Om mig

Mitt namn är Frida, född 88 och bor i Mullsjö tillsammans med min sambo, Andreas. Tillsammans har vi fått en underbar dotter! -Leja. Leja föddes 15 Sep -09. Hon är allt vi önskat oss! Hon betyder allt för oss. Med oss bor också Hunden Hera (AMSTAFF/AMBULLDOG) Och huskatten Sessa. =) Med min blogg vill jag skriva om våran dotters utveckling och hur vardagen som föräldrar kan vara.

Senaste

Arkiv

Länkar

Kategorier

Bloglovin

Blogglista


Blogglista.se Klicka gärna på knappen för att få min blogg i topp!

Blogglista.se

29 December

Idag är Andreas hemma, känns mycket bra! Idag har vi bestämta att Leja ska få sova hos sin farmor, vi ska in till stan och äta på resturang och bara vara, han och jag. Känner att vi behöver det.

Färgade håret igår och ska lägga ut resultat senare när jag gjort iordning mig för kvällen.

Nu har Leja vaknat.. hann sitta vid datorn i 20 sek. Dammsuga och ta tvätten. Tjingeling!

Inlägget skrevs: 2010-12-29 @ 11:47:15 Kommentarer (0)

Ceasar Millan!

Ska åka och kolla på Ceasar Millan den 12 Maj i Hovet.
Ska bli mycket intressant. Har delade åsikter om honom. Jag tycker han är super bra, så länge han inte använder stackel el liknande, vilket jag har sett på många av hans avsnitt. Därimot använder han det bara om ägarna till hunden han besöker själva har det. Har aldrig sett honom använda det på sina hundar han rehabiliterar in i sin egen flock.
Men därimot tycker jag inte att man ska behöva anlita en person som Millan bara för att berätta att hunden behöver komma ut och gå, motioneras och aktiveras. Har förstått att i USA har man bara hunden på bakgården.. ???

I övrigt tycker jag han har en bra syn på vad en hund är för något. Han har regler och gränser "eget utrymme,dvs sin zon" Vilket jag tror på. Och det spelar ingen roll om det är en Amsaff eller en chihuahua du har. Jag tror också på en ledarhund/rang i flocket, tror inte på "mamma,pappa,barn" -prylen som många snackar om.

För mig är träna "Sitt, hit, snälla kom så får du godis, sitt, om du är en snäll hund och hämtar pinnen där borta får du en till godis, ligg, stå osv osv......"  Menar nu inte att det är fel att träna, det gör jag med så klart, och det är jätte viktigt. Men nu är det inte just det Millan håller på med. Han sysslar med att få hunden tillbaka till sitt ursprungliga psyke,det som människan har förstört genom att förmänskliga hundarna.

Läs hans böcker! 



Inlägget skrevs: 2010-12-28 @ 10:43:46 Kommentarer (0)

Princess

Tragiska historier som detta ser jag varenda dag när jag sitter vid datorn. Varför finns det människor som gör så här? Hur kan man ha hjärta att låta det gå så långt? Varför fick inte lilla Princess en vanligt valpliv?
Valptiden ska gå ut på att utforska, se världen, trotsa, busa, lära sig nya saker, mysa med familjen, allt i lek. Men inget av detta har lilla Princess fått uppleva. Antagligen lider hon av Demodex. Behandlas inte det i tid ser hunden tillslut ut såhär. Sjukdommen kan behandlas och det tar tid. Hoppas lilla tjejen får rätt behandling och hamnar hos någon som verkligen vill ge henne den kärlek hon behöver.  

Valpen Princess lider av en svår hudsjukdom och övergavs strax före jul.
Personalen på djurhemmet som räddade valpen säger att de aldrig varit med om en så sorgsen hund.
– Vi försökte göra henne gladare med leksaker, men hon var rädd för dem, säger Neil Martin vid Bleakholt Animal Sanctuary.

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article8336845.ab

Klicka på bilden för större format!


Sjuka människor finns det tyvärr överallt....

