Om mig

Mitt namn är Frida, född 88 och bor i Mullsjö tillsammans med min sambo, Andreas. Tillsammans har vi fått en underbar dotter! -Leja. Leja föddes 15 Sep -09. Hon är allt vi önskat oss! Hon betyder allt för oss. Med oss bor också Hunden Hera (AMSTAFF/AMBULLDOG) Och huskatten Sessa. =) Med min blogg vill jag skriva om våran dotters utveckling och hur vardagen som föräldrar kan vara.

Senaste

Arkiv

Länkar

Kategorier

Bloglovin

Blogglista


Blogglista.se Klicka gärna på knappen för att få min blogg i topp!

Blogglista.se

30 Augusti

Fy vilken natt/morgon. Haft ont. Värkar. Vandrat upp och ner. Hoppas det inte bebis vill stanna länge till.
Det tar på krafterna att ens ligga. Kan inte vända på mig utan att det gör så ont så man vill typ skrika. Dessutom hade jag en madröm, en riktig hemsk en också. =(

Drömde att jag och Andreas bodde i den gula lägenheten på stallgatan och Antonia (en kompis) bodde i våran som vi bor i nu. Jag hade sovit hos Antonia och när vi vaknade i hennes dubbelsäng kom Andreas och förklarade hur söt och go Antonia va. Hans dagar va som guld med henne. kom fram att dom hade ett förhållande, han ville byta mig mot henne. jag blev så förtvivlad och sprang ner till våran lägenhet, jag grät o grät o grät, skakade och svettades o allt möjligt. Försökte övertala honom att stanna hos mig. Jag sa lixom saker som att: "jag kan betè mig och vara precis som Antonia, bara du stannar med mig" men han hade sin nya kärlek, han bara tittade kallt på mig och gick, han lämnade mig ensam i den skitiga mögliga lägenheten. När jag vaknade blev jag sååå glad att det bara va en dröm, kramade Andreas och ville aldrig släppa honom.

Drömmer ofta att han lämnar mig för en annan. Skulle de hända skulle jag gå under jorden. fy vad hemskt.

Nu är han och fiskar och ikväll ska vi på bio med Made & Gabriel. kul,kul! =D

/F

Inlägget skrevs: 2009-08-30 @ 13:14:57 Kommentarer (1)

Andreas

Idag fyller Andreas 27 år! Grattis älskling! Mona, Anders, Magnus och Andreas farmor har vart här precis och fikat på smörgåstårta och vanlig tårta. gott! :P älskar hemmagjord tårta! mumms! det är så gott.

Och snart är det våran 3 års dag! =) 9 September ska vi fira 3 år. tänk vad tiden går älskling. Är lycklig varje dag med dig, kommer nog vara det resten av mitt liv också. kan inte tänka mig någon annan kille. Du & jag Andreas ;)Nu ska vi se vad resten av dagen har att erbjuda.

Puss & kram till er!

/F


 

Inlägget skrevs: 2009-08-29 @ 19:16:12 Kommentarer (1)

29 Augusti

Som ni vet så va vi hos MVC igår. Allt såg jätte bra ut, kurvan ligger på xakta mittenlinjen. Bebisens hjärtljud ligger på 145-155. Man funderar mycket på vad det kan vara för kön. Jag har under hela graviditeten vart säker på att det är en liten pojke, men nu vet jag inte säkert längre? Det kan ju lika gärna vara en liten flicka. Hur som helst... nåt av de är det ju. Blir lika glad och stolt för båda såklart =) Alla jag pratat med tror det är en pojke, förrutom Peter Sjögren och Mona (Andreas mamma) vi får se helt enkelt ;) lilla bebis du är så välkommen ut nu! Vi har köpt ett skötbord nu med alla tillbehör. ser så gulligt ut i vårat hem nu, massa bebisprylar. Man går och tänker på den lilla som ska ligga där och ha på sig de små kläderna vi har köpt. Det är lycka!

Snart är du snart hos oss <3

/F
Inlägget skrevs: 2009-08-29 @ 15:37:10 Kommentarer (0)

28 Augusti

Ska till MVC nu kl 09.00 och lyssna på bebis. hoppas allt är lika bra och att hon säger bebis har tryckt ner sitt huvud en bit ialf =) 
 
Hörs senare!

