Om mig

Mitt namn är Frida, född 88 och bor i Mullsjö tillsammans med min sambo, Andreas. Tillsammans har vi fått en underbar dotter! -Leja. Leja föddes 15 Sep -09. Hon är allt vi önskat oss! Hon betyder allt för oss. Med oss bor också Hunden Hera (AMSTAFF/AMBULLDOG) Och huskatten Sessa. =) Med min blogg vill jag skriva om våran dotters utveckling och hur vardagen som föräldrar kan vara.

Senaste

Arkiv

Länkar

Kategorier

Bloglovin

Blogglista


Blogglista.se Klicka gärna på knappen för att få min blogg i topp!

Blogglista.se

Kinesiska testet.


Kopierat fr Blimamma.se:

Enligt legenden begravdes den Kinesiska kalendern för att bestämma könet hos ofödda i en kunglig grav för mer än 700 år sedan. Sedan den nyligen återupptäcktes har den använts för att förutsäga könet hos foster med ledning av moderns ålder och månaden i vilken befruktning skedde.


För att bestämma könet på din bebis, leta helt enkelt upp raden för din ålder vid tidpunkten för befruktningen i tabellen nedan, och leta sedan upp på kolonnen för den månad då befruktningen skedde. I rutan där raden och kolonnen korsar varandrar hittar du könet på din bebis, "F" för flicka och "P" för pojke!

Även om det sägs att den stämmer i 90% av fallen så bör du hålla i minnet att det är inte en helt seriös metod. Eller...?

Du kan också prova Bli Mammas andra test för att bestämma könet på bebisen som bygger på andra populära sägner och myter. Gå till testet Pojke eller flicka.

Förutsäg din bebis kön med kinesisk kalender - pojke eller flicka
Jag va 20 år och befruktingen skedde i Dec.


Enligt detta kinesiska testet ska vi på en pojke.. kollat runt med tjejerna på forumet och för dom som testat detta har det alltid stämmt =)
Gjorde ytterligare ett test på en annan sida & även där skulle vi få en pojke.

Inlägget skrevs: 2009-03-31 @ 10:17:07 Kommentarer (0)

30/3

Den 30 Mars idag.. bara en dag kvar på denna månaden, går det fort?
Den helgen som varit har vart så underbar! Har fått vara med älskling hela lördagen och söndagen, underbart att få vara i din närhet! dessutom har han börjat sin första dag på nya jobbet idag! är så glad för hans skull och att han får säkra pengar varje månad, vilket han inte fått sen jul.

Tycker att det är sjukt att det ska få gå till så här, vad är det för A-Kassa lixom? har man betalat in som man ska för att sen få pengarna tillbaks när det behövs ska man inte få det då? NEJ! då måste man gå och vänta i flera månader.. Andreas jobbade sista dagen på Lumi innan jul precis och har inte fått sina A-kassa pengar än... dom är beräknade att betalas ut i April... =S vad tycker ni? ska det få gå till så i vårat land?
Personligen tycker jag att detta är ett viktigt ämne... tänk folk som går kanske med 3 ungar (spelar igentligen ingen roll antalet barn..) men endå och inte får pengar? En hyra ska betalas, barnen ska ha mat, övriga räkningar måste dessutom betalas för att de inte ska hamna på inkasso, eller ennu värre kronofogden, vilket det gör om man inte betalar i tid.
Nej, där tycker jag vi har ett problem.. men då vet man ju det ialf, så är man smart så byter man A-kassa om man kan.

klockan är snart 16.00 och älskling borde ju snart komma hem, vi vet inte när han får sluta, va tydligen mycket att göra, men snart kommer han hem då ska han få vila och äta! =))

BEBIS! :

