Om mig

Mitt namn är Frida, född 88 och bor i Mullsjö tillsammans med min sambo, Andreas. Tillsammans har vi fått en underbar dotter! -Leja. Leja föddes 15 Sep -09. Hon är allt vi önskat oss! Hon betyder allt för oss. Med oss bor också Hunden Hera (AMSTAFF/AMBULLDOG) Och huskatten Sessa. =) Med min blogg vill jag skriva om våran dotters utveckling och hur vardagen som föräldrar kan vara.

Senaste

Arkiv

Länkar

Kategorier

Bloglovin

Blogglista


Blogglista.se Klicka gärna på knappen för att få min blogg i topp!

Blogglista.se

Daffe åt Frida, alla borde ha en bebisdräckt!

Min daffedräckt! Jag känner mig som en stor bebis, men den är ju asa skön! =D

Inlägget skrevs: 2011-03-31 @ 16:56:34 Kommentarer (0)

Embla i träning

Nu är det så här att jag har lite planer (äntligen) för de närmaste månaderna. Den 14 eller 21 April ska jag dra med mig Andreas och vi ska på ringträning med Embla. Om det är så att Andreas jobbar dom tiderna han gör nu (alltså inte helg) ska jag anmäla Embla till en Inoff som är den 1 Maj i Jönköping. Då är det han som blir chaufför.

Vi övar & övar & övar & tränar & övar. När jag går/pillar med mun och öron funkar det super bra, då bryr hon sig inte. Men så fort någon annan pillar på henne vill hon inte alls vara med. Va hos Madde innan och vi tränade jätte lite, det gick okej, men inte mer än så. Madde är ju inte okänd men tillräckligt för att få pilla henne i ansiktet. hon kröp ihop en liten stund men det gick bättre än vad jag trodde det skulle göra.
 Andreas är också okej men inte heller mer än så. Gick en klicker kurs för några år sedan så jag har dammat av mina gammla kunskaper och testat det igen och det blir bättre med tden, det märker jag redan nu. Klicker är ett bra träningsalternativ. Tycker jag! 
Hon är så otroligt osäker i sig själv så jag tror att om man bygger upp hennes självförtroende så kommer vi komma frammåt, men än så länge ligger vi lågt. Vi tar det i hennes tempo, vi skyndar inte med nått. Hon är en mammagris, thats it!  ;)

När folk kommer fram när man är ute och börjar med sitt "Men Åhhh vilken söt liten hund, en sån liten har jag aldrig sett! Vad är det för ras?" Visst, förstår verkligen att man reagerar när man möter en sån liten, jag reagerar ju själv om jag ser en hund jag tycker är fin ute. Men Embla gillar det inte. Inte ens när barn kommer fram, då går hon undan. Börjar lukta på en gräsplätt eller kikar på något helt annat och där sitter människor på knä och pratar med bebisröst. Det är bra att hon inte är intresserad av folk vi möter. Varken jag eller Embla är så särsilt intresserade av att ha folk flåsandes i hälarna hela tiden när vi är ute och går. Men jag stannar gärna och svarar på frågor och pratar en stund med hundintresserade, det tycker jag är jätte roligt! Men acceptera gärna att min hund inte vill hälsa på alla. Vill hon hälsa så hälsar hon, annars låt henne vara. 

Tidigare idag tog vi en promenad men Madde & hennes Chihuahua Kingston. Då gick Embla och markerade efter kingston markeringar. Hon lyfte på benet och kissade över hans flera gånger. Första tanken som kom upp va det är löp på gång, men det är ju otroligt tidigt isåfall. Har aldrig sett eller hört om en tik som går och markerar och lyfter på benet på det sättet. Någon som vet varför hon kan göra så?

Embla är verkligen en speciell hund! Där jag är, är hon här hemma. Hon kommer alltid stå vid min sida och jag vid hennes. Vi har verkligen ett starkt band och jag tycker vi passar väldigt bra ihop. Därför ska vi när hon blivit äldre börja på Freestyle! =) 

  Inlägget skrevs: 2011-03-29 @ 22:45:25 Kommentarer (2)

Heldressen hemklickad....

Jag har faktiskt beställt mig en "heldress"! Den ska göra mina slappardagar! Jag ska mysa ner mig i den under sena grillkvällar i sommar!

Tog den gråa och den beställde jag här

Daffedress Grå

Inlägget skrevs: 2011-03-21 @ 18:45:02 Kommentarer (0)

Embla i morse

Tror ni att chihuahuan bara trycker i ett hörn och skakar bara för att det är lite snö? Haha, då tror ni verkligen fel!

