Om mig

Mitt namn är Frida, född 88 och bor i Mullsjö tillsammans med min sambo, Andreas. Tillsammans har vi fått en underbar dotter! -Leja. Leja föddes 15 Sep -09. Hon är allt vi önskat oss! Hon betyder allt för oss. Med oss bor också Hunden Hera (AMSTAFF/AMBULLDOG) Och huskatten Sessa. =) Med min blogg vill jag skriva om våran dotters utveckling och hur vardagen som föräldrar kan vara.

Senaste

Arkiv

Länkar

Kategorier

Bloglovin

Blogglista


Blogglista.se Klicka gärna på knappen för att få min blogg i topp!

Blogglista.se

18 Nov

Hera löper och Denver är helt totalt helgalen! (inte konstigt) Men han skriker som en stucken gris och det låter som om vi misshandlar honom här hemma. Hans mun förvandlas till en skrikande fioltrumpet, den fioltrumpeten har i uppgift att skrika så högt man bara kan. Hera tillåter inte honom att komma nära men det lyssnar han inte på, då ylar han och juckar på hennes huvud lite extra, samtidigt som han piper lite till. När vi kommer ut så tittat grannarna konstigt på oss. Hade jag också gjort för det låter som om vi slår honom... Hade jag haft en granne som hade en hund som hade låtit så som han gör, hade jag knackat på och fråga vad i hela världen det är som händer här inne igentligen. Mina grannar tittar bara.. än så länge.

Vi ska kastrera både Hera och Embla. Hera ska kastreras till våren för det är synd om Denver som ska behöva bli så pass stressad. Han väcker mig och Leja hela tiden när vi ska sova med sitt skrikande. 

Jag förstår att han håller på och jag visste att det skulle bli jobbigt, men jag är helt uppstressad av detta.... Finns det någon som skulle vilja vara "extramatte" åt Denver under löpen tills Hera är kastrerad? Hade en "extramatte" men det blev visst ändringar.
Jag orkar inte. Varje gång får jag galet ont i hela magen, krampar och värker.

Och NEJ! Han är absolut INTE till salu!  

Inlägget skrevs: 2011-11-18 @ 13:01:30 Kommentarer (0)

Leja målat

Leja satt och målade, medans hon målade så berättade hon vad hon målade. Hur duktig får man vara när man är 2 år?!

Inlägget skrevs: 2011-11-14 @ 09:54:40 Kommentarer (0)

Denvers första utställning avklarad!

Denvers första utställning gick bättre än förväntat Han skötte sig exemplariskt!

Denver fick HP, gick vidare till ras/gruppfinal. Han blev BIR och sen BIG 2a placerad. hans pris förutom rosetter blev en julpåse med leksaker, julpynt och en stor påse med potatis, som han visade tydlgt va hans och pissade på ;)

Bedömningen: Mkt elegant vällinjerad hane m fina propotioner. Utm huvud och uttryck. Rör sig mkt väl fram ibland trippigt men med utm flyt.

Domare: Jack Brander

Inlägget skrevs: 2011-11-12 @ 21:13:03 Kommentarer (2)

9 November

Var på föräldrarmöte igår och det var faktisgt så himla mysigt! Det var så skönt att få komma hemmifrån lite! Jag gör ju inget annat än att går här hemma hela dagarna, ingen att prata med. Så jag var jätte nervös för att gå dit, gillar inte massa folk o så längre.... Men vi lyssnade på Carina (BVC) om infektioner, sen fikade vi och gjorde havsdjur till våra barn som de skulle sätta på en tavla av havet, som barnen kladdat ihop på ett stort papper med händer, fötter och typ hela kroppen.... de hade fått kladda i bara blöja. Det var mycket poppis! =) Idag ska dom få överaskningar på dagis... Alltså fiskar från deras föräldrar som ska simma i deras hav. Jätte roligt!

Idag är det ju jätte fint väder! Allt jag vill är att gå ut och gå runt sjön, men jag klarar verkligen inte det. Kan inte ens gå till dagis, gör jag det måste jag gå lika snabbt som en snigel.

Snart är det December. Det menas att det inte är långt till STHLM HUNDMÄSSA! Galet kul ska det bli! 

Nu ska jag gå ut med Gnällas och loppan. Denver är inne i en jätte jobbig fas just nu... Tonåringar ;) Usch, blir knäpp ibland. 

Nu ska jag försöka njuta av dagen hur den än blir =)  

Inlägget skrevs: 2011-11-09 @ 08:59:26 Kommentarer (0)

8 November

På lördag ska Denver ställas för första gången! Meningen var att jag skulle ställa Embla också men hon är inte i sitt glatta humör just nu.... så fort hon ser en främling som närmar sig med handen mot henne så låter det som om hon ska döda.. eller ialf försöka bita av nageln på personen. Hon är bara inne i en "pill off" -period, det går över....

Bebissnack: Jag är i vecka 20 nu. ... tror jag? 20+5 måste det vara idag. Jag har inte alls lika mycket koll den här gången. Har så mycket annat att tänka på hela tiden. Leja, skolan, hundarna och hur synd det är om mig för att jag har så ont. Igår kväll tog ja småhundarna occh skulle testa att gå en längre promenad men jag fick så jävla ont så jag blev ståendes där igen och fick vända och gå hem och lägga mig på soffan igen. Jag njöt verkligen av att få komma ut och gå, även om den njutningen inte varade så länge.


Ikväll ska jag på mitt första föräldrarmöte! Jag är nog vuxen nu ;) Lejaa ska också fotograferas på dagis också. Hoppas hon kan le lite på bilderna.

Nu ska jag dricka kaffe sen ska jag plugga och träna hund. Tjingeling!

Inlägget skrevs: 2011-11-08 @ 08:23:07 Kommentarer (2)

Blodspår

Jag är så otroligt stolt över min lilla chihuahua! Hon klarade blodspåret också igår. Hon följde det exakt hela vägen. Spåret var ganska svårt,  ca 50 m med 3 vinklar.

Som vanligt lyckas jag hålla för ljudet på kameran... Men det är inte så mycket att lyssna på endå.
Denver är lite för stirrig men han klarade det igår också tillslut. Han sniffade på starten sen sprang han iväg åt motsatt håll. Visade honom starten igen och han sprang mest runt i cirklar. Men tillslut fick han upp spåret och han klarade det tillslut han med. Det var första gången vi körde med blod så jag är absolut helnöjd endå.
Har en film på det med men tänker inte lägga ut den för jag låter som en gammal gubbe ;)

Hera fick upp spåret direkt och satte fart alldeles för fort tycker jag. Men hon följde spåret även hon och ett spår på 100 meter gick på 1 minut och 20 sek. hon sprang först förbi klöven en gång men vände rätt snabbt och fann den. Hur duktiga som helst!

Inlägget skrevs: 2011-11-05 @ 10:31:11 Kommentarer (1)

Embla 1 år

Igår fyllde lilla loppan 1 år! Blev såklart 1-års tårta! Vi skulle igentligen firat med lite blodspår också men när vi precis skulle ge oss iväg för att lägga ett spår ringde dom från dagis o sa att Leja var sjuk. Så det blidde bara en mysdag hemma med en sjuk liten tös och hundarna fick nöja sig med att gå runt kvarteret... stackarna =(
Men de fick ju tårta ialf ;)En liten film på gänget:
Leja försöker fostra Embla...

Inlägget skrevs: 2011-11-03 @ 10:42:44 Kommentarer (0)