När jag satt på jobbet i fredags och läste en tidning kände jag två st plötsliga dunkar i magen, det va inte gasbubblor, inte en liten fisk som simmade utan riktiga rörelser mot livmoderväggen, synd bara att inte Andreas eller någon som man känner vill berätta sånt för fanns där,  ibland kan jag känna det om jag sitter eller ligger på ett visst sätt, övriga rörelser som bubblor eller smårörelser känner jag bara om jag konsentrerar mig på att känna eller om jag ligger på rygg och smeker magen fram o tillbaka, då är det precis som om bebiser stör sig och vänder på sig för att slippa bli störd =) men de kan liten glömma! ;P
UL närmar sig med sormsteg! bara 8 dagar kvar dit nu! åååhh vad spännande det ska blii!!
<andreas är nästan säker på att vi ka få tvillingar haha! vi har båda släktingar som är eller har tvilling, så visst är det en stor risk att få det.
Om vi skulle ligga där och hon säger att hon ser två hjärtan vet ja inte hur ja kommer reagera... kommer bli schockad o ärligt talat lite orolig, samtidigt om ja bara får vänja mig vid tanken vet ja att jag skulle älska den tanken med. har inget val! ;P 

Nu ska jag ta disken och dammsuga lite innan Andreas kommer hem.

/F

 

Inlägget skrevs: 2009-03-30 @ 16:02:20 Kommentarer (0)

Blandraser på blocket....

Satt och kollade lite på blocket för skojs skull, finns mer hundskojare än jag trodde.. dessutom när vi närmar oss våren så dyker det upp bara fler & fler... vad fan tänker folk med?

Folk avlar hur som helst, tjuvparningar hit o dit... inte önskade osv, men det är alla valpar som föds, finns nämligen abortsoruta till hund också...
En del blandraser är heeelt fucking olika raser!!! som denna : Rottis/Golden/Dalmatiner!!!???!?!?!?!?! 
Rottis: Bruks/vakt hund - Golden: familje/apporteringshund osv. Dalmatiner: drivande hund- spår hundar, dessa tre raser är tre HELT olika raser., denna människan har tydligen fler kullar fr sin hund.. 
 
Har sett valpar som vart på blocket som va Amstaff/Pappillon/Pudel eller Amstaff/chines Crested och många fler. vart fan ska hund världen ta vägen? håller ni på med? är ni så jävla pengarkåta så ni går och parar hur som helst?!

ursäkta mig.. men jag blev bara irreterad, tycker sjukt synd om alla balndraser som omplaseras överallt för att "uppfödaren" inte tog sitt ansvar eller valpköpare som plötsligt upptäcker vilken styrka den lilla sötingen fick. sen skyller dom på allergi eller ändrade familjeförhållanden.... dåligt!

Inlägget skrevs: 2009-03-23 @ 10:47:25 Kommentarer (0)

Vååår!!!!

Det är såå fint väder idag, först i morse tog jag, älskling och Hera en sväng till affären åt mamma för att köpa mjölk och sås, sen tog vi oss en tripp till skogen med hunden så hon fick springa av sig, sedan åt vi en jätte god middag som min mamma bjöd oss på, o sen följde jag med mamma runt sjön.. så jag undrar hur långt jag gått allt som allt idag?! men skönt va det värkligen! underbart väder, då vill man vara ute hela tiden, dessutom är klockan snart 18.00 o solen lyser än.! =D gud så underbart!

hoppas alla haft en lika skön o go vårdag som jag idag! ;)

Inlägget skrevs: 2009-03-17 @ 17:44:00 Kommentarer (0)

15+0 idag.

detta sker under vecka 16.

Kopierat fr Growingpeople.se

Mamma:
vecka 16 är livmodern stor som två knytnävar och når 4-5 cm över blygdbenet. För en barnmorska är den nu lätt att känna, är du smal kan du nu också själv känna toppen på den. Kläderna börjar spänna men med enkla knep kan du fortsätta att använda dina kläder under en tid. Sy till exempel i knappar med elastisk tråd, det ger extrautrymme för en tid, eller köp färdigt

Det har nog aldrig funnits en bättre tid att vara gravid i än nu, det finns massor av läckra mammakläder. Tänk efter noga vid nyinköpen! Du ska kunna använda de nyinköpta kläderna efter förlossningen, då din kropp gradvis återgår till din normala storlek. Allra viktigast är att köpa en behå som ger stöd och har breda justerbara axelband, ett brett resårband under kuporna, justerbara knäppe och gärna gjord i bomull. Se till att du får rätt storlek.

