Om mig

Mitt namn är Frida, född 88 och bor i Mullsjö tillsammans med min sambo, Andreas. Tillsammans har vi fått en underbar dotter! -Leja. Leja föddes 15 Sep -09. Hon är allt vi önskat oss! Hon betyder allt för oss. Med oss bor också Hunden Hera (AMSTAFF/AMBULLDOG) Och huskatten Sessa. =) Med min blogg vill jag skriva om våran dotters utveckling och hur vardagen som föräldrar kan vara.

Senaste

Arkiv

Länkar

Kategorier

Bloglovin

Blogglista


Blogglista.se Klicka gärna på knappen för att få min blogg i topp!

Blogglista.se

26 Januari

Hinner aldrig blogga längre känns det som. Man går i skolan, kommer hem umgås med dottern och fixar lite i hemmet sen är man så trött så man orkar lixom inte. Ska försöka fixa så jag kan blogga från mobilen. då kanske det blir bättre.

Nu har Leja börjat tycka om mat! =) Hon gapar efter skeden och trycker gärna intill sig handen för att få in det i munnen. Känns så kul!






I morgon ska vi hämta tapeterna till Lejas rum. Får hoppas det blir bra. Är så sugen på att fixa hennes rum nu. ska bli så kul! ett personligt rum bara för henne, kanonkul!
Vi ska ju till Ullared på lördag så då ska vi se om vi hittar lite. Men framför allt ska vi köpa kläder till oss själva och Leja såklart.

Vi har dessutom fått världens bästa grannar!! Madde & Gabriel har flyttat hit! I sommar blir det många roliga grillkvällar med Leja sittandes i en liten uppblåsbar barnpool och plaskar. I slutet av sommaren kanske hon börjar gå. När man sitter och tänker nu att hon kanske går i sommar blir man lite stressad.. vad fort tiden går! endå är det minst ca 5-6 månader kvar tills dess, men dom 6 månaderna kommer bara springa iväg så börjar hon snart skolan, tar studenten, flyttar hemmifrån, skaffar barn, gifter sig och har 8 syskon till + att man står med 18 barnbarn =X PANIK!!! 
Nä, när jag tänker på det blir jag stirrig... måste ta ett varmt bad innan ju kryper ner i sängen och myser med min nya föräldrar & barn tidning, och min största kärlek såklart! ;)

Inlägget skrevs: 2010-01-26 @ 21:08:57 Kommentarer (0)

24 Januari

Igår va jag hos Madde och åt mat och drack. Det va jätte trevligt! Det måste vi göra om igen snart. Så kul att träffa er ihop igen. Har vi inte gjort sen innan jag blev gravid. Så det va verkligen på tiden.

Idag mår hyffsat bra måste jag säga. Men är sååå trött och seg. Känns att man drack igår. Spelar ingen roll hur dåligt man mår så har man endå endå en dotter man måste ta hand om. Nu har ju Andreas haft henne idag, men endå.

I morgon är det skolan igen. Trivs bra i skolan. Känns skönt att få träffa folk på dagarna igen. Få lite nya vänner och ha något att göra utanför hemmet också.

Lägger ut lite bilder från igår.

















Sitter just nu och planerar för ett bad. Skulle ju vara skönt! Hoppas jag har en ansiktsmask kvar.. det skulle behövas en dag som denna.
Annars får man köpa in det när man är på ullared ;) Dit ska vi om 6 dagar. Då blir det kläder som ska köpas. har lixom INGET kvar nu efter graviditeten. Man går med samma kläder varje dag känns det som =( Illa!

Nu... BADA! Puss till er från mig!

/F

Inlägget skrevs: 2010-01-24 @ 17:58:55 Kommentarer (2)

23 Januari

Leja har fått potatis o majs idag. gott! =) här sitter hon och är nöjd efter skeden hon fick!



Andreas städar köket och vi ska storstäda hela lägenheten.. men jag smyger till datorn en stund... bara en liten stund ;)

Ikväll ska jag dricka vin med tjejerna för första gången sedan nyår 2008/2009. Det ska bli kuul! Synd bara att jag är sjuk, eller är inte sjuk direkt.. har jätte jobbig förkyldning. Men det ska inte stoppa mig denna gången!

