Om mig

Mitt namn är Frida, född 88 och bor i Mullsjö tillsammans med min sambo, Andreas. Tillsammans har vi fått en underbar dotter! -Leja. Leja föddes 15 Sep -09. Hon är allt vi önskat oss! Hon betyder allt för oss. Med oss bor också Hunden Hera (AMSTAFF/AMBULLDOG) Och huskatten Sessa. =) Med min blogg vill jag skriva om våran dotters utveckling och hur vardagen som föräldrar kan vara.

Senaste

Arkiv

Länkar

Kategorier

Bloglovin

Blogglista


Blogglista.se Klicka gärna på knappen för att få min blogg i topp!

Blogglista.se

Social omsorg!?

Nu är det klart! Mitt & Lejas fjäsk funkade på min lilla gulliga mamma! Hon ska vara här med hundarna på lördag medans vi shoppar loss i ullared!

Hade prov i etik idag. Etik som jag hatar nu! Tänker aldrig i mitt liv läsa etik igen! Det är skit svårt... lyckades iallafall få ett G vilket jag är nöjd med. Jag slipper skriva om provet!

Nu måste jag hitta boken: Social Omsorg. Har du en liggandes som du vill sälja? Hör jätte gärna av dig till mig!

Inlägget skrevs: 2011-02-24 @ 20:03:47 Kommentarer (0)

En av mina största hjärtan!

Sitter här och är helt skakis nu! Hjärtat höll på att hoppa ur mig. Embla sprang i soffan som en tok, skulle precis bära ner henne till golvet då hon gjorde ett jätte språng upp på våran stora vita kudde och snurrade ner på golvet och hamnade under bordet. Hon skrek som bara den och hoppade runt på tre ben och la sig ner och rullade samtidigt som hon skrek som en galning. jag fick panik och ringde till Andreas direkt tänkte att nu blir det att åka till vetrinären direkt men hon slutade precis då att skrika när han svarade och bara sprang iväg utan att ens halta.
Nu springer hon och leker som vanligt igen. Blir till att ha koll på de där benet nu. Jag ska köpa en trappa som går upp till soffan för det här vill jag inte vara med om igen!! Men så som hon far runt hade det igentligen vart konstigt om hon inte slog sig någon gång. Sitter fortfarande och skakar, det va riktigt läskigt!! Min lilla gumma! <3

Älskar dig så grymt mycket!!

Inlägget skrevs: 2011-02-23 @ 19:51:37 Kommentarer (0)

Tisdag

Det är så skönt nu när man bara kan lämna Leja på dagis utan att få ont i hjärtat. Idag när jag lämnade henne gick hon bara in utan att ens vinka hej då. Hon blev glad när ja kom iallafall. Igår när ja hämtade henne började hon gråta och ville inte alls följa med hem. Känns mycket bättre att jag ska behöva släpa ut henne istället för att ha dåligt samvete för att lämna henne ledsen. Men vet ni vad man säger då?
"Ska vi gå hem till Hera & Embla?" Då blir hon oftast glad igen och börjar tjattra och skratta lite =) Hoppas verkligen det blir en liten hundtös av henne! Såklart kommer hon få en "egen" hund! ;)

Den 24 Mars börjar valpskolan för Embla. Bestämde mig för att gå mest för socialträningens skull. Resten skulle jag lika gärna kunna träna själv. Men inte så ofta man träffar andra kompisar med hundar nämligen.

Blir bara mer & mer deppig för var dag som går. Kan snön aldrig smälta bort så man kan känna att våren är på väg? lite ialf!? Vill ju kunna ha med mig Embla ut på skogspromenaderna! Jag har tillomed lust att rensa ogräs i trädgården!!

fan... nu glömde ja kaffet igen...

Inlägget skrevs: 2011-02-22 @ 15:22:19 Kommentarer (0)

GEKÅS!

På lördag blir det Ullared! (förhoppningsvis) Om jag hittar en hundvakt ska vi dit, Jag, Andreas, Madde & Gabriel!

Jag ska köpa nya kläder, kommer nästan bara bli kläder till oss. Ska kolla efter en ny bädd till hundarna och massa anna kul! Sisst jag kikade på hundsaker hittade jag inte så mycket till dom.

Längtar så in i!!!

Inlägget skrevs: 2011-02-21 @ 20:51:28 Kommentarer (0)

21 Februari

Skulle åkt in till Bårhuset med skolan idag men Antonia blev sjuk under natten så jag sitter här och försöker fixa mig in på nått sätt... Känns inte bra att missa detta. Vi ska vara där vid 13.00? Har inte mycket kvar att leva för denna månaden så jag tar gärna inte de sissta pengarna till tåg dit & hem.

Har ca en halvtimme på mig kvar att försöka fixa detta... Ska du in till stan? hör av dig till mig direkt! =) ´

Inlägget skrevs: 2011-02-21 @ 12:04:19 Kommentarer (0)

Söndag... tråkiga söndag...