Du kan känna att hjärtat slår hårdare än vanligt. "Jo det kan ja tala om att de gör... får andnöd ibland... :S" 
Det beror på att du nu har 20-25% mer blod än vad du har normalt.

För bara sex veckor sedan vägde din livmoder ungefär 140 gram. Nu väger den 250 gram, nästan en fördubbling! Fostervattnet som omger fostret väger ungefär 200 gram. Använd gärna vårt viktkurveverktyg för att följa (och kanske dela med dig av) hur din vikt förändras under graviditeten.


Mjölkkörtlarna börjar producera mjölk omkring denna veckan och detta kan orsaka spänning och ömhet i brösten. Blodkärlen blir mer synliga under huden på grund av den ökade blodgenomströmmningen.Barn:

I vecka 16 är barnet stort som ett päron, kroppslängden är omkring 14 cm (huvud/stjärt).

Ögonen har vandrat fram till ansiktets framsida men sitter fortfarande ganska långt ifrån varandra. Ögonlocken har mötts och helt vuxit samman och ögonen öppnas inte igen förrän i vecka 27. Barnmorskan kan höra barnets hjärtljud med hjälp av en doppler, ett slags ljudförstärkare


Bebisen kan nu gripa med händerna, sparka och tillochmed göra kullerbyttor! Huvudet är nu upprätt och i ansiktet utvecklas muskler som gör att den redan kan grimasera, som att till exempel kisa, rynka pannan och öppna munnen. Skelettet har nu tillräckligt med kalcium för att kunna synas på en röntgenbild. Naglarna är väl utvecklade och benen är längre än armarna.

Då fostret rör sig allt mer och allt livligare så kan du möjligen börja känna dess rörelser i magen. En del kvinnor säger att det känns som gaser eller att magen kurrar. Om du inte känner bebisens rörelser ännu så ska du inte oroa dig, eftersom det kan dröja ända till vecka 20 innan du känner något. "jag känner! :D"Pappa:Du får med stor sannolikhet höra "jag har inget att ta på mig". Kläderna börjar bli för trånga. Överraska den blivande mamman med att köpa något snyggt mammaplagg, det finns speciella butiker för mammakläder.
Väntar med spänning Andreas ;) haha!


Inlägget skrevs: 2009-03-16 @ 10:14:00 Kommentarer (0)

Dittan & Dattan

Har så mycket jag vill ha skrivet här.. men känns som om det är lite riskabelt eftersom det fortfarande kan hända saker i mitt liv...

Grividiteten: Ja mår bättre än någonsin nu=D Pigg o gla! finns ju dock annats som får än att visna ibland, men är skönt att allt det är över! längtar till påsk som en galning, bästa påsken ever! (förhoppningsvis... ) vågar iofs inte tänka så värst mycket på det eftersom det lika gärna kan va en stor besvikelse... tänk om man gör UL och fostret kasnke inte är friskt för 5 öre? eller kanske dött? fy... bästa är att inte ens tänka på det alls.. bara låta det bli som det blir.

I morgon går jag in på vecka 16 ! =D inte klokt vad tiden går fort igentligen!.

Snart ska vi börja med taccos jag och älskling!

Måste bara säga en sak till.... fy fan vad glad jag är att jag har den familj jag har! Mamma, Jenny m. barn, Mia m. Barn och Andreas!! Ni är guld värda!!! heldre en familj som är vänner och ställer upp för varandra och är glada i varandras sällskap än en familj som går runt och låtsas ha allt... men igentligen inte har något.. sorgligt. =(
Nu har jag inte sagt att jag vet en familj som har det så här, är bara glad för min familj!

