Om mig

Mitt namn är Frida, född 88 och bor i Mullsjö tillsammans med min sambo, Andreas. Tillsammans har vi fått en underbar dotter! -Leja. Leja föddes 15 Sep -09. Hon är allt vi önskat oss! Hon betyder allt för oss. Med oss bor också Hunden Hera (AMSTAFF/AMBULLDOG) Och huskatten Sessa. =) Med min blogg vill jag skriva om våran dotters utveckling och hur vardagen som föräldrar kan vara.

Senaste

Arkiv

Länkar

Kategorier

Bloglovin

Blogglista


Blogglista.se Klicka gärna på knappen för att få min blogg i topp!

Blogglista.se

31 Juli

Nu är den jobbigaste helgen på hela månaden här. Andreas jobbar heeela helgen kommer bara träffa honom i sängen på kvällarna. Jag kommer verkligen sakna honom! Känns som om han är bortrest... Men man måste stå ut endå för så farligt är det inte igentligen, är bara jag som är lite kännslig.

Fick H&M katalogen hem förra veckan, bläddrade lite snabbt men när barnkläderna kom såg jag en så fin jacka till Leja. Nej.. jag kunde inte låta bli att beställa den. Till den en skarf och Jeans. Paketet kom igår och det va så fint! Hon kommer verkligen bli fin!






Idag regnar det som vanligt.. blir så jäkla less på detta väder. Leja blir lika uttråkad hon, inte konstigt för man kan ju inte ens göra något. Inte ens gå till en lekpark. Blir bokstavligt talat galen på detta skitväder. Sommaren är över och nu väntas hösten.

Blir en inne dag med lite bad i badkaret och mys i soffan (om lillan går med på det vills säga) Min vilding.


Inlägget skrevs: 2010-07-31 @ 11:35:41 Kommentarer (0)

En dag på Liseberg

Va på Liseberg igår som typ 9 000 000 anddra människor. Det va kul endå trots 1 timmes kö till allt det roliga. Lyckades inte få på Andreas ett par kaninöron =( Hade velat att vi båda skulle ha ett par, fanns ju jätte fina i rosa eller svarta med glitter i. Andreas satsa mer på att vara vuxen och säge "Nej Frida, dom är ju för dyra ser du väll?" Tråk Andreas!

Eftersom det va så lång kö på allt så åkte vi bara 5 ggr typ. Ballder två gånger, Lisebergsbanan, Kållorado och den nya snurran... vad hette den nu?... Just det Hanghai! När man står i kön ser den bara härlig ut, när man sitter där och den börjar tänker man bara att "det här kan inte sluta bra!" Men det slutade bra, mycket bra trots att den va värre än vad jag trodde. Roligast efter Ballder.  Den måste ni absolut åka ni som inte gjort det.

Den nya filmen: Sammys äventyr... själva filmen va bra och det va en del fina scener men måste faktiskt säga att do mkunde göra den bättre.. inte mycket 3D här inte..

När vi stod i kön till Ballder andra gången såg jag Tobbe från "Andra sidan köping" Men när han började prata insåg jag att det inte va han. SYND! Han är ju klart en av mina idoler =)

Lotta på Liseberg en stund och sedan bar det hem mot stallgatan. Jag saknar Leja något fruktansvärt! Ville hämta henne inatt! =) Nu ska jag bara vänta på att Andreas ska vakna så vi kan hämta henne snart... 



 









Kameran åkte över oss flera gånger såg inte på skärmen om vi syntes men det måste vi ha gjort lite ialf! ;)



Inlägget skrevs: 2010-07-27 @ 11:44:09 Kommentarer (0)

25 Juli

Nu kommer snart min älsklilng hem efter att ha jobbat sen 21.00 i går kväll. Saknar honom nu efter att han jobbat så mycket. Kör tidningar på natten och jobbar på MIPAC på dagarna. Nu är han ialf ledig till torsdag och det ska bli s underbart att få vara med honom enda tills dess!! =D om han inte har annat planerat vill säga..

