Inlägget skrevs: 2009-02-19 @ 21:02:54 Kommentarer (0)

detta stod i kvällsposten.

Detta stod i tidningen idag,  klockrent.
Apor gjorde uppror - misshandlade sin ägare
Mannen tvingade tre apor att uppträda på marknader och slog dem om de inte lydde. En dag fick aporna nog och gick till motattack. De arga djurstjärnorna rev, bet och slog mannen med en käpp.
- De kan ha byggt upp hatkänslor mot mig, säger den blåslagne ägaren enligt Austrian Times.

Misshandeln inträffade på en marknad i Sizhou i östra Kina. Tre apor hade länge tvingats åka runt och framföra lustiga nummer på minicyklar.
Den här dagen fick aporna nog. Efter att en av dem inte velat lyda och slagits hårt av mannen gjorde aporna uppror.
Slet loss håret

En vred om ägarens öron medan den andre slet loss hans hår och bet honom.
När mannen under det viltsinta angreppet tappade sin käpp plockade den tredje apan snabbt upp den.
Han slog sedan sin plågoande i huvudet tills käppen gick av.
- Aporna var vilda en gång i tiden och de här uppträdandena är inte alltid naturliga för dem. De kan ha byggt upp hatkänslor mot mig, säger apornas ägare enligt Austrian Times.
Polisen överväger att ta hand om aporna och utreder mannen för djurplågeri.

Inlägget skrevs: 2009-02-17 @ 16:38:49 Kommentarer (1)

MVC

Känns rätt bra nu. har vart på MVC idag, tagit blodprov, blodtrycket och vägde mig sen bara pratade vi i en timme.
Hade bra blodtryck och så bra blodvärde, så bra att jag inte behöver äta järntabletter. =)
hade heller inte gått upp nått.. =))
Är skönt att sitta där o prata om allt man behöver prata om som kanske känns jobbigt, det behövs ibland.

Har fått en vit spjälsäng av Tina & Nicke redan, det behövs! har fått en till om vi vill, fast i träfärg.. ha ha kan ju finnas risk att båda behövs ;)

så nu ska jag läsa lite tidningar och luta mig tillbaka och lääängta tills det är ultraljud.. för de e snart dax för de! ;D

Inlägget skrevs: 2009-02-17 @ 16:23:48 Kommentarer (0)

Längtar till vitsipporna

Vet inte vad ja ska ta mig till med mig själv just nu. är det vinten som är lång? är det jag som är trött? Dagarna är slöa, min kropp förändras väldigt, väldigt mycket just nu! känner inte igen mig själv...  blir rädd av att se mig själv, detta är inte jag!
   Jag känner mig själv som en glad possetiv tjej som ler åt folk, och försöker sprida glädje kring mig.
Nu är det bara ett svart moln som kretsar kring mig och jag vill bara krypa ner i min säng och gömma mig.

Jag gör vad jag kan för min älskade Andreas som får stå ut med mig, Andreas är den enda för mig, skulle aldrig någonsin vilja va med någon annan kille i världen! inte en chans!!! heldre skulle jag leva som enka resten av mitt liv.
Skulle heldre vara uteliggare, sova på gatan, bara jag får va i hans närhet!
   Jag är så glad som har honom!

Nu ska jag ta tag i min dag! 

 

/F

Inlägget skrevs: 2009-02-17 @ 11:24:43 Kommentarer (0)

Inget annat för mig än att störa mig på annat folk.SICK, SICK, SICK!!
En den människor har inget vett i huvvet! Killen med de några veckors valparna t ex.. hur fan kan man förstöra en av de bästa raserna som någonsin finns i hundvärlden!? blir så förbannad!

Inlägget skrevs: 2009-02-15 @ 11:54:38 Kommentarer (0)

WP

Nu har jag sån god lust att börja med våran WP på allvar! har checkat lite färger på Hardcore men har fan svårt att bestämma mig asså! tänkte mig svart på 50 mm bandet och varför inte rosa på 40 mm bandet? sen har jag tänkt mig Heras namn på båda sidor av dragremmarna... vad tror ni om det då?