I morgon komer jag skriva hur dåligt jag mår. hur jag bara vill gräva ner mig under jorden och aldrig mera komma tillbaka. sånt man får ta! ;) puss från mig

/F

Inlägget skrevs: 2010-01-23 @ 12:05:59 Kommentarer (3)

Saker om mig

FEM DÅLIGA VANOR
1. Jag har inget tålamod
2. Blir lätt sur om jag inte får vad jag vill
3. Tänker ofta "jag gör de sen" så blir de aldrig av
4. Glömsk
5. Svårt att hålla hemlisar... men måste jag så måste jag... men endå

FEM SAKER DU GILLAR ATT GÖRA
1. Vara med Leja & Andreas
2. Umgås Madde & Gabriel
3. Shoppa, helst på ullared =))
4. Åka på semester
5. Rida

FEM SAKER DU ALDRIG SKULLE KLÄ DIG I ELLER KÖPA
1. En äkta päls
2. Byxor som går upp över midjan eller byxor som ser ut som ridbyxor
3. Kängor
4. Polotröja
5. Långkjol

FEM FAVORITSAKER
1. Min mobil
2. Datorn
3. Sängen
4. Tv:n
5. tvättmaskin/ diskmaskin

Jag utmanar Janette, Cicci och Delina

Inlägget skrevs: 2010-01-21 @ 16:55:41 Kommentarer (1)

17 Jan

I morgon börjar jag skolan =) wiie. ska bli nice!

Men kommer sakna min lilla sötnöt på dagarna. tur jag inte går långa dagar ialf. Får chemat i morgon men jag vet att det inte är långa dagar.










Nu ska jag äta frukost och få upp min sambo. Han är bra lat ibland ;) hihi

/F

Inlägget skrevs: 2010-01-17 @ 10:17:25 Kommentarer (1)

Vincent lille

I morgon flyttar Vencent. Ska jag vara ärlig så kommer jag nog sakna honom. Han är helt klart min favorit i kullen. Helgalen, kaxig och så sööööt! Han passar ju in hoss oss så bra med. Men nu får det bli så här, inga katter! Det har jag lovat Andreas och mig själv. Får se till att ha kontakt med alla kattköpare så gott det går.

Inlägget skrevs: 2010-01-16 @ 19:09:31 Kommentarer (1)

16 Januari

Igår smakade Leja på gröt för första gången! Det tyckte hon nog va gott, lite konstigt bara men det funkade bra. Hon gojade runt det lite, spottade och svalde. Det läskigaste va nog när det åkte ner i halsen. Hon fick lite kvälningar då.

Nu har hon precis vaknat, hon ligger i vagnen precis bredvid mig.



Ska gå upp och ta tvätten nu, sen ska vi kanske till Andreas mamma på fika.

/F

Inlägget skrevs: 2010-01-16 @ 12:41:24 Kommentarer (0)

Så stark är hon.

Igår va Madde lite för kaxig. Hon tog några trampsteg på min träningsmaskin och blev helt slut. Andreas lurade henne och bytte till det trögaste. så här gick de. hihi!

Inlägget skrevs: 2010-01-14 @ 19:00:38 Kommentarer (0)

Busungen

Håller på ladda upp en vieo på youtube. Medans jag väntar har jag badat Leja och fått på henne pyjamas redan. =) Skönt att ha det gjort nu kan vi bara mysa resten av kvällen.

Leja kan ha sin Frank Dandy pyjamas nu som hon fick av Tina. Den är super fin!! =))

Inlägget skrevs: 2010-01-14 @ 17:53:42 Kommentarer (0)

Lyckad onsdagskväll

Usch! Idag har jag vart så jäkla seg. Inte orkat med ett skit. skulle städa bort julen idag, men jag orkar verkligen inte! Får se om jag orkar senare.

Igår va Madde & Gabriel här. Vi kollade på film och hade mys. Jag klippte Andreas med igår, det behövdes verkligen!