Vi pratade om en kryssning till helgen med Madde & Gabriel, vi bestämde allt, jag fixade hundvakt och nästan barnvakt och vi var så glada och vi såg verkligen fram imot helgen (Lördagen va meningen att vi skulle åkt) Som vanligt så är det ju alltid något som dyker upp som gör att man inte kan åka. I detta fallet var det mitt Pass har gått ut, har ju inget id kort heller. Sen jobbar Andreas 2 helger framöver. Vardagar går ju inte för det är omöjligt att hitta barnvakt då.

Blev så otroligt besviken. Det va 2-3 år sedan vi va iväg senast! Blir lite smått galen snart. Men vi planerar en ullaredsresa till helgen istället. Det är väll kul det med...

Inlägget skrevs: 2011-02-20 @ 10:54:50 Kommentarer (0)

Leopardgeckos

Jag har två st små Leopardgeckos kvar som letar efter egna hem. De är kläckta här hos mig i Juni - 2010. De har precis vaknat upp efter en kort dvalperiod. När de har matats upp och är pigga igen får de flytta. Intresserad? Hör av dig till mig för mer info!

Inlägget skrevs: 2011-02-19 @ 13:40:34 Kommentarer (0)

Lördag

Fick en bonus på 550:- av H&M igår rakt i brevlådan. Trodde inte jag hade handlat för så mycket under året men har man barn och handlar bara (eller för det mesta) kläder på H&M så låter det ganska lågiskt. Som vanligt när jag går där med pengar hittar jag inget ja gillar. Hade jag gått där igår utan pengar hade jag hittat massa snyggt!

Skulle bytt en doppresent igår men när vi kom fram till stan kom vi på att vi hade glömt den. så det blir en resa till idag in till stan. Jag ska ta med mig Embla också så hon får känna på storsdadslivet =)

Annars va min födelsedag jätte bra igår! Första gången Andreas inte va sur när vi shoppade! Han kunde faktiskt hålla humöret uppe även på H&M. Sa det till honom också och det va bara för att det va min födelsedag sa han! ;)
 När jag går och kollar på kläder går han EXAKT mina steg efter mig hela tiden, jag blir så stressad av det. Skickade iväg honom för att kolla på en mobil han vill köpa när vi får pengar istället så jag kunde gå i lugn & ro. "Ååh vad skönt att få gå ifred" men det tog inte lång tid innan han stog där igen... haha, älskling!

Nu blir det lite mer kaffe innan jag sätter igång med dagens program! 

Inlägget skrevs: 2011-02-19 @ 09:46:48 Kommentarer (0)

Embla snart...

Embla som snart är 4 månader! Hon börjar bli "stor" nu lilla stjärnan!

Vi är fortfarande inte så bra på det här med att stå fint o så. Men vi kommer frammåt, vi övar nästan varje dag=)



Hon börjar få så långa ben så hon har lite svårt att ha kontroll över alla fyra benen samtidigt. Dom vill gärna glida isär och sptreta åt alla håll. Det är verkligen jätte svårt att få henne lugn på bordet. Nu har hon fattat att det inte lönar sig att hoppa längre. Godiset kommer bara när man står stilla på ett bord.

Det andra svåra är att låta någon annan kolla henne i öron & mun.  Funkar inte alls än så länge men det övar vi också på.



Inlägget skrevs: 2011-02-18 @ 12:50:23 Kommentarer (3)

Min 23 års-dag!

Ja må jag leva, ja må jag leva, ja må jag leva ut i hundrade år! Ja visst ska ja leva, ja visst ska jag leva, ja visst ska jag leva ut i hundrade ååår!




Fyller 23 år idag!

Inlägget skrevs: 2011-02-18 @ 09:04:11 Kommentarer (3)

ONE PIECE

Jag har aldrig vart så här kär förut...  Alltså i ett klädesplagg! Detta är en heldräckt som är sytt bara för mig! Det är ett dyrt klädesplagg, men ack så snyggt! Dock håller inte min pöjk med här hemma.

Men tänk er att bara dra på sig den här sköna och krypa ner i soffan med en film! Men jag håller med, är inte värt att betala 1 500:- för något att kolla på film i.

Har hittat en annan svensk sida som säljer likadana för 800-900 kr, de som är på bilderna ligger runt 1 500:-




Snälla! kommentera vad ni tycker! Jag tror absolut att detta kommer bli vårens mode, Andreas tycker att jag lika gärna kan köpa nått sånt här:

                             



Skriv nu vad ni tycker, vad ni än tycker!

Inlägget skrevs: 2011-02-17 @ 21:30:21 Kommentarer (3)

Klickat hem...

Utställningskoppel till Embla
55:- På Le Chien
Beige, i Nylon. Hoppas den blir bra!   

Sen blev det en liten liten leksak, inte större än 10 cm. Alltså i Emblas stl. 20 Kr på samma ställe.





















