Om mig

Mitt namn är Frida, född 88 och bor i Mullsjö tillsammans med min sambo, Andreas. Tillsammans har vi fått en underbar dotter! -Leja. Leja föddes 15 Sep -09. Hon är allt vi önskat oss! Hon betyder allt för oss. Med oss bor också Hunden Hera (AMSTAFF/AMBULLDOG) Och huskatten Sessa. =) Med min blogg vill jag skriva om våran dotters utveckling och hur vardagen som föräldrar kan vara.

Senaste

Arkiv

Länkar

Kategorier

Bloglovin

Blogglista


Blogglista.se Klicka gärna på knappen för att få min blogg i topp!

Blogglista.se

26 September

I natt .. eller i morse vaknade jag 04.30 ungifär av att Leja låg och tjatade med sig själv i mörkret bredvid mig. Hon hade inte vaknat något innan det så det va ju bra att hon sov hela natten. Matade henne sen sov hon vidare till 9 ungifär. Skön natt! =)

idag skulle jag igentligen gått till frisören men det va visst inte öppet idag =/ konstigt tycker jag. trodde det skulle vara öppet till 13-14 ialf.. men får klippa mig på måndag istället då. inte vart ho frisören sen innan jag blev gravid alltså innan jul någon gång.. katastrof!

Senare ska vi nog ta en promenad till Andreas föräldrar och kolla på hockey =)

Skulle behöva en breöstpump.. men i denna skithålan är allt stängt på lördagar så får vänta till måndag <=( jäkla segt.



/F

Inlägget skrevs: 2009-09-26 @ 11:58:24 Kommentarer (1)

Förlossningen

Nu har jag länge sagt att jag ska skriva min förlossningsberättelse och nu när Andreas inte är hemma o Leja är nymatad och har somnat är det bäst jag passar på =) ska försöka skriva så gott jag kan och så mycket jag kommer ihåg.

Den 14:e runt kl 03.00 vaknade jag upp av att det knäppte till som en ballong som sprack fast inte så ljudligt då.. det började sippra lite lätt o jag väckte Andreas samtidigt som ag tände lampan och stälde mig upp då forsade det vatten som en flod ur mig, mycket läskigt! blev så jäkla nervös, visst inte om jag skulle skratta eller bli rädd. Allt hände så fort och jag va nog inte vaken helt heller.. sprang till toan och ringde förlossningen. mina värkar hade inte startat så dom gav mig en tid morgonen därpå.

Klockan 10 va vi där och jag blev undersökt och fick åka hem för att invänta värkar.. *suck* vi tog en promenad med hunden och när vi kom hem la jag mig och vilade. Den kvällen satte mina värkar igång, dom blev mer  o mer regelbundna och runt 03.00 åkte vi in till förlossningen igen och väl där inne fick vi ett rum o lite smärtstillande så jag skulle kunna sova. men det va endå inte lätt låg och hade värkar var 5 minut så när man väl hade hunnit slapppna av av en värk kom nästa så höll det på hela dagen.

På förmiddagen runt 11-12 fick jag någon sorts gel så jag skulle öppna mig fortare. Hade efter det dygnet bara öppnat mig knappt 3 cm. Varje värk håll i ca någon minut men den jävla smärtan den minuten va kändes det som 5 minuter eller mer.
Efter ett tag blev vi flyttade till ett förlossningsrum där jag fick sitta i bubbelbad och lyssna på radion, efter det tog jag lustgas och gjorde ytterligare nytt CTG. Värkarna blev bara värre och värre och när jag hade öppnat mig 4 cm ville jag ha ryggmärgsbedövning. Men den enda personen på hela sjukhuset som kunde ge mig det va iväg på ett akutfall så fick ligga 2 timmar xtra pga av det.

Två timmar senare (ingen aning om klockslag) men kan tänka mig klockan va runt 18-19 fick jag min bedövning och efter den kunde jag gå igen, så jag gick liten promenad, passade även på att äta en macka för att Både jag oh Andreas va trötta men endå så full av energi. Man kunde ju inte slappna av heller.