I morgon blir det Liseberg för mig och Andreas! =D Ska bli kul att få leka av sig på riktigt.

Inlägget skrevs: 2010-07-25 @ 10:12:36 Kommentarer (0)

24 Juli

Jag är så ensam jämt! Finns ingen som någonsin vill göra något? Är det någon som frågar mig om jag vill göra något så är jag den sista de frågar.. alltså de har redan frågat hela vänkretsen innan mig... alltid.

Andreas jobbar typ häcken av sig för att vi ska kunna  få mat på bordet varje dag, han hinner umgås med oss någon dag då & då. Han jobbar natt som dag i sträck. På måndag är han äntligen ledig så då ska vi passa på att åka till Liseberg. Alltid något.

Längtar tills skolan börjar!!! tro de eller ej.

Inlägget skrevs: 2010-07-24 @ 13:19:36 Kommentarer (2)

Dagen med stord D!

Min underbaring har vart på strande hela eftermiddagen och bara slappat på stranden. Jag är mätt på att sola nu då jag blir så otroligt rastlös så jag drack mest kaffe och tittade på Leja när hon badade.

Snacka om att hon är mesig min prinsessa. Hon klarade absolut inte av att gå i blot sand som va lite mjukt, hon ställde sig på ett ben och grinade illa. Fick hon lite sand på handen blev hon helt till sig och grinade illa igen. Läste Lejas Barn Horoskop.. Kolla här:

24.augusti – 23.september

De små Jungfrubarnen kommer till världen med skepticism och sunt förnuft. De tillhör jordtecknet, och har en stark känsla för praktiska uppgifter. Planeten Merkurius är deras planet, så de är mycket tänkande och analyserande. Jungfrun är kanske det mest tydliga och förnuftiga av alla stjärntecken. Perfektionism märks tidigt. Allt ska ha sin fasta plats, och de tycker inte om smuts på fingrarna. De framhäver inte sig själva, men de gör mycket bakom kulisserna och är det stjärntecken man alltid kan lita på.

Råd till föräldrar: Försök att inte kritisera jungfrubarnet, de är självkritiska nog som det är. Uppmuntra dem att göra saker med händerna, det är dem duktiga på

Barn födda i jungfruns tecken är mycket tidiga på att försöka härma ljud i sin omgivning. De är lugna och fridsamma, men försök inte ge dem mat som de inte tycker om. Jungfrubarn vet tidigt vad de vill ha.


Dessa barn blir lätt lärarens favorit tack vare deras ordningssinne och ärlighet. De söker även mycket kunskap och är därför frågvisa. De tycker inte om att andra vet bättre än vad de själva gör.

Källa: http://mammasidan.se/barnhoroskop/jungfrubarn


 


Inlägget skrevs: 2010-07-22 @ 21:54:59 Kommentarer (0)

21 Juli

Leja är i en otroligt härlig ålder just nu! Hon har redan börjat fantisera. När vi sitter och äter lossas hon att hon matar oss med godis. Nyper sina små fingrar och sträcker handen imot oss och smackar med munnen, man ska då lossas att man tar godisen med munnen och hon skiner upp som en sol. Sedan plockar hon upp en till godis och ger till nästa person som siter vid bordet. Tänk så liten men förstår så mycket. Kärlek <3

Hon kan stå själv om hon vågar vill säga... lite feg är hon allt, vill gärna ut och vandra när man håller i henne.
Hon ligger på mage i sängen på morgonen med händerna under hakan och skrattar åt tv:n.
Vi va på BVC igår och hon följer kurvan EXAKT sedan födseln och Hon fick som vanligt beröm för sitt otroligt glada humör. "Alltid lika glad- Aldrig sett henne ledsen" Men kan tala om att lika glad som hon är lika ilsk kan hon vara också, hon har humör och temperament som ett lejon... och mig.. hihi!