Inlägget skrevs: 2011-03-18 @ 17:04:40 Kommentarer (0)

Vätterstranden

Tog en sväng till vätterstranden igår. Det blåste ganska kallt så vi va inte där så jätte länge direkt. Men hundarna och Leja njöt i solen ialf! =)

Nu längtar jag mer än någonsin till våren och sommaren! Ska njuta som aldrig förr och jag ska inte vara inomhus nånting i sommar så länge solen är framme.
Det viktigaste av allt - Jag ska inte klaga på värmen!

Inlägget skrevs: 2011-03-17 @ 09:50:13 Kommentarer (0)

Äntligen lite sol i huset...

Soldyrkarna! Ligger det en liten solstråle mot golvet är det två damer som drar sig dit direkt. Embla är lika morgon trött som Hera. Vilket jag absolut inte klagar på. Jag får dra upp henne runt nio tiden, då jag själv vart uppe sen halv sju.

Två tröttisarInlägget skrevs: 2011-03-15 @ 10:11:16 Kommentarer (0)

En dag hos mor min!

Vi va hos min mamma & Peter i går och åt lite mat. Hera och Charlie har inte träffats sen charlie va en liten valp så det va på tiden nu.
Det blev ett glatt återseènde! =) 

 

Inlägget skrevs: 2011-03-13 @ 10:00:10 Kommentarer (0)

10 Mars

Är så fruktansvärt trött på allt detta. Leja har nu vart sjuk i en vecka alltså har både hon & jag vart instängda i vårt blåa lilla radhus. I morgon tror jag att jag skickar henne till dagis. Hon är bara lite tjock i halsen, ska ja hålla henne instängd pga av det lär hon få vara hemma hela vintern fram till Maj. Dessutom är hon otroligt rastlös nu efter denna långa och tråkiga men framförallt jobbiga veckan. Är fruktansvärt skönt att hon är bättre nu ialf. Man blir så orolig när sitt barn är så dåligt. Även om man ringer eller åker in och träffar läkare och dom säger att det inte är farligt (Man har ju hört om misstag innan) Felbedömningar m.m.

inget blir bättre av att gnälla, men jag är så trött på denna långa vintern! Har jag inte sagt det innan så säger jag det igen, JAG VILL HA VÅR!

Känner för att ta mina flickor och åka till mamma någon/några dagar. Jag vet att hon också sitter där ute i skogen själv om dagarna. Vet lixom hur det är när vi bodde på landet bland alla får och älgar. På sommaren va det underbart men på vintern va det riktigt tråkigt. Vi bodde då 50 m från en badvänlig sjö och grillkvällar med kvällsdopp var underbart! Sen kom vintern och allt blev försört. Hur som helst, Mamma vill du att jag ska komma ett tag så säg till! ;)


Hera på bryggan i trollsjön.

Nu ska jag lägga ner mitt gnäll och istället glädjas för vad jag har!
 3 underbara flickor och en kille som alltid tänker på vårat bästa! <3

Inlägget skrevs: 2011-03-10 @ 18:00:52 Kommentarer (0)

Rösta på Leja som omslagsbebis!

Snälla vänner! Rösta på min dotter som omslagsbebis! Vore verkligen superduper snällt! Hon är verkligen värd att få all uppmärksamhet hon kan få nu efter att ha vart sjuk så länge.

Rösta här!

Tack!Inlägget skrevs: 2011-03-09 @ 10:39:24 Kommentarer (0)

DW runda med Hera

Idag lämnade jag hemmet första gången sedan Leja blev sjuk. Har vart Andreas som tagit skogspromenaderna med Hera i veckan. Skulle gått i skogen men det va alldeles för mycket viltdofter. Hera blev helt galen, antagligen var det lo eller liknande i närheten för Hera blåste upp sig rijält och flåsade som en galning. Aldrig sett henne sån innan. Jag blev lite skakis så jag bestämde mig för att vända och skippa att släppa henne och gå på vägen istället för att bara träna med selen. Det gick jätte bra. Hon älskar verkligen att dra. Men det är alldeles för lätt för henne, kättingen ligger på ca 4 kg. Skulle behöva minst 6 kg till för att det ska börja bli jobbigt för henne. Men eftersom att jag har vart lite lat med DW träningen det sista så får vi börja lätt. 1 timme hann vi vara ute innan det blev mörkt.