Efter mackan kollade dom hur mycket jag pöppnat mig, 9 cm! =) "yes" då fick man en ny enrgikick och jag vandrade runt i rummet mied min lustgas och dropp stång. När jag hade öppnat mig 10 cm kom krystningarna igång av sig självt, jag kunde inte stoppa kroppens sätt att säga "bebis på väg!" det va heelt otroligt!! krystningsarbetet tog 20 minuter så starkt va det.

Efter många om o men kom hon, (21.55) lilla Leja Elise Charita Kristiansson och hon va ju helt perfekt! bättre än vi någonsin kunde tänka oss! <3 Mamma o Pappa älskar dig Leja.

Lite förlossnigsbilder

första natten på förlosningen

 















/F

Inlägget skrevs: 2009-09-24 @ 20:24:16 Kommentarer (2)

23 September

Nu de senaste dagen har vi bara vart hemma tagit det lugnt jag Andreas och Leja. vart ute på en promenad bara. skönt att man kan röra på sig lite ialf så vi får lite luft.
Igår hyrde vi film "Wallander - Cellisten" tror ja den hette? den va ganska bra.

I morgon får vi hembesök från bvc =) ska bli spännande o se hur mycket hon har gått upp nu.
Nu ska jag lägga mig i soffan en stund sen blir det storstädning här så det är fint när hon kommer i morgon.

/F

Inlägget skrevs: 2009-09-23 @ 13:08:09 Kommentarer (1)

22 september

Tack alla för era fina kommentarer! =)

man borde vara tröttare än vad man är igentligen när man springer uppe på byter blöja o ammar på nätterna. jag är trött men endå pigg på nått sätt.
Har precis matat Leja nu så gav över henne till Andreas en stund så jag kan börja med maten och kolla internet lite.

Igår va vi hos min mamma och visade upp Leja för första gången. Leja firade det genom att äta sig igenom besöket hihi, sötingen. På hemvägen stannade vi till på a6 en snabbis medans leja sov. Först sprang andreas in och köpte lie kläder till Leja, sen va det min tur, men jag hann inte längre än att hitta ett par byxor till mig sen vaknade Leja av att hon bajsat och va hungrig.

Senare kom Madde o gabriel på fika. dom hade med sig underbart söta kläder till fisan. Tack så mycket!! =)

Nu ska jag ta o börja med maten för tror det är matdags snart igen.

puss
/F

Inlägget skrevs: 2009-09-22 @ 16:01:02 Kommentarer (0)

Leja badar

 

Inlägget skrevs: 2009-09-22 @ 12:40:00 Kommentarer (5)

20 September

Vilken underbart snäll tös vi fått. sover hela nätterna och är glad o hur go som helst! Man ser vem som är mor till den tjejen ;)

Gumman älskar att bada, i morgon ska jag lägga upp en video på henne när hon badar =)



Nu är det matdags :P

/F

Inlägget skrevs: 2009-09-20 @ 21:13:30 Kommentarer (1)

19 September

Idag va vi på återbesök på BB hemvård. allt såg perfekt ut. Leja va så duktig och lät sig bli stucken.
Amningen funkar så jäkla bra nu =) gör inte ont alls längre när jag använder amningsnappar, vilken skillnad! kan jag verkligen rekomendera.

Inatt vaknade Leja runt fyra och ville ha mat, men sen somnade hon ganska lätt igen. Är svårare att få henne somna på kvällen/nätterna än på dagarna. På dagarna somnar hon direkt. Ligger och smaskar lite och ser helnöjd ut. Mysunge! <3

Usch, det ser ut som hej o hå här hemma.. hinner inte städa längre när man har en liten bebis på halsen, är bara hon som gäller nu. Men nu är älsklingen snäll och tvättar ialf =)

Nu blir det lördagsmys vilket säkert innebär att jag o Leja växlar mellan att sova och amma. Livet är bra härligt ;)




/F

Inlägget skrevs: 2009-09-19 @ 19:57:33 Kommentarer (2)

Lycklig mamma



Nu vet jag vad meningen med livet är, det är verkligen att älska! Att få barn är en helt otrolig känsla. Känslan man har när man ligger i den där förlossningssängen är inte förklarbar, man måste uppleva det för att förstå.

Nu är livet mer än perfekt och att jag får uppleva denna lycka är ofattbart.

Andreas o Leja, jag älskar er så jäkla mycket! glöm inte det.