/F

Inlägget skrevs: 2009-08-28 @ 08:32:34 Kommentarer (1)

26 Augusti

Igår kväll kom Andreas hem runt 20.30 med sina föräldrar, de hade med sig våran nya tv, och nya skrivare. Kul med en egen skrivare, fotoskrivare dessuttom så man kan skriva ut foton o så.
Tänkte jag skulle göra en bok till lilla bebis om hela min graviditet från min blogg.

Senare kom Madde & Gabriel hit, vi åt olika kex sorter med vitlöksost och vin/öl, Alkoholfritt vin för min del, det va så himla gott med vin! va ett tag sedan. Tack för igår kära ni, det va super trevligt som vanligt =)

O på lördag fyller min kära sambo 27 år, han börjar bli gammal nu. Snart 30 bast! ;)

Tänkte jag skulle hinna duscha innan förlossnings programmet börjar på 4:an, Får inte missas, börjar kl 14.25.

Men vi hörs senare! hejsvejs!

/F

Inlägget skrevs: 2009-08-26 @ 12:32:44 Kommentarer (1)

Ny vecka. 38 (37+3)

Kopierat fr blimamma.se :

Bebisen

Nu är bebisen ungefär 50 cm från topp till tå och väger omkring 3.1 kilo. Den växer fortfarande även om den egentligen redan är redo att födas.


De senaste veckorna har bebisen samlat på sig avfall i mage och tarmar. Detta avfall kallas för beck och är grön-svart, och består av hudceller, lanugohår och annat material som bebisen svalt. Detta är den första avföring som bebisen kommer ge ifrån sig efter förlossningen. Ibland händer det att bebisen släpper becket ifrån sig redan i magen och kommer då ut delvis täckt av grön-svarta restprodukter. Särskilda åtgärder vidtas av vårdpersonalen om detta skulle vara fallet.

Om det är en pojke så skall hans testiklar vandrat ned i pungen vid det här laget och när den föds bör båda vara på plats. Hos omkring 1% av alla pojkar som föds har ännu inte testiklarna vandrat ner. Eftersom detta kan orsaka infertilitet och öka risken för testikelcancer så undersöker barnmorskan pojken efter förlossningen.

Bebisens huvud är mjukt och formbart på grund av de s.k. fontanellerna som kan liknas vid rörliga plattor, som ännu inte är sammanvuxna. Dessa är till för att huvudet skall kunna deformeras något för att enklare kunna passera ut genom födelsekanalen. Detta är normal och inte farligt för bebisen, men kan göra att huvudet ser lite underligt ut direkt efter förlossningen, men det återgår snart till normal form.

Ögonen saknar ännu tårkanaler, vilka utvecklas först några veckor efter förlossningen.


DU
Innan dina förlossningsvärkar börjar kan det hända att du upplever förvärkar, vilka inte skall förväxlas med Braxton-Hicks-värkar. Dessa förvärkar hjälper till att utvidga livmoderhalsen och förbereder vattenavgången. De kan försvinna om du ställer dig upp och går omkring en smula. Övre delen av din livmoder är nu 16.5 - 18 cm ovanför naveln.

Du kanske känner dig stor tung och otymplig, men håll ut. Målet är inte långt borta.

Bebisen kan födas vilken dag som helst nu. Bara 5% av alla barn föds på sitt beräknade förlossningsdatum.

Jag tror att det är en bamsebebis vi ska få! =)  ialf en tjockis. Satt och kollade på magbilder från vecka 20.. inte klokt vilken skillnad det är. Känns inte som om man växt så jäkla mycket. Men det har man ju så klart. Sa till Andreas att vi får kalla vårat barn Buddha för det är nog precis vad det är, en Buddha! hihi.

H*n är aldrig stilla heller, rör på sig hela tiden, sparkar och vänder sig hela tiden. Är lik mig. Ligger man trångt kan man inte ligga still, då måste jag också röra på mig hela tiden.
  Lilla bebbe, mamma o pappa längtar efter dig! snart ligger du i våran famn och vi kommer älska dig så mycket! Pga av dig kommer även vi älska varandra ennu mer. för det är ju faktisgt så att det är vi två tillsammans som skapat dig. vårat kärleksbarn <3

I morgon kommer magbilder.