Inlägget skrevs: 2010-07-21 @ 11:45:03 Kommentarer (0)

Trevlig kväll med dom bästa

Jag har inte gjort annat idag än o bara svettats typ. ALLDELES FÖR VARMT! Kan tala om för er att natten har inte vart en höjdare direkt. Har mått fruktansvärt dåligt.

Hade grillkväll igår med dom bästa. Älskling,  Madeleine, Gabriel, Malin och Mattias. Vi hade det verkligen super trevligt, åt god mat och sedan spelade vi kubb, tjejerna mot killarna och killarna vann 2/2 gånger.
 Kan tala om att första gången man dricker efter över ett år ska man inte dricka så mycket vin som jag drack... fy vad jag har mått dåligt. Vaknade i morse av en sprängande huvudvärk kunde inte ens blinka så ont hade jag. Kunde inte dricka vatten för det minsta jag drack kom upp lika fort igen.

Nästa gång blir det grill och kubb - INTE alkohol - PUNKT!

Men trevligt hade vi endå=) Tack kära ni för en lyckad kväll =)









Men efter den trevliga kvällen kom en helvettes natt/morgon/ dag .... Ogillar alkohol.

Inlägget skrevs: 2010-07-11 @ 21:25:39 Kommentarer (0)

10 Juli - 2010

Sitter i soffan och lyssnar på musik. Leja går runt och hittar på bus =)

Ikväll ska det komma lite flickor o pojkar på grillkalas! Det ska bli super trevligt!!

Inlägget skrevs: 2010-07-10 @ 08:43:00 Kommentarer (1)

9 Juli

Jag förstår inte varför jag är så trött hela tiden. Är så jobbigt, idag har jag sovit halva dagen men endå va jag så trött.. orkade ingenting verkligen. Känns som om jag blir tröttare o tröttare för var dag som går. Leja är lika pigg och glad som vanligt vilket är bra.
Vet inte vad jag ska göra för att få energi. Känner mig lite små deppig vissa dagar. När det är som värst brukar jag dra mig undan upp till djurumet ett tag. Brukar gå och pyssla lite för mig själv då kommer jag in på lite andra tankar och det hjälper mig mycket. Eller bara att gå krama Leja en stund och se hennes stora leènde gör hela dagen sen.

Igår va vi i staden en stund för att köpa foderdjur och ett par byxor till Andreas. Hittade ett perfekt terrarie som va delat i två små terrarier för bara 270 kr!! Hade jag haft pengarna hade jag klippt det direkt, perfekt at ha ungar i. Det har stått där ett tag så jag hoppas verkligen det står kvar när vi fått pengar, men med min vanliga tur så lär det ju inte göra det.

Så här spännande inlägg blev det idag. Tack för idag slut för idag....

Inlägget skrevs: 2010-07-09 @ 21:01:09 Kommentarer (0)

Keane, K'NAAN - Stop For A Minute

Enjoy!

Inlägget skrevs: 2010-07-05 @ 20:11:55 Kommentarer (0)

Ur Expressen

Hur dumma är folk!? Spelar ingen roll hur ofta det nämns i media, av poliser andra människor, veterinärer på utställningar .. ja överallt Trodde ALLA visste hur farligt det är att lämna sin hund i bilen!

Tydligen inte...

En familj skulle in på en nöjespark och idioterna lämnar sin stackars hund i bilen i 4 timmar! När dom kom tillbaka va såklart hunden död. Jag blir så förbannad att jag kokar innombords. Stackars liten krake! En bil hettas upp otroligt fort. Spelar ingen roll vart man är, får man inte ta med hunden in på nöjesparker så lämnar man ju hunden hemma såklart. Nu har jag snokat igenom detta och man får ta med hunden in i denna parken, varför fick inte stackarn följa med då?