Andreas före klippning:



Ni ser!?  Han såg ut som Robert Wells nästan, haha!

Efter:





Tror han blev nöjd ialf =)

Han såg inte så possetiv ut under klippningen. kan jag förstå för det va första gången jag klippte någon någonsin! Så resultatet blev bra endå.

Medan jag klippte Andreas va Madde & Gabriel barnvakt =)



Tycker det är jätte kul när Madde & Gabriel kommer på besök. Vi har ju alltid lika kul ihop. Är verkligen glad att ni finns! <3

Senare kommer det upp en överaskning till Madde ;)

Puss & Kram på er!

Inlägget skrevs: 2010-01-14 @ 16:44:53 Kommentarer (1)

13 Januari

Hemma igen. Jag kom in på skolan och ska börja redan på Måndag! =) wwiie! Ska bli nice att komma ut och träffa folk på dagarna igen. Då blir det älsklingen som får hålla reda på hemmet. Han ska bli hemmafru, eller Hemmaman ;) fast han är ju inte min man, men han är ju en man.. eh.. ja ialf.

Nu ska jag verkligen plugga och få bra betyg. Inte bara för min skull utan även för Lejas skull, så hennes mamma kan få ett bra jobb och kunna betala för sig. Inte kul om hon kommer hem och säger att hon vill börja på danskurs t ex och jag säger.. "Nej Leja det går inte för vi har inte råd" Så vill jag ALDRIG ha det. Hon ska kunna göra det hon vill, där med basta!

Har bestämt oss för ett dator bord med stolar =) Det är stort så både jag och Andreas får plats samtidigt. Jag kan plugga och han sitta vid datorn. Perfekt.


VIKA AMON/ VIKA ANNEFORS
Bord
710 kr

VIKA AMON/ VIKA ANNEFORS Bord

Det är 200 cm långt.

Det stod mellan detta eller

VIKA GLASHOLM/ VIKA LINDVED
Bord
865 kr

VIKA GLASHOLM/ VIKA LILLEBY Bord 

150 cm långt.
Inte dom benen då. Men Madde o Gabriell har ett sånt, inte kul o ha likadant kanske.. Dessutom är det inte lika långt som det andra, men därimot är det djupare. Men det är ju absolut mycket snyggare, tycker jag.
Men nu har vi bestämt oss och nu får det bli så. Jag har alltid sån besutsångest när jag ska ha något. Jobbigt.

Senare idag ska vi hämta ett svart bord hos Madde & Gab. Det kommer passa hos oss perfekto!

Inlägget skrevs: 2010-01-13 @ 13:49:20 Kommentarer (2)

13 Januari

Har precis stigit upp nu. Ska käka en macka sen ska jag åka till skolan och träffa Marianne. Måste erkänna att jag är lite nervös. Hoppas jag kommer in! Skulle vara perfekt! Då blir det att plugga plugga plugga!! =) Kommer bli jobbigt men det måste gå.

Leja ligger just nu och prata jätte högt i sutt gym. Snart har hon vänt runt helt! Kommer bli kul när hon vet hur man gör sen, då kommer hon nog aldrig göra om det igen för det är de värsta hon vet. Att ligga på mage. Tänk om man hade sånna bekymmer istället.. =/

Har sjukt ont i mitt lillfinger, det är blått och svullet med. Vet inte vad jag gjort. Hoppas det går över.

Nu ska jag ta min lilla skrik o gap bebis och äta!

Håll tummarna för mig vid 10.45 ;)

/F

Inlägget skrevs: 2010-01-13 @ 09:49:06 Kommentarer (0)

11 Januari

Idag har vi vart på BVC.
Vi pratade lite mat och tänder. Jag och Andreas har bestämt oss för att byta vardag. Han ska vara hemma med Leja medans jag är i skolan. Eftersom han har jobbat längre och känar mycket mer än jag så har vi nu sett att vi får mer pengar om han är hemma. Jag personligen tycker det ska bli jätte skönt att komma ut igen. Jag har vart hemma i över 2 år nu. Jag ska läsa upp gymnasiebetygen (som jag inte har) Sedan ska jag förmodligen läsa till undersjöterska. Som det ser ut just nu ialf. Vem vet? Jag kanske vill läsa till något helt annat sedan. Det får vi se.