/F


Inlägget skrevs: 2009-08-25 @ 20:27:20 Kommentarer (0)

25 Augusti

Är nu i vecka 38... tvi o blä vad jobbigt de ää!! igår fick jag sammandragningar på riktigt. samtidigt som jag får sammandragningar trycker h*n ben, armar och knän rätt ut i sidorna så långt h*n bara kan komma. det känns kan jag lova.

Bebis, du får gärna komma nu! =) vi längtar efter dig!

Va hos Andreas farmor igår och käka middag, det va gott! =) Fick en stickad filt av henne som en släkting till andreas hade stickat. Jätte fin, gul va det. Den ska få hänga med i vagnen o ligga i vaggan kanske? =) sen åkte vi till min mamma och Peter och fikade i Lovsjön, där fick vi en liten dress i svart och lila som dom hade köpt på torget. Den va också jätte fin. Tack för allt fint ni köper, är verkligen uppskattat!

Idag och i morgon jobbar Andreas 10-19, dessutom pendlar han med tåg o buss nu så han är inte hemma förrens halv nio.. =( jädrar tider.. hatar jlt! Men är sista dagen i morgon sen ska han vara hemma hos mig hela september! det är jag verkligen glad för, behöver honom här hemma, känns tryggt nu med.

Ska g¨och ta mig en dusch nu, mamma och Peter skulle komma förbi en sväng sen. ha en bra dag!

/F

Inlägget skrevs: 2009-08-25 @ 13:23:03 Kommentarer (0)

Rasförbud?

Det diskuteras hej vilt på "kamphundarnas" forum numera ang rasförbud.

Mathias Sundin (FP) är aktiv i detta ämnet nu... lägger upp lite länkar o annat så får ni läsa själva.

http://www.aftonbladet.se/debatt/article5611934.ab

Här kan du gå in och göra din röst hörd.  Men bara om du inte tycker att förbud ska göras ;)
http://nt.se/nyheter/artikel.aspx?articleid=5438030

Jag röstade och så här ser det ut just nu... inte helt kul.. =(
Ja, absolut!  (56%)

Nej, verkligen inte. (43%)
Ingen åsikt. (2%)


Frågan startade 2009-08-05 20:33.
Totalt har 1034 personer svarat på frågan.


Listan på vilka grupper raserna hamnar i.
http://mathiassundin.se/press/Bilaga%202%20hundraser.pdf
konstigt att staffarna hamnar i grupp C men Amstaffarna hamnar i A... ? dessutom är schäfer med. hur många hundälskare gillar inte schäfer då? hmm.. vet inte hur han tänker.. har vet inte ett skvatt om dessa raser, han kan inte ett skit, o det syns.


Ni som är intresserade av detta läs mer här:
http://mathiassundin.se/press/090805%20Inf%F6r%20str%E4ngt%20licenskrav%20f%F6r%20farliga%20hundraser.pdf
Jag har själv inte tagit mig tiden att läsa igenom detta, men ska göra det senare.

Allt detta är kusligt! Jag tror personligen inte att detta kommer gå igenom, men med tanke på att så många är för detta så blir man lite mörkrädd.
Hundkörkort skulle nog heller inte gå, inget av detta skulle fungera i verkligheten! bara att inse. Om kamphundarna skulle förbjudas skulle lilla Mohammed köpa sig en annan ras och göra till kamphund. Skulle det finnas hundkörkort skulle ingen kunna bevisa att det är din hund du är ute och går med, istället skulle det bli färre som listar sig på SKK eller Jordbruksverket, vad skulle hända då? massa oreggade hundar skulle springa runt, och vi skulle inte ha en aning om vad som är bu el bä, fram eller bak... tro mig, detta är nog bara snack för att skrämma oss kamphundägare med schäfer och hederhundar. Ta dig i kragen och va stolt över din kamphund! det är jag ialf! =)
/F

Inlägget skrevs: 2009-08-22 @ 15:48:20 Kommentarer (1)

21 Augusti

Idag har det vart en bra, men rätt lugn dag. Morgonen började med att jag tjurade på Andreas för att han satt vid datorn för länge, vilket gjorde att jag inte hade något att göra eftersom han är så tyst när han sitter här. Men då ringde Antonia och vi gick upp dit och fikade. Ann och hennes två pojkar va där me =) trevlig förmiddag. Sen gick Andreas och köpte middag, va sugen på stuvade makaroner o korv så det köpte han. Men efter att ha suttit och fikat hos Andreas mamma en stund va vi så hungriga så det blev en pizza. gött de med. för göra makkisar i morn istället.