/F

Inlägget skrevs: 2009-09-18 @ 19:25:36 Kommentarer (2)

18 september

Leja sover hela nätterna! =) hur skönt som helst, matar henne sista gången runt 23 kanske sen somnar hon och så får man väcka henne runt 6 för att mata men det är inte populärt alls.

Idag ska det köpas salver o grejer för mina bröst är såriga och torra av amningen, det gör så grymt ont att jag nästan lipar när jag matar henne, det ska göras något åt ialf.

Idag är det så fint väder och jag är så pigg så idag blir det första promenaden med barnvagn.


 

Morgonstund har guld i mun =)

 

/F

Inlägget skrevs: 2009-09-18 @ 10:03:18 Kommentarer (4)

Leja - Älskade unge

Den 15:e september kom våran lilla tjej.

4 010 och 51 lång, helt perfekt på alla sätt och vis! Kom precis hem från BB nu och känner att jag vill hinna komma till rätta så ska jag skriva förlossningsberättelse antingen ikväll eller i morgon. Men nu vet ni att vi fick en tös. =)

Inlägget skrevs: 2009-09-17 @ 15:07:33 Kommentarer (7)

14 September

Lilla bebis, kom ut nu!

Va på förlossningen i morse, dom tog CTG och kollade mitt vatten. Det är blodfärgat och allt ser fint ut men det finns ett men, jag har inga direkt värkar =( blev hemskickade i väntan på starkare värkar.

Har vart lugnt hela dagen, tog en promenad och har vilat en stund och nu börjar det hända något.
Känns som om något är på G nu för en del gör sjukt ont.
Hoppas man får åka in i natt, annars har vi ny tid för undersökning i morgon kockan 11.

Håll tummarna! =)

Puss
/F

Inlägget skrevs: 2009-09-14 @ 19:46:19 Kommentarer (8)

Vattnet har gått

inatt gick vattnet och värkarna är igång med ojämna mellanrum än så länge.

Ska in till förlosningen klockan 10.

/F

Inlägget skrevs: 2009-09-14 @ 07:18:00 Kommentarer (5)

13 September

Idag är dagen med stort D! =) Nu räknas bebis som fullgången och jag har gått 9 månader fullt ut nu.
Ingen bebis har visat sig vilja komma ut än.

Har haft sjukt svårt att sova inatt, har jag alla nätter men denna natten va specielt jobbig. Har inte haft så ont så det är inte de, bara vaknar hela tiden av minsta lilla ljud. Katten löper och skriker högt, dessutom har Hera vart orolig... Hon har legat och kliat sig konstant och det lilla hackandet med hennes tänder stör otroligt mycket för mig o sömnen. Vet att det kan låta töntigt, men vet inte om kroppen har ställt in sig på att vara vaksam, med tanke på att mamman ska vakna och höra sitt barn. I vilket fall har jag inte sovit mycket. Såg några avsnitt av playboy brudarna på 5:an. =)

Nä nu ska jag spela Donky Kong igen och vänta på att bebis knackar på och vill komma ut <3
Puss
/F

Inlägget skrevs: 2009-09-13 @ 11:05:06 Kommentarer (2)

12 September

Dagen innan dagen jag längtat efter hela året. Stora dagen är i morgon och jag känner ingenting än så länge. Förrutom att bebis sparkar och lever loppan just nu. Försöker förklara för bebis att om h*n kommer ut så behöver det inte vara så trångt! Nu gör det nästan ont när h*n försöker sträcka på benen. Man ser två fötter som sticker ut på magen ibland... eller ibland.. typ heela tiden.

Just nu sitter jag och väntar på att Andreas ska komma hem med lite choklad till mig MUMS! =) vi får hoppas något sker inatt nu då, håll tummarna för oss! ;) kanske är det sista kvällen utan bebis. *hoppas*

KRAM
/F

Inlägget skrevs: 2009-09-12 @ 19:41:44 Kommentarer (1)