Inlägget skrevs: 2010-12-27 @ 21:45:30 Kommentarer (0)

Lejas rum klart

Nu är Lejas rum snart klart! Fattas bara en väggtext på fondväggen, en gardin som ska hänga på en sida av fönstret (alltså till höger) och en rosa stereo på den vita hyllan.
 Hyllan till vänster köpte vi på IKEA för presentkortet hon fick i julklapp. Vi är nöjda och Leja med. Hon har lekt i sitt rum nu hela kvällen!

Upp i sängen, ner igen. Lagat lite mat till sin mamma och sedan läst en o annan saga. Hon somnade som vanligt direkt vid 19 tiden och nu har jag plockat undan efter dagens bravader.



Andreas sitter och kollar på en fiskefilm som är hur dålig och tråkig som helst.
I morgon hoppas jag få dansa zumba med min underbaring som bor i den gula stugan snett över kullen!

Lös med ett laservattenpass in till deras datarum innan men det va ingen som reagerade där borta. snön på kullen täckte köksfönstret så jag fick ingen vinkkontakt med folket på andra sidan kullen idag heller ;) 

Andreas köpte hummer idag, inget vi hade planerat men har man en man full av överaskningar kan man få hem vad som helst ibland. Nu blir det hummer-party!!  

Inlägget skrevs: 2010-12-27 @ 21:07:30 Kommentarer (0)

27 December

Min jul hr vart perfekt! God mat, trevliga människor och mycket paket! Leja har fått en massa roligt!

En dockvagn, badleksaker, kläder, klossar i tyg, en Bää, presentkort på a6 (Av det köpte vi 2 st hyllor och korgar hon ska ha på sitt rum) En jätte rolig telefon som spelar musik och säger siffror och djur och en tigermatta!
 Det var säkert inte allt, kommer inte ihåg mer.

Nu ska det bli skönt att bara vara hemma idag efter allt stim och fläng som vart i helgen. Jag tänker gå med mjukbyxor och ruffsigt hår heeeela dagen! =) Dricker ju st nu en Aroma grande? Som vanligt kaffe fast mycket godare! Trodde inte man skulle ha så mycket användning av en kaffemaskin, men det är ju verkligen bättre än vad man tror. Känns som om man kan lyxa till det lite extra i vardagen.



Inlägget skrevs: 2010-12-27 @ 10:40:53 Kommentarer (0)

Jimmy - No Nose!

 En pitbull (renrasig eller inte spelar ingen roll) hittades med ett halvt ansikte. Jag följer Jimmy varje dag. Han är en kämpe som idag har ett rättvist och värdigt hundliv




Hans Facebook grupp: http://www.facebook.com/pages/Jimmy-Durante/154268727923289

Jimmys Blogg: http://jimmys-journey.blogspot.com/

Inlägget skrevs: 2010-12-23 @ 17:10:16 Kommentarer (0)

En för tidig julklapp till mamma & pappa

Vilken underbar dotter vi har! Skulle köpa mig ett linne som jag ska ha i morgon. När jag kom till bilen hade Leja fixat en julklapp till mamma och pappa.

När vi kom hem fick vi öppna det och titta vad vi fick!



Jag testade en Chococino och den var fantastiskt god! Tack älskade Leja! Du vet verkligen vad mamma och pappa behöver ;)

Inlägget skrevs: 2010-12-23 @ 17:00:26 Kommentarer (0)

Lejas nya kläder!

Leja har fått nya kläder nu till jul!

Inlägget skrevs: 2010-12-22 @ 18:35:40 Kommentarer (0)

I Just had sex!

Lyssna på texten.

Verkligen en skön låt!!

Akon är ju min största idol så jag blev lite förvånad, men som vanligt är han lika bra endå!

Inlägget skrevs: 2010-12-21 @ 17:54:59 Kommentarer (0)

Två filmer på kattungarna

Inlägget skrevs: 2010-12-21 @ 15:07:14 Kommentarer (1)

Kattungarna

Ska visa er mina små tomtenissar! ;)

5 st har hon fått. 3 korthåriga och 2 långhåriga.