Inlägget skrevs: 2011-03-08 @ 18:41:57 Kommentarer (0)

Tisdag

Än är det inte frid & fröjd hos familjen Kristiansson/Åberg. I Fredas ringde dom från dagis och sa att Leja hade feber. På kvällen steg febern till 40,1 grader och så har det vart sen dess. I lördags fick vi åka in till akuten pga av att vi inte fick ner hennes höga feber trots Alvedon, Ipren och kylande bad. Hon började feber yra och ville varken äta eller dricka. Vi fick ingen kontakt med henne och i mellanåt somnade hon ifrån oss. Vi åkte in och fick träffa en tjurtant (Som verkligen valt fel arbete!!) 4 timmar efter att vi kom in. dom ville ha kisseprov, sen han vi inte göra mer. Det kom in ett akutfall och vi var tvugna att lämna rummet. Satte oss ute vänterummet igen, med 4-5 st andra sjuka barn som sprang runt och stimmade och säkert smittade varandra också. efter ytterkligare en timme kom det in en ambulans och alla läkare var ju såklart tvugna ta det. Vi skulle få vänta ytterligare några timmar.

Vad är det för fel? Varför är det så? Det är ju klart att det blir så här eftersom vårdcentralerna är stängda på helgerna, folk har ju ingen annan stans att ta vägen lixom. Och att dessutom som läkare / sköterska betè sig så otrevligt som denna tjejen gjorde mot oss, blä för akuten på Ryhov!!

Idag mår hon ialf sådär, har 38,6 och jag hoppas det inte stiger mer. Ringde BVC igår och dom sa att det va för tidigt för att göra något. Stackars min lilla Leja.

När Andreas kommer hem ska han få stanna här hemma med Leja och jag ska ta med mig Hera ut i skogen denna gången. Och jag ska vara ute resten av dagen!
Trots hennes feber har hon endå leènde på läpparna!
-UNDERBARA UNGE! MAMMA ÄLSKAR DIG!

Inlägget skrevs: 2011-03-08 @ 08:33:17 Kommentarer (0)

Emblas "förstoppning"

Fick åka in till vetetinären med Embla igår. Hon matvägrade sen söndas kväll. Hon försökte bajsa men det kom inget, hon drog rumpan i marken hela tiden och pep, trodde hon hade fått förstoppning eller att hon hade fått i sig nått som hade satt sig. Ringde in för de torkar ju ut så snabbt när dom är så små, jag ville åka in för att dom skulle känna på henne. Dom tyckte absolut att vi skulle komma in med henne direkt.

När vi kom in kände dom på analsäckarna, dom va lite för stora så hon tömde dom. Det tyckte hon inte om! Hon va lite töntig, pep rätt mycket och så fort hon var klart hoppade hon upp i min famn och tryckte sig så tätt intill hon bara kunde. Sedan ville dom ta röntkenbilder, tog först 3 st sen visade det sig att de inte va tydliga nog så vi fick böka med henne ytterligare en gång. Stackarn skakade jätte mycket av rädsla. Så fort vetrinären släppte henne sprang hon rakt upp till mig och klamrade sig fast så hårt hon bara kunde.

Fick vänta i 10-15 minuter på svar från bilderna. de visade ingenting. Då skulle dom ta blodprov. 2 långa rör skulle dom ta från min lilla lilla gumma. Det va det läskigaste av allt tyckte hon. (Tyckte jag med för den delen) När dom väl hade fått in nålen och hunnit ta ett rör sprattlade hon till så dom tappade nålen på golvet. Dom tog upp den, bytte nål och tänkte köra in nålen i samma hål igen. (Vilket dom gjorde 2-3 ggr) Fick säga ifrån och be dom ta i andra benet istället. Först sa dom att det skulle bli mycket bökigare för att hon inte va så lätt att ha o göra med, till slut så gjorde dom det endå. Båda frambenen va helt röda av blod och bröstet var blodigt o usch! Jag blev jätte skakis och helt yr i huvudet. Allt blir värre för att hon är så liten ju.

Hur som helst, blodprovet visade bara bra värden förutom lågt blodsocker vilket kanske inte va så konstigt etersom hon inte hade ätit något på dryga dygnet.

Idag har hon ätit, kanske inte lika mycket som hon brukar, bajsat har hon gjort en gång bara. Annars är hon lika pigg som vanligt. Just nu håller hon på att misshandlar Hera.

Kärlek är bara en enda oro!

Inlägget skrevs: 2011-03-01 @ 19:23:08 Kommentarer (1)