11 September

Nu är det bara två dagar kvar till beräknat datum. Börjar bli smått nervös.. är lite rädd att spricka för mycket.
Igårkväll hade jag värkar tror jag, det gjorde sjukt jävla ont och tänk då hur ont det kommer göra när det sätter igång på riktigt!! =/ Andreas blev nog lite orolig hur det va med mig, han visste nog inte riktigt hur han skulle va eller vad han skulle göra.. stackarn =(

a på mvc idag och alla värden är som förut helt perfekta. det fick jag mycket beröm för.H*n hade sjunkt en hel del, hon förstod arför jag hade så ont som jag har i bäckenbotten. Hjärtljuden ligger på som förut mellan 140-155 ca.
Hela tiden frågar folk hur det går. Det är kul för då vet man att folk bryr sig och tycker det är spännande =) alltid kul att veta =)

Hoppas något händer inatt, känns som om något skulle kunne hända snart. en känsla jag har bara. får se ;)



/F

Inlägget skrevs: 2009-09-11 @ 17:07:35 Kommentarer (0)

Jag har blivit utmanad av Lillemor

Regler:
Det här är svårare än du tror! Kopiera detta till din blogg, utmana 5 personer och berätta det för dem. Varje svar måste börja med första bokstaven i ditt namn! Alla svar måste vara riktiga, hitta inte på ord! Om personen som utmanade dig har ett namn som börjar med samma ord som ditt får du inte ge samma svar som han/hon gjort. Du får heller inte skriva samma svar två gånger eller skriva ditt eget namn som svar (förutom på fråga 1)! Lycka till!

1. Vad heter du? Frida
2. Ett ord på fyra bokstäver: Fria
3. Flicknamn: Felicia
4. Pojknamn: Fredrik
5. Yrke: Fiskare
6. Färg: Filvit =)
7. Klädesplagg: Frack
8. Mat: Fisk
9. Sak i badrummet: Fotbad
10. Plats/stad: Falun
11. En orsak att vara sen: fast i bilkö
12. Något man skriker: Fan
13. Film: Frankenstein
14. Något man dricker? flädersaft
15. Band: Flamingo
16. Djur: Fågel
17. Gatunamn: Finkgatan
18. Bil: Ferrari
19. Sång: four thouse about to rock

Jag utmanar Madde, Antonia, Cicci och Delina

Inlägget skrevs: 2009-09-11 @ 16:51:44 Kommentarer (1)

10 September

Falskalarm.. =( fy vad trött ja e på att gå o va tjock nu.
Fick göra en gyn undersökning. Jag hade mycket tunna flytningar.. de va allt, men skulle det börja rinna igen skulle jag åka in igen.

Har haft jätte ont inatt så är lite trött o sliten idag. blir vilodag med kalas ikväll.
/F

Inlägget skrevs: 2009-09-10 @ 11:03:26 Kommentarer (1)

9 Sep

Nu ska vi åka in till förlossningen och kolla vad det är som rinner, om det är tunna flytningar eller vatten. jag hoppas ju på vatten =) kommer väll göra en gynundersökning eller UL för att ta reda på det så får vi hoppas på de bästa ;)

/F

Inlägget skrevs: 2009-09-09 @ 19:16:20 Kommentarer (1)

9 September

Idag är dagen vi träffades jag och Andreas. Det är våran  3-års dag <3 Känns som jag känt Andreas hela mitt liv.
Är så glad att just jag får dela ditt ditt liv och dina dagar. Du betyder allt för mig och jag hoppas vi kommer dela varandras liv livet ut.

Nu väntar vi vårat första barn ihop, vi ska för första gången bli föräldrar. Du kommer bli en bra far, den bästa far. Det vet jag!
  Skulle inte kunna tänka mig någon annan till mitt barn, ingen som passar mig bättre än
 du.

Får se vad dagen har att erbjuda, bara jag får vara med dig så kommer den vara underbar, precis som alla dagar med dig!



Älskar dig!

/F

Inlägget skrevs: 2009-09-09 @ 10:18:47 Kommentarer (3)

8 September

Idag va vi ute med Hera i skogen, vi skulle leta svamp men fann inga, vi letade knappt något, lekte mest med hunden istället =) roligare. Jag tog lite kort från skogspromenaden.
 

   

Hera fick pissmyror på sig så hon sprattlade runt ett ta.
   

Hon blev undersökt sen blev hon glad igen =)

/F

Inlägget skrevs: 2009-09-09 @ 09:57:35 Kommentarer (0)