Nu skulle det vara underbart skönt med en lång varm dusch! är så gött att stå länge under varmt vatten och bara götta sig några min. haha.

Dags att dra, hörs om ett ta.

/F

Inlägget skrevs: 2009-08-21 @ 20:14:33 Kommentarer (0)

Hera badar

Hera fick sig ett bad igår.. det behövde hon. Men de tyckte inte hon.

haha, kolla minen hon har. stackars hund =/

 

/F

Inlägget skrevs: 2009-08-21 @ 13:34:14 Kommentarer (2)

20 Augusti

Idag har det vart en sån bra dag! =) är verkligen super glad för denna dagen. Önskar alla dagar va så här mysiga. Nu har vi inte gjort något speciellt men endå. I morse gick jag och älsklingen till byn för att köpa middag och yoggi m.m, sen kom Andreas mamma och hälsade på, sen åt vi o efter det kom Madde & Gabriel hit och drack kaffe o tjatade. Inget specielt, men det har vart en så otroligt skön och härlig dag på något sätt. Är väll för att vi har haft roliga besök och så har älskling vart ledig idag, dessutom fint väder. kan inte bli bättre. =)

Våran Tv har gått sönder så det känns ju lite småjobbigt att inte kunna titta på tv. värst när Andreas inte är hemma. Lixom vad ska man göra?! finns inget att titta på? ajja 4 dagar kvar utan Andreas hemma, det borde jag väll klara av elle? hoppas de.

I morgon är en ny dag och vi får se vad den dagen har att bjuda på ! ;)

/F

Inlägget skrevs: 2009-08-20 @ 21:41:34 Kommentarer (0)

hahaha

Okej, bara ett inlägg till, detta tyckte jag va fantastiskt kul!! =)
 

/F

Inlägget skrevs: 2009-08-19 @ 20:44:31 Kommentarer (0)

Magbilder

För vecka 37 (36+3)

Osminkad och oårdning... men jag brukar inte sminka mig varje dag. inte heller för ett kort. smink är för dyrt och dyrbart för de ;)

Blev lite många inlägg idag, men har inte haft så mycket att göra...

/F

Inlägget skrevs: 2009-08-19 @ 18:11:30 Kommentarer (2)

Nu finns lösningen!

Tycker du att det är vidigt och äckligt att plocka upp bajs efter din hund?!

Då finns lösningen i USA nu. =DHaha, först tyckte jag det va en korkad och dum uppfinning.. men varför inte? har man en hund som jag, som gärna kan sätta sig mitt på gatan och lägga klickar så är det väll en smidig uppfinning... eller?

/F

Inlägget skrevs: 2009-08-19 @ 14:25:07 Kommentarer (0)

19 Augusti

OO Lord! Är trött, vill sova! helst vill jag sova hela dagen! ska ialf gå lägga mig snart igen och sova en liten stund till.måste passa på vila upp sig! Andreas är inte hemma förrens runt 20.30 ikväll så jag har en egendag idag. Inte för att jag älskar de direkt.. men vad ska man göra åt de?

Ut med hunden nu så hon får kissa 0 bajsa sen blir det sängen en stund. hörs senare!

/F

Inlägget skrevs: 2009-08-19 @ 09:08:14 Kommentarer (0)

Video på Hera o Andreas vid sjön

ett video inlägg på mina två favorit varelser på jorden! =)

Inlägget skrevs: 2009-08-18 @ 19:14:15 Kommentarer (0)

18 Augusti

Min kropp är bebisens kropp. Just nu.

Varför drömmer jag så ofta att jag glömmer att jag är gravid!!? jag dricker, blir full och röker som en galning. OFTA!

Andreas jobbar sent idag, är itnbe hemma förrens 20.30 tidigast! Önskar jag kunde gå, då hade jag gått ner till affären och köpt ingridienser så jag kunde baka något gott. man skulle haft en cykel =/ eller enu bättre, en moped! =) då hade jag kunnat åka till affären och köpa det jag behöver här hemma när han jobbar. är ofta mycket nämligen.