SJUKA MÄNNISKOR!  Hoppas ni som ser en hund i en bil en varm dag ringer polisen och krossar rutan på bilen innan det är för sent.

Ur Expressen:

Hund dog i het bil
Familjen lämnade sin hund i bilen när de skulle gå på en nöjespark.
När de var tillbaka var hunden död.
- De hade öppnat en bakruta, men det räcker absolut inte, säger Ulrika Wahlberg, vakthavande polisbefäl i Luleå, till Norrbottens-Kurirens nätupplaga.

Varje sommar får polisen larm om hundar som avlidit efter att ha suttit instängda i varma fordon.
Nu har det hänt igen, rapporterar Norrbottens-Kuriren.
En familj var på en semesterresa i Boden. I går lördag besökte familjen Western Farm – en nöjespark med vilda västerntema – i staden.
Bakrutan öppen

Med på resan var familjens hund, men den fick inte följa med. I stället lämnades hunden i bilen. I bakruta lämnades öppen så att det inte skulle bli för varmt för hunden, men det räckte inte.
När familjen kom tillbaka till bilen efter fyra timmar var hunden död.
Misstänkt djurplågeri

Familjemedlemmarna chockades och fick hjälp att kontakta en veterinär.
De misstänks nu för djurplågeri.
– De hade öppnat en bakruta, men det räcker absolut inte, säger Ulrika Wahlberg, vakthavande polisbefäl i Luleå, till Norrbottens-Kuriren på nätet och fortsätter:
- Det blir så varmt så fort i en bil.
 
 

Inlägget skrevs: 2010-07-04 @ 20:25:05 Kommentarer (0)

4:e

Saknar att gå upp tidigt för att bege sig till skolan! saknar att komma hem och känna sig trött och sliten på ett normalt sätt! inte så här! Jag är sjukt trött hela dagarna men det är inte en sådan trötthet som man har när man hållt igång utan en uttråkande trötthet. Pallar inte att gå hemma så här... Det hade vart mycket enklare om jag hade haft körkort... då hade inte jag och Leja vart så här bundna.. finns inte ett skit att göra i denna skitby! Vad ska man hitta på? Det enda som finns här att göra är att gå ut och gå. KUL! Man tröttnar efter några dagar. Visst kan det va skönt att gå ut och gå ibland men livet har väll mer att erbjuda än att gå ut och gå hela jäkla tiden!? Jag försöker göra så gott jag kan för att dagarna ska gå snabbare.
Därför jag nästan aldrig skriver här för vem vill läsa om att jag städat toan t ex? Eller att Leja är gnällig vissa dagar eller kastade en kloss rätt i pannan på mig! 

" 3 Juli- "
Hej bloggen, idag fick jag en kloss i pannan, sen städade jag toan och va ute på en promenad.
Ha det bra alla blogg läsare!

"Vilka bloggläsare?"

Nej, detta måste få en ändring. NU!

Inlägget skrevs: 2010-07-04 @ 15:20:32 Kommentarer (0)

Hon växer!

Snart är min lilla älsklling 10 månader - snart 12 månader = 1 år! Helt otroligt vad tiden går fort! På 9 månader har hon lärt sig att sitta, kråla, prata (vissa ord kan hon) -Mamma, Pappa, Gädda, namnam, sscch! titta, Oj, Oj..Titta! E de? Och pekar. Hon kan bli rasande arg om hon inte får smaka på det vi äter på och hon kan bli rasande om hon inte får som hon vill... då menar jag inte att hon börjar gråta.. hon skriker och knyter sina knytnätav i luften och ska försöka bitas, lyckas hon så gör det jäkligt ont!!

Men samtidigt är hon också en jätte mysig unge! Hon är för de mesta glad och possetiv till de mesta. Det bästa hon vet är att bada! =)



Nu ska vi äta frukost och fundera på vad man kan göra hela dagen...

Inlägget skrevs: 2010-07-03 @ 09:05:46 Kommentarer (1)