 STOLT ÖVER ER!!!

Inlägget skrevs: 2009-03-15 @ 18:44:24 Kommentarer (0)

AnnaAxel

Är nog den bästa affären när det gäller barnvagnar ialf.... ett paketpris med allt inräknat: Paketpris Focus, Babyskydd, Adapter, Åkpåse, Regnskydd och Insek.. smidigast!
Finns så många fina! många som är till beroende kön... så många fina flickvagnar.. men man vågar ju knappast chansa.. he he.
Focus Plommon/Randig

Tyckte denna va så söt.. men är lite för mycket rosa i tyvärr.. =(

Focus Svart Rosa
och denna gillade jag med.. men kan ju bara glömma...

Focus Svart Röd/Blommig
likaså....

Om man vill kan man kombinera färger och mönster hur man själv vill ha de! =) det är ju lite kul med, ha en alldeles egendesignad barn vagn som förmodligen ingen annan har! ;P

Men det finns många jätte fina vagnar som passar till både tjej & kille, när vi gjort UL och om allt är som det ska så bär det av till AnnaAxel och inköper en vagn.. många tycker kanske det är tidigt, men jag vill gärna hinna träna Hera väldigt mycket innan o så, för både mini, min och Heras skull så vore det det bästa för oss alla! =)
Länk: http://www.annaaxel.se/index.php

Inlägget skrevs: 2009-03-11 @ 21:38:13 Kommentarer (0)

PomperipossaAndreas jag älskar dig och jag längtar tills vi blir en liten familj bara våran familj!! =)

Inlägget skrevs: 2009-03-11 @ 20:40:33 Kommentarer (0)

V 14+ 3

Japp inne i vecka 15 nu! :D


Kopierat fr barnTotal.se:

Gravid vecka 15

PDF Skriv ut E-post
 

I magen:

Huden är så tunn och genomskinlig att blodkärlen under syns. Håret fortsätter att växa och om bebisen kommer att få mörkt hår så börjar hårsäckarna att producera hårpigment. Fostrets öron är nästan på rätt plats men de sitter fortfarande lite lågt.

Fostret börjar lagra kalcium för att ben och märg i skelettet ska fortsätta att utvecklas. Muskler utvecklas och fostret kan knyta nävarna. Fostrets hicka kan kännas som regelbundna tickningar i magen som pågår i några minuter. 

 vikt.JPG langd.JPG

 70 gram

 12,5 cm


Längden mäts från huvud till stjärt (CRL).


Mamma:

Eftersom fostret lagras kalcium under den här perioden kan du bli sugen på mjölk. Ditt hjärta har växt och ökat kapaciteten med 20 procent för att klara av att förse fostret med syre. Kapaciteten kommer gradvis att öka under resten av graviditeten. Den totala kapacitetsökningen kommer att ligga på 30 - 50 procent i slutet av graviditeten.

Du kan känna humörsvängningar - humöret åker berg- och dalbana. Du kan också bli tankspridd. Många gravida blir svartsjuka och drömmer starka livliga drömmar.

Se till att du använder lössittande kläder.

Inlägget skrevs: 2009-03-11 @ 14:49:59 Kommentarer (0)

kärleksbrev kan man säga.. =)

Har vart ute och gått en sväng, fick så himla ont i fötterna.. ha ha fattar inte... ? får ont för inget alls längre innan kunde jag gå ner till byn, runt sjön och upp igen och inte käna något alls i kroppen.. men helt plötsligt är jag så jävla otränad, känns som om det får tränas på allvar nu för att inte förlossningen ska bli allt för jobbig...

Lite bilder från dagen på pluttan min:


Finns ingen hund i världen som kan ta din plats hjärtat!