De är 3 veckor gammla.
Tindra : Långhårig.
Faktiskt den som har längst hår av alla kattungar jag någonsin fått.



Elmer.
Korthårig och cremefärgad. Inte vit som han ser ut att vara på bilden. 
Enda killen i kullen.








Ska ladda upp en video lite senare på allihop.
Dom är så söta allihop! <3

Inlägget skrevs: 2010-12-21 @ 13:40:25 Kommentarer (0)

Bitch & Chips!

Har idag varit en äkta bitch! Inte haft en dålig dag, därimot har humöret inte vart på topp. Ville bara skälla ut människor jag mötte i affären. Folk som springer som yra höns för att det bara finns små julskinkor i kylen, och för att hinna med att köpa allt just idag när jag går i affären med mitt dåliga skit humör.
Hatar mig själv när jag är en bitch!
Jag är inte elak eller så, sitter mest bara och stör mig..... på mig själv...

Hur som helst så pratade jag lite med Madde innan på parkeringen med hundarna och när jag kom in igen va jag vanliga jag igen, utan att tänka på det. tänk vad lite Madeleine energi kan göra!! ;)

Nu är jag glad igen och vi ska se på "Bröderna Karlsson" jag och min älskling!


Det är en fläck på bordet.
Andreas kommentar när han sätter sig i soffan "Typiskt Andreas & Frida lathet, det är en fläck på bordet och ingen tar bort den. Sitter bara och väntar på att den andre ska göra det" 
Sen lutade han sig tillbaka och fortsatte -Men nu ska jag ha chipsstund.

WHAT!? vadå väntar? Han väntar på att jag ska göra det. Haha, shit...!!! finns inte i min värld att han skulle hämta en trasa för att torka av bordet.

Men men, bäst jag torkar bort fläcken och också tar mig en chipsstund ;)

Inlägget skrevs: 2010-12-20 @ 19:44:27 Kommentarer (2)

19 December!

För en liten stund sedan gick Madde hem efter ett kort zumba pass. Vi körde på bara 20 min eftersom Leja ligger och sover. Vi har kört på rätt hårt i veckan.  Zumba varje dag förrutom igår...  Min rygg tog rätt hårt på denna hårda men otroligt roliga träning. Det är extra roligt när man dansar ihop med Madde, hon är en sådan glad person som gör att man bara ler, så fort man vänder blicker mot henne. "Inte bara för att hon ser rolig ut i vissa rörelser" utan just för att hon är den hon är! Tack för att du finns!



Har suttit och klurat på en julklapp till min mamma och Andreas föräldrar och jag har aldrig vart så nöjd med en julklapp som jag är i år! Jag vet att dom inte läser min blogg, men för säkerhets skull är det bäst att hålla tyst. Nackdelen med det hela är att klapparna kommer komma lite senare än till jul, men detta är värt att vänta på! Ska fixa en sådan till mig själv också efter jul.

Denna helgen har verkligen vart super mysig helg med dottern. Hon är så fruktansvärt rolig att leka med så man sitter gärna och leker länge med henne!  Underbara unge!!

Till er som tycker att träning är tråkigt, men endå känner att ni måste börja röra på fettet - skaffa zumba! Lovar att ni aldrig kommer ångra er! Man dansar sig smal, samtidigt som man lär sig att dansa riktigt bra.

Inlägget skrevs: 2010-12-19 @ 21:00:14 Kommentarer (0)

18 December

Jag och Madde filmade igår när vi dansade Zumba för att sedan kolla på och se hur vi ser ut. Kan bara säga
-Big mama on the floor!!  Jag hade kunnat lägga upp en film här om jag hade velat, Men jag vill inte. 

Längtar till lunch time! Är hungrig! Iofs så är jag alltid hungrig nu för tiden. 
Leja går och äter upp min bok och sjunger "Birabiabiabia bira!" gissa vilken låt det är om ni kan.