Inlägget skrevs: 2011-02-17 @ 20:31:27 Kommentarer (0)

Torsdag

Usch! Vaknade med sprängandes huvudvärk idag.. inte nog med det har jag blivit jätte förkyld och jag ska bara ligga och lata mig hela dagen idag! Tog med mig Leja, Embla och Hera ner för att låta Andreas få sova lite extra idag. Det behövde han! Kanske hade ja en baktanke med den ideèn ;) Skulle gärna vilja sova lite längre i morgon nämligen.

Ska klicka hem ett utställningskoppel till lilla Embla idag. Funderar på ett vitt, beiget eller lite guldaktigt.. med tanke på att jag vill att kopplet ska smälta in i henne. Får se... just nu har jag en favorit som är i vitt. 3 mm x 140 cm.

Leja ligger hemma och är sjuk hon med. Vart hemma från dagis nästan hela veckan, stackarn. Idag är hon ialf lite bättre, hon har väll blivit av med den jobbigaste slemhostan. Idag ska vi bara mysa ner oss i soffan hela familia och kolla på tv och ha jätte jätte tråkigt!!!



Inlägget skrevs: 2011-02-17 @ 13:43:08 Kommentarer (0)

Våran nya soffa

Har inte visat våran soffa än. Är väll på tiden jag gör det nu!

Inlägget skrevs: 2011-02-16 @ 20:55:53 Kommentarer (1)

Så underbart att se!!

Snacka om att ha kontroll över sin flock! Kolla hur han redigerar hundarna genom att visa med ridspöt hur och vart hundarna ska befinna sig när han cyklar. Kolla också hur han tar vara på varenda hund, alla är med i gemenskapen. Tänker på min mamma när jag ser det här. Tänk om hon skulle komma gåendes på en av gångbanorna han cyklar på. Hon hade hoppat rakt in i skogen utan att ens se sig för =D Underbart!

Inlägget skrevs: 2011-02-16 @ 13:07:08 Kommentarer (0)

16 Februari

Smög upp lite innan de andra. Tog med mig hundarna ner och skulle sätta på kaffe, tyvärr så hade vi inga melittapåsar kvar..  Ja så stackars mig då var jag ju tvungen att göra mig en cappuccino.

Nu sitter jag här i min underbara soffa som jag älskar! Aldrig suttit i en skönare soffa i hela mitt liv! Embla ligger bredvid och leker lite med "Raffe" En giraff som plingar lite.



Hoppas att denna dagen blir bättre än igår... gjorde nämligen inte ett skit. Igår va nog årets tråkigaste dag!

Tog tag i pluggandet och nu är jag klar med inlämningsuppgiften ialf, bara några frågor på instuderingsfrågor sen prov. Efter det är ETIKEN SLUT! =D

Inlägget skrevs: 2011-02-16 @ 09:43:34 Kommentarer (0)

Tack Gabriel!

Bad Gabriel hjälpa mig lite med bloggen. Det är han som fixat min design de senaste gångerna.
Han kan verkligen sin sak, har alltid blivit jätte nöjd! 

Han har ju såklart designat Madeleines blogg också, det är hennes pojkvän, klicka på hennes namn för att se hur den ser ut.

Vill du ha en blogg designad av Gabriel Grahn? Besök hans hemsida och ta kontakt med honom för mer info!

Inlägget skrevs: 2011-02-15 @ 23:23:09 Kommentarer (0)

15 Februari

Har verkligen haft en jätte skön och lugn morgon. Vi låg kvar i sängen till lite över 08.00!! Vilket var helt underbart skönt! Gick ner satte på lite kaffe och myste ner mig i soffan med mitt kaffe under en filt och en dator. Leja lekte så snällt och kollade på barnprogram. Tills det helt plötsligt knackade på dörren.

 -Vem är det som kommer nu?
-Vet inte, sa Andreas...
-Men jag har ju inte ens några byxor på mig!!

Kuta iväg för att få på mig ett par byxor. När Andreas öppnade hörde jag en mansröst som hälsade glatt på Andreas. Trodde först det va en kompis till honom men då va det Andreas som hade bokat tid med Folksams försäkringar. Köket va en enda röra och ett litet bärg med disk i köket. 
Det hade vart mycket bra om Andreas informerat mig om detta.  

Ska jag vara ärlig så såg det förjävligt ut i köket just idag...

Skit samma... nu har vi alla en bra försäkring ialf.

Som pricken över allt så höll Embla på att bajsa på hans väska..

Får se vad dagen har att erbjuda, ska försöka ta tag i pluggandet!!


 

Inlägget skrevs: 2011-02-15 @ 12:34:26 Kommentarer (0)

Redigerat några bilder...

Redigerat några bilder på oss från helgen, här är nog min personliga favorit bland dom som är på oss tre.



Inlägget skrevs: 2011-02-14 @ 14:35:56 Kommentarer (0)

14 Februari



Önskar hela familjen Kristiansson/Åberg!

Inlägget skrevs: 2011-02-14 @ 08:46:25 Kommentarer (0)