Nä ja vet inte... jobbigt sånt här när man ska bestämma sig för en sak som man dessutom ska ha ett tag, skule behöva en sommar sele och en vintersele... så frågan är om man ska beställa en vintersele nu och en ny sommarsele i vår sen ? 
 
Hmm får skissa lite på detta..... återkommer..

Inlägget skrevs: 2009-02-13 @ 14:43:19 Kommentarer (0)

Snödagen! :D

Har vart en dag med snö och pinnar och Hera är nog världens snabbaste hund!! :D va på ett ställe där det finns en gammal slalombacke, jätte lång är den!
  Hera springer upp för denna backe på kanske 5-7 sek medans det tar 5 min för mig att gå upp.. ja jisses! men roligt är det att se henne ta sig upp!

Jädra hund till muskler i benen!  =)


Hittar man något gott??

JÄTTE RUMPA =)

Jag och Hera


Min skäggagam med hund! ;)


Hon råkade bita av lite grenar... =) hihi


Sen råkade hon böja ner ett helt träd... :/
Jag älskar fina ute dagar med Andreas och Hera! i morgon blir det kanske ute dag igen! =)

/F

Inlägget skrevs: 2009-02-12 @ 18:04:48 Kommentarer (0)

tiden för länge sen!

Prade med en gammal barndomskompis idag på msn, hon hade hittat lite kort på oss när vi va små, vilket jag tycker är fantastiskt kul!!!
Men hur tänkte min mamma när hon satte på mig dessa kläder? ha ha inte super trendigt direkt...
   Har så mycket minnen från "lekis" och "falkpöpingstiden"  att jag nästan spricker! men vi hade kul Emelie! Till vänster är Emelies lillebror, mitten Emlie och till höger är jag..


detta måste nog va något kalas el nåt för jag känner igen alla barnen


aa herregud vilken tjockis!!Får snart försöka träffas och hitta på något Emelie!! räcker att bara sitta o snacka gammla barndoms minnen det är ju jätte kul!! hehe!

Nu ska vi käka lite käk här, Andreas har vart kock idag igen, är skönt med en kille som älskar att laga mat, tänk om han kunde älska att städa & tvätta med då hade det vart MYYYCKET bättre! haha

/F

Inlägget skrevs: 2009-02-11 @ 17:38:45 Kommentarer (1)

Alla Hjärtans Dag

På lördag är det den 14:e februari dvs alla hjärtans dag. Det är en dag som man ska fira med de man älskar mest. Behöver inte vara en kille/tjej utan visa att du älskar din familj och dina vänner! Men visst är det ju extra kul om man har en pojkvän eller flickvän att köpa nånting speciellt till. Tänkte därför ge er lite roliga och gulliga tips om vad man kan köpa till den man tycker om på alla hjärtans dag. Behöver inte alltid vara något dyrt för att det ska vara något speciellt!
Beskrivning:
Detta är en riktigt rolig present tycker jag. Det är ett ägg som man lägger i vatten och efter någon dag så poppar en växt ut ur ägget och när den börjat växa lite och blad kommer så står det skrivet "I love you" på ett av bladen. Gulligt va :D Rätt konstigt hur en växt kan växa ur ett ägg igentligen. Den här presenten är ju en present som man kan ge till vem som helst igentligen! Finns även med texten "Happy birthday"

Vart kan man köpa den?
Den finns att köpa på:  http://www.coolstuff.se/Magic_Egg

Och prisvärd är den också! kostar bara 65 kr! =)52 busiga nätter! ;)


Beskrivning:
Det här är en rolig och sexig present som man nog ska ge till sin pojkvän eller flickvän. Kanske inte så kul att ge den till sin mamma haha. Men iallafall detta är en sorts kortlek med 52 skrapkort, 26 för henne och 26 för honom. Varje vecka skrapar killen eller tjejen ett kort och måste sedan göra det som står på kortet. Korten innehåller sensuella uppgifter, busiga överraskningar och fantasifulla lekar. Så då har du och din partner ett helt år att se fram emot med sensuella upptäckter och fördjupad romantik

Vart kan man köpa den?
Finns att köpa på: http://www.presentkuriren.se/presenter/4/303/Karlek/52-Busiga-natter.html

Kostar bara 199 kr! för ett helt års spännande nätter!! =)

Annars kan man ju vara lite som alla andra och ge ett kort.. =D det skulle jag bli jätte glad för ialf!