Idag har vi som sagt vart på BVC.

När Leja föddes: Vikt: 4010g, 51 Cm Lång. Huvudomfång: 36 Cm
09-12-07: Vikt: 5694g, 63,5, Huvudomfång: 42,3
Och idag: Vikt: 6435g, Längd: 65,5, Huvudomfång: 42,3

Inlägget skrevs: 2010-01-11 @ 20:22:05 Kommentarer (0)

Leja 10-01-10

Leja har börjat med något heltokigt! Hon blåser upp kinderna och trycker ut ljud så gott hon kan. ni måste hålla med om att hon ser rolig ut! =)



/F

Inlägget skrevs: 2010-01-11 @ 15:23:13 Kommentarer (0)

11 Januari

Idag fick vi gå upp tidigare än vanligt. Vi ska till BVC! =) Det har jag sett fram imot länge nu. Vi kommer nog få börja med små portioner idag. *HOPPAS* Ska nog ialf köpa någon saft som hon får smaka på.
Spännande och se vad hon väger också. Jag tror hon väger 6600g och 65 cm lång, tjocka bebis. 

Nu sitter jag här och funderar på om jag ska hämta en kopp kaffe. Och det ska jag nog göra nu.

MMMM, Goott med kaffe! ;)

 

Inlägget skrevs: 2010-01-11 @ 08:56:36 Kommentarer (0)

Din bästa vän stavas - Kamphund

Inlägget skrevs: 2010-01-10 @ 17:37:10 Kommentarer (0)

*SUCK*

Vad ska man hitta på? Jag har ju så tråkigt när inte Andreas är hemma.. Skulle vilja ha ett roligt tv:spel man kan spela när Leja sover. Städa kan man inte göra när hon sover för då väcker jag ju henne hela tiden.

ÄLSKLING KOM HEM! =)) hihi

Inlägget skrevs: 2010-01-10 @ 12:10:27 Kommentarer (0)

10 Januari

Idag kommer det en familj som ska kolla på sparrisen! =) Hoppas dom gillar honom. Han är ju en go katt. kommer alltid först när man ropar. klättrar alltid på benen när man står o gör mat, och ska alltid synas.

Dom skulle komma runt tre tid. =)

Inlägget skrevs: 2010-01-10 @ 10:30:38 Kommentarer (0)

Glömde!!

Just det! Glömde skriva att våran nya säng blev jätte bra! absolut bättre än den vi hade innan. så va den gratis med. underbart!! =)) Nu behöver vi bara nya sängkläder så är det kanoooon! Det ska vi ju köpa på ullared då.
Kommer bli en fantastisk dag.

Den 28:e ska vi till Ullared. Jag, Älskling, Madde & Gabriel. Jag längtar ju så det är inte klokt asså. Ska köpa så mycket fina saker till Leja <3 Men för en gångs skulle MÅSTE jag tänka på att köpa till mig själv. Köper alltid till Leja när jag själv går runt i trasor.

Inlägget skrevs: 2010-01-09 @ 19:03:07 Kommentarer (0)

9 Januari

Har vart i Husqvarna och tänt ett ljus för min käre far. Men det a så kallt så vi tände bara sen gick vi till bilen. Synd, hade gärna velat stanna lite längre, men för Lejas skull gick det inte.



Har precis ätit kottlet och klyftpotatis, MM det va lika gott som vanligt. Jag har tur som har en sådan kock ;)

Vi har MASSA snö här i lilla Mullsjö =)



Har inte så mycket mer att skriva idag. Mer än att Leja har vart sååå nära på att vända sig, hon ar vänt sig men hon behöver bara lyfta huvudet lite mer så grejjar hon det.

Snart Robinson! ;)

/F

Inlägget skrevs: 2010-01-09 @ 18:21:53 Kommentarer (0)