Mina två, bara mina!!! och jag är så glad att jag får den turen att få vara andreas tjej, att få bära hans barn och få ligga bredvid dig varje kväll, vad har jag gjort i mitt liv för att få ha sådan tur!?
Nu ska jag gå upp till älskling och titta när han spelar GTA en stund.
puss & Kram till er alla!
/F

Inlägget skrevs: 2009-03-09 @ 16:31:12 Kommentarer (0)

utgång i solen!! ;P

Jo finns vissa dagar när man inte orkar med något, men inte idag för nu är det fint väder och jag ska ut med hunden och Andreas, Hera ska nog gå med sin klövjeväska en bit för att träna ryggen! =) lägger upp bilder sen ikväll!

Inlägget skrevs: 2009-03-09 @ 14:36:43 Kommentarer (0)

MUMS,MUMS!! ;p

har kollat runt på mjukbyxor idag, hittade ett par som är heelt sjukt snygga!! mste köpa dom någon dag när jag har råd (typ aldrig) dom kostar 800 kr på southside billigt för att vara detta märke, fanns lika snygga och goa tröjor till tröjan kostar typ... kommer inte ihåg ens.. 5-600 ialf, så den får jag köpa när jag fyllt 80 el nått.


MÅSTE HA!

Inlägget skrevs: 2009-03-07 @ 11:05:28 Kommentarer (0)

tråkdag

hade inte inget o göra så jag lekte med mitt face.. ser ut som en jävla ......Inlägget skrevs: 2009-03-07 @ 11:00:03 Kommentarer (0)

Magen

Nu sker saker... magen växer med storm nu, kan längre inte ha en del kläder. känner mig svullen överallt.
Illamåendet finns inte mer, tröttheten börjar ge sig av (men är endå tröttare än vanligt) och det spänner som bara den i magen.

På kvällarna när jag ligger i sängen och smeker mig på magen bubblar det till under naveln känns lite som en fisk simmar runt i magen.. :S kan det vara bebisen!? =))

Andreas är väll lite sådär... han håller sig lite på avstånd och frågar inte särsilt mycket hur det känns eller hur jag mår, eller ens inte känner när jag säger att det bubblar i magen, men det kanske kommer sen, vet ej, han kanske känner att det är för tidigt? Men jag vet att han är super glad endå. Jag är idag i vecka 14 (13+3) inte länge kvar till påsk och påsk = ultraljud ;P 

 
En dålig mobilkvalitè, men man ser bulan min på magen =)


Kopierat fr blimamma.se:
Din bebis väger nu 14-20 gram och mäter nu hela 6.6-7.9 cm mellan huvud och rumpa, vilket ungefär motsvarar storleken av en persika! Mer skall dock komma; fram till vecka 24 kommer din bebis att gå igenom en riktig växtspurt.

Moderkakan förser nu fostret med det mesta av de näringsämnen och syre som fostret behöver genom navelsträngen. Moderkakan är också utvecklad och redo att ta över hormonproduktionen från dina äggstockar. Moderkakan kommer att producera progestoron och estirol, två hormoner som är nödvändiga för graviditeten

Vävnaden som ska bli bebisens skelett gundläggs nu, särskilt i skallen, armar och ben. Ögonlocken möts nu och kommer inte att öppnas på nästan fyra månader. Ögonen som började på sidan av huvudet vandrar nu mot framsidan av ansiktet och sina slutliga placeringar. Vid en visuell undersökning skulle man vid den här tiden kunna skilja en pojke från en flicka då de externa könsdelarna börjat bildas. Tandanlag för alla 20 tänder är redan bildade och i halsen har stämbanden börjat att utvecklas.

Du

Vid den här tidpunkten i graviditeten har du ett konstant flöde av graviditetshormoner i kroppen och illamående och andra tidiga symptom kommer sannolikt att börja avta. Eftersom andra trimestern närmar sig så kommer förmodligen även känslor av ängslighet och oro att börja avta i takt med att missfallsrisken minskar.

Du har antagligen gått upp i vikt och din midja har ökat i omfång. Kläder som tidigare passade sitter nu tight och känns obehagliga.

Inlägget skrevs: 2009-03-05 @ 10:03:29 Kommentarer (0)