Om mig

Mitt namn är Frida, född 88 och bor i Mullsjö tillsammans med min sambo, Andreas. Tillsammans har vi fått en underbar dotter! -Leja. Leja föddes 15 Sep -09. Hon är allt vi önskat oss! Hon betyder allt för oss. Med oss bor också Hunden Hera (AMSTAFF/AMBULLDOG) Och huskatten Sessa. =) Med min blogg vill jag skriva om våran dotters utveckling och hur vardagen som föräldrar kan vara.

Senaste

Arkiv

Länkar

Kategorier

Bloglovin

Blogglista


Blogglista.se Klicka gärna på knappen för att få min blogg i topp!

Blogglista.se

30 November

Förlåt mig! Har inte skrivit på min blogg på åratal. Jag har bara inte orkat. Det har vart mycket nu det sissta.
Mycket som jag inte kan skriva här.

Hur som helst. Leja är snart 3 månader. Jag har slutat amma på heltid. Hon får nu bröstmjölksersättning 4 ggr om dagen och ammar resten av timmarna. alltså så får hon mat på morgonen kl 08.00 på dagen 12.00, 16.00 och 20.00 på kvällen. Hon är som en annan bebis nu. Innan kunde hon inte sova på dagen, hon va allt för orolig. Man fick stå hur länge som helst för att få henne sova. Det bästa va att gå ut en långpromenad för att få henne somna men när man kom in så vaknade hon och började direkt skrika igen.

Nu är det andra bullar! =) Hon kan sova mitt på dagen, efter 12-målet somnar hon oftast som en stock och ibland får man väcka henne vid 16.00 för att äta. Hon är som en helt annan bebis som sagt. Mycket gladare och mer harmonisk. Men tro inte att jag får amma mindre för det. Jag sitter endå ofta och ammar, endå rinner mjölken till bara mindre o mindre för var dag. Och JA , Jag äter och dricker som man ska. Nu hinner jag ju dessutom vila på dagen också så jag själv är mycket piggare och gladare.

Snart är det jul! Min favorit högtid på hela året!! Vi har adventpyntat här hemma och det är myspys på kvällarna. Längtar tills granen kommer upp och man sitter och äter julmat till bingolotto kvällen innan julafton! <3 det är lycka! Kärlek är också att detta året har vi våran Leja också. Då blir allt plötsligt så mycket mysigare!! det är kärlek <3



Idag ska vi kanske åka till plantagen och se om vi hittar något julkul =)
Hoppas ni får en trelig dag!
puss & kram
/F

Inlägget skrevs: 2009-11-30 @ 09:39:14 Kommentarer (2)

21 November

Nu har vi fått photochop! Både jag och Andreas va helt arga på programmet innan vi fattade hur man gjorde o så. Nu kan vi och det är hur kul som helst att trixa och leka på kvällarna när Leja somnat ;) hihi. 





Igår kom barnbidraget så vi skulle behöva åka köpa kläder till Leja.. hon växer alldeles för fort! Kan knappt ha sina kläder längre.

Leja fick träffa hela släkten (på mammas sida) igår för första gången. Lilla Tim fyllde år så vi va på kalas. Helt otroligt va stora alla barnen börjar bli, man hinner lixom inte med. Dom är så otroligt härliga allihop!! <3

Nu ska jag hinna äta frukost innan pyret börjar protestera, hihi.

/F
/F

Inlägget skrevs: 2009-11-21 @ 09:59:25 Kommentarer (0)

Bild på dom små.

Inlägget skrevs: 2009-11-19 @ 09:59:34 Kommentarer (0)

18 november

Inatt när jag hade matat Leja skulle jag kolla till kattungarna för och se om alla levde och hade det bra. Men inte den svartvita =( Hon dog inatt. =( jätte tråkigt. Sånt händer tyvärr. =((

/F

Inlägget skrevs: 2009-11-18 @ 07:38:47 Kommentarer (0)

17 November

Idag på morgonen tyckte jag att Sessa va lite väl efterhängsen. Hon gick efter mig i köket när jag åt frukost, tittade på mig med en annurlunda blick och jamade och skrek på mig. Jag anade lite att det va kattungar på väg. Mycket riktigt. När klockan va runt 12 idag på dagen la hon sig bakom soffan och smågnydde. Började spinna lite mysigt och jama lite för sig själv. Klockan 13.00 föddes den första bebisen. En liten röding =) timmarna gick och en efter en kom med någon timmes mellanrum.

Nu är dom här ialf och jag tror hon är klar. 5 st blev det. Olika färger och tecken =) jätte fina allihop tycker jag. Allt gick bra. Sessa åt upp allt hon skulle och ligger nu på toan i sin nya bädd och matar dom små. Eftersom hon födde alla på ett annurlunda ställe måste vi ha stängt in till toan ett tag för att hon flyttar bebisarna till stället hon födde dom på, såklart.

Har försökt ta foto på dom men inte alls lätt.







Nu ska dom få vara ifred idag så ska vi se om vi får bättre bilder i morgon =) Alla är pigga och aktiva.

Nu ska jag och Leja gå upp och sova. Är trötta =)

Puss på er!

/F

Inlägget skrevs: 2009-11-17 @ 20:25:12 Kommentarer (0)

15 november

Nu är tapetsering och målning av hyllor och tv bänk klart! =)

Så här blev resultatet:





är fortfarande en del som ska inköpas. Men det får man ta med tiden som går.

Nu ska vi på kalas! =) pusspuss

/F

Inlägget skrevs: 2009-11-15 @ 14:02:44 Kommentarer (0)

Han kämpar mot blodig industri

Ni vill inte veta vad jag vill göra med dessa människor! Har alltid hatar kineser o japaner just för hur de behandlar djur, som skit! inte ens som skit! fy fan säger jag bara.

Ni borde  brinna i helvettet allihop!!!!!!!!
http://nyhetskanalen.se/1.1333105/2009/11/13/kampar_mot_blodig_industri

Inlägget skrevs: 2009-11-14 @ 09:09:23 Kommentarer (0)

Besök hos min barnmorska.

Som jag skrev tidigare idag skulle jag till min barnmorska. Och ska säga att det va inget roligt besök. FY vad otrevlig hon va idag, hon hade en dålig dag och det gick ut över mig. tyvärr... Jag tyckte om henne innan men nu vet jag inte längre.. vet inte ens om jag vill ha henne längre. Va skit jobbigt att sitta där inne. Hon frågade, jag svarade och jag ville berätta... vilket va anledningen till att jag va där på besök, för att berätta hur vi har det hemma och hur Leja har det osv. Men det va ju dumt av mig... hon trodde tydligen att jag trodde att hon klagade på mig på något sätt. Jäkla jobbigt besök va det ialf.

Får se hur vi gör, om vi har kvar henne eller byter.

Nu ska lilla Leja har mat, hon ligger i