Inlägget skrevs: 2009-02-11 @ 10:22:11 Kommentarer (0)

Ny sjukdom

En ny sjukdom har kommit till sverige, främst för Pitbull och Amstaff.. =(

Den kallas Ataxia och är en "ny" sjukdom som sätter sig på hundens nervsystem. Dödlig utgång! När du köper valp så var noga med att båda föräldrarna är testade CLEAR, eller att den ena är clear och den andra är carrier. Då får du ingen sjuk hund.

CLEAR: Fri från sjukdomen
CARRIER: Bär sjukdomen men kan inte utveckla den, kan ge sjuka valpar om du parar den med en annan carrier.
AFFECTED: Hunden bär sjukdomen, ger sjukdomen till sina valpar och kommer att dö av sjukdomen.

Jag får fan ont i magen när jag ser detta.. tänk om Hera har det? känns som ja MÅSTE gå testa henne för de alltså.. den visar sig tydligen på äldre hundar.


"Sjukdomen i detta fall heter Cerebellär Ataxi på svenska och förkortas CA på både svenska och engelska."

Symtomet ataxi uppkommer genom att cerebellum, lillhjärnan, förtvinar. Vilket i sin tur innebär att finmotoriken försvinner och endast "grovstyrning" från storhjärnan kvarstår.Priska
Uploaded by lana49340


USCH,USCH!!!

/F

Inlägget skrevs: 2009-02-09 @ 20:11:30 Kommentarer (0)

Bara vara dag idag!

Tro`t el ej... men har suttit vid datorn hela dagen lång.. tänkte lägga ut massa gammla bilder på facebook när jag plötsligt fick syn på en dröm! ! ! ;) Andreas bli inte rädd nu men fick syn på min brudklänning jag bara ska ha om vi gifter oss!Men först måste ja banta ner mig en sådär..... 30 kg först, och med tanke på mitt tillstånd lär ja inte kunna banta på riktigt förrens några månader.

Nu det sista har magen vart lugn =) har kunnat gå o röra på mig utan att jag blir liggandes på kvällen.. sköönt!!
Är nu i vecka 11.. herregud vad fort tiden går, va ju nyss i vecka 7 och magen känns mer o mer svullen och oftare får jag springa på toaletten för att kissa... 3 ggr högst på nätterna, byxerna börjar bli trånga och mina linnen ser ja snart ut som Nalle Phu i, ha ha vilken syn! =)

Nu ska ja gå till min mor en stund och dricka kaffe!

KRAM / FInlägget skrevs: 2009-02-09 @ 16:54:34 Kommentarer (0)

dom fega är rädda för dom, dom modiga älskar dom!

En ras som de flesta har respekt för!

Ennu en tragisk olycka har hänt med rasen inblandad...

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article4352878.ab

 - Fy fan! stackars föräldrar, sånt här får bara inte hända!
Dom va ju inte ens säkra på om det va hundarna som va ansvariga för detta el inte, endå är det sprutan som gäller direkt?!
har läst massa skriverier på bloggar idag om just detta och finns rätt många som absolut vill ha rasförbud - min mening är då att istället införa hundkörkort på ALLA raser för ALLA ägare som ska skaffa hund..? eller varför inte hundskatt? tror inte att personer som är oseriösa skaffar sig en hund som man dessutom måste betala hundskatt på! iofs är frågan då hur många hundar som kommer avlivas eftersom varannan hundägare ska avla på sina blandraser hit o dit, men det är en annan femma.

he he, med tanke på att det va en Jackrussel Terrier som va inblandad i denna olyckan undrar jag hur många som tycker dom är farliga & ointeligenta raser... svensson får nog sälja sin lilla familjeterrier.. eller varför inte para den med en golden retriver och ta en valp från henne istället?! då har den ju endå golden i sig....

Här är min kamhund

Inlägget skrevs: 2009-02-08 @ 22:20:21 Kommentarer (0)