Jag har en stoooooor bebismage! jajjemen! tvillingmage nästan. Im a fat girl. men stolt är jag för den endå! för i den stora magen ligger vårat kött & blod! <3

/F

Inlägget skrevs: 2009-08-18 @ 11:15:22 Kommentarer (0)

Vecka 37 (36+1) IDAG

Kopierat fr blimmamma.se:

Du anses nu vara fullgången och hos bebisen utvecklas de sista detaljerna. Den är nu omkring 49 cm från huvud till tå och väger c:a 3 kg. Under denna veckan kommer din bebis sannolikt att sjunka ned och fixeras med huvudet i ditt bäcken. Om det inte är din första graviditet så kan fixeringen komma senare. Du kommer förmodligen känna en viss lättnad när bebisen sjunker ned och trycket på dina revben lättar, medan å andra sidan trycket på din livmoder, bäcken och blåsa ökar så att ditt behov att kissa kan öka, samtidigt som vissa upplever smärta i ljumskar och ben.


Forskning har visat att stresshormoner kan påverka bebisen, så se till att koppla av, ha kul och ta det lungt.

Bebisen är fullt utvecklad och är egentligen redo att födas, men växer fortfarande och bildar mer fett, upp till 15 gram om dagen. Om detta är din första graviditet så är det vanligt att förlossningen sker närmare 40 veckor eller kort där efter, medan om det inte är ditt första barn så är det mer sannolikt att du föder tidigt. Se till att väskorna är packade!

Inlägget skrevs: 2009-08-17 @ 19:17:09 Kommentarer (0)

16 Augusti

Idag går vi in i en ny vecka, 37 =) närmar sig nu. om tre veckor är vi beräknade och det ska bli såå skönt att bli av med denna bebisklumpen som hänger under mina bröst! Inatt hade jag ont runt höften och det strålade ner i låren. benen kändes nästan som om man hade gått flera mil, samtidigt kändes det som om bebis pressade huvudet neråt. kanske är på väg att borra ner huvudet nu då. hoppas det!
Har sån jävla ångest sen igår. Jag blev lite överdrivet upprörd om man säger så. va så rädd att bebisen tog skada, men h*n började sparka o ha sig som vanligt en stund efter... tur!! aldrig vart så rädd i hela mitt liv som jag va igår. Jag måste försöka tänka på annat än mig själv nu. Men ialf så har jag lite ågren idag och är därför kanske lite deppig och säger inte allt för mycket.

Igår va en toppendag! <3 älskade mamma och jag hade en mysig dag på torget. Fanns inte så mycket bebiskläder.. eller jo men alla va antingen till killar eller tjejer. Det mesta som va neutralt färgat fanns bara i stora storlekar. Men köpte en liten dress.. joggingdress typ så h*n kan börja jogga ialf ;) Den är svart med en grå rand på sidorna. Köpte en tröja till Andreas och två tunikor till mig. Fick en av tunikorna 60 kr billigare för att jag va gravid =) turken stötte på mig, frågade om jag va gift o vart jag bodde, hur gammal ja va och vad jag hette... fy vad jag hatar sånt!! tror dom att dom lockar till sig kunder på de sättet eller? han luktade dessutom paprika och svett! Mamma tyckte det va kul ialf. Men när han började ta på min mage blev det nog, betalade och gick. Är bara en kille som får smeka min bebismage, och det är Andreas! 

Nu ser det ut att bli storm. har legat i sängen till två och hoppades på storm, men himmlen vart blå så jag gick upp o duschade o nu kan de sarta molnen komma... jajja, blir väll mysdag idag med A la famila! =)  Fick frukost på sängen idag av min Andres, gulligt <3

Det va allt från mig för denna dag. Hoppas ni får en bra söndag! =)

/F

Inlägget skrevs: 2009-08-16 @ 14:42:03 Kommentarer (0)

Bilder

Bilder på Heras lek o stim vid sjön.

Låg en plastpåse i sjön! det får det inte göra så hon va tvungen att plocka upp den ur vattnet.
Letar sten.. eller kanske fisk? eller skräp? vad som helst =)Underbarast! <3


I morgon blir det torget med mor! =) ska bli dö mysigt bara hon o jag, schoppa. Det gjorde vi sist när jag va 13 el nått =/ Ser jag verkligen fram imot.

Mätt är jag nu mä, har käkat fisk, muuums! =)

Nu blir det slapparkväll!

/F

Inlägget skrevs: 2009-08-14 @ 20:13:54 Kommentarer (0)