Nu frukost.

Inlägget skrevs: 2010-12-18 @ 09:08:43 Kommentarer (2)

Råd till en god hustru!

I en amerikansk hushållsbok från 1950-talet kan man läsa följande råd:
Ha middagen färdig.
Planera middagen redan kvällen före så att du är säker på att den blir lyckad och allt klart i tid tills din man kommer hem.
Fräscha upp dig. Vila 15 minuter så att du ser fräsch ut när du tar emot din man. Förbättra din makeup och sätt gärna upp håret.
Städa undan i huset. Ta en sista runda genom rummen och plocka undan skolböcker, papper och leksaker.
Tänd en brasa i öppna spisen. När det är kallt under vintermånaderna bör du tända en brasa, som din make kan koppla av framför.
Eliminera alla oljud. Vid din mans hemkomst ska tvättmaskinen och dammsugaren vara avstängda. Säg till barnen att hålla sig tysta och lugna.
Ha ett vänligt bemötande. Ge din man ett stort leende och visa att du är glad att se honom. Låt honom prata innan du gör det, för det han har att säga är viktigare.
Låt kvällen bli hans. Klaga inte när han kommer hem sent eller äter middag på restaurang. Försök i stället förstå vilket pressat tidsschema han har. Skapa en lugn atmosfär.
Se till så att ert hem blir en bra plats för avkoppling, så att din man får en chans att återhämta sig fysiskt och psykiskt.
Prata med mjuk och behaglig röst. Var inte frågvis. Ställ inga frågor om vad han har gjort under dagen.
Kom ihåg att han är husets herre och alltid gör sitt bästa för att vara rättvis och ärlig.

Den uppdaterade version för kvinnan på 2000-talet:
Ha middagen klar. Reservera bord i god tid på din favoritrestaurang. Om din dag blir för hektisk lämnar du bara ett röstmeddelande på hans mobilsvar som talar om var och när du vill äta. Detta säger honom att du haft en dålig dag och ger honom möjlighet att få dig på bättre humör.
Förbered dig. Ett snabbt stopp vid smink och parfymavdelningen på närmaste varuhus gör under med ditt utseende och du slipper bli irriterad varje gång han rapar vid bordet. (Glöm ej betala med hans kreditkort!)
Städa undan. Ring hushållerskan och informera henne om att hon behövs en dag extra den här veckan. Be barnen att plocka upp allt det de slängt på golvet!
Förbered barnen. Boka barnvakten i god tid!
Minimera oljudet. Påminn honom när han kommer hem om att tvättmaskinen och torktumlaren fortfarande inte fungerar som de ska och att oljudet driver dig till vansinne.
Trevligt bemötande. Möt honom inte med problem och klagomål, utan låt honom tala först, så dina klagomål stannar kvar i hans minne under hela middagen. Lyssna på honom. Men låt honom aldrig få sista ordet.
Gör kvällen till hans. Låt honom laga tvättmaskinen och torktumlaren.
Ditt mål. Att försöka hålla stämningen uppe utan att påminna honom om att du tjänar mer än honom...

Inlägget skrevs: 2010-12-17 @ 18:23:51 Kommentarer (0)

Jullov!!

Julfest i onsdags. Mycket trevligt! Leja fick träffa tomten för första gången, det gick kanonbra!! Hon brydde sig inte så mycket, tyckte han va som en vanlig människa med mycket skägg bara. Lika blyg som mot andra "vanliga människor"

Vaknade i morse och insåg att jag inte orkade vara hemma idag. Så jag tog med mig Leja till skolan. Hon va med på en Etik lektion, vilket gick superbra. Hon skrattade, målade och åt lite russin. Snackade lite med läraren och andra elever i klassen. Sen var det fika, leja fick saft och en macka. sedan julavslutning. Hon klarade att sitta ca 20 min sen gick vi ut och busade istället. Somnade i bilden hem och sover än.

Gick till gymnasiehuset och lämnade ansökan till undersköterska utbildningen som börjar 20 Jan - 2011. Bara hålla tummarna för att jag kommer in. Isåfall lämnar jag folkhögskolan och förflyttar mig till Komvux istället. Sorgligt... kommer sakna alla underbara människor som befinner sig på folkhögskolan. Speciellt alla goa lärare. Men insèr nog att man har chans att bli mycket mer. Mer arbete och mer pluggande. Det är det värt, helt klart!

 

Inlägget skrevs: 2010-12-17 @ 13:02:07 Kommentarer (0)

Nu börjar det årdna upp sig!

Igår testade vi Zuma! Fi fan vad kul de va! Det va otroligt svårt att hitta takten och det är inte det lättaste att hålla koll på armar samtidigt som fötter, ben och höfter. Men det ska Zumbas varje dag.

Idag bjöds det på julbord i skolan, mycket nice! Fick reda på att Leja ska börja inskolas på dagis den 10 Jan. Jisses vad skönt! Hade hon inte fått den platsen hade jag haft så mycket frånvaro så jag hade inte fått några pengar - alltså hade jag inte kunnat gå kvar. Kändes så värdelöst eftersom att man då isåfall får betala tillbaka alla csn pengar i onödan! Men nu kommer jag kunna fullfölja min utbildning och allt känns super bra!

Ikväll ska vi på julfest i skolan och Leja ska få träffa tomten för första gången! Allt känns så bra nu <3

Inlägget skrevs: 2010-12-15 @ 14:34:54 Kommentarer (0)

Zumba

Jag har skaffat mig Zumba! =) Nu ska här dansas!!

Inlägget skrevs: 2010-12-13 @ 20:16:57 Kommentarer (0)

Deppo

Vad är det får en människa att må så här?! Är trött på att gå från hemmet till skolan - sen inget mer! Mitt lliv ser bara ut så. Har fan inte vart på semester på 4-5 år! 4 år och och inte vart utanför Mullsjö/Jönköping en enda jävla gång. Jo - förresten va ju i Kristianstad på en reptil mässa.

Orkar inte bry mig om hur jag ser ut, behöver gå till tandläkaren, men jag skiter i det. Jag har uvudvärk var eviga dag, det skiter jag också i att göra något åt. Orkar inte bry mig- orkar aldrig någonsin ta tag i mig själv.

Och idag vaknade jag jätte glad för att vi ska på Mullsjö marknad... hur sjukt är inte det!? Är glad för att man ska få komma ut i den stora världen! Mullsjös julmarknad - LIONS! YEAH!

Inlägget skrevs: 2010-12-12 @ 09:37:59 Kommentarer (0)

Julbak hos familjen K-Å

Har allt bakat mig ett gäng julgodis! =) Försökte ge mig på knäck men det gick inte så bra. Råkade bränna allt och allt bara fastnade och förvandlades till sten, i förrgår gjorde vi marsipanfigurer. Andreas tyckte det va jätte tråkigt men han gjorde en tomte och en mun... Jätte seriöst. 
Igår gjorde vi pepparkakor men det va inte så kul, blir roligare när Leja är så stor så hon inte bara äter upp allt i panik för att sedan en timme senare få sockerkick och va helt galen! *SUCK*  Nu sitter ja och dricker cappuccino och väntar tills klockan ska bli 15.00. Andreas har jobbat i natt.




Nu är det bara en vecka kvar tills det är jullov i skolan... Det känns xtra kul när Andreas ska vara ledig samtidigt som jag. Jag har en vecka längre än honom bara. Dessutom fyller våran "Shitbull-gris" 3 år på juldagen. Känns som om det inte va alls länge sedan jag hämtade henne. 3 år låter inte mycket, men när man tänker tillbaka på allt man vart med om och fått uppleva med Hera så känns det som en evighet.



Inlägget skrevs: 2010-12-11 @ 11:24:17 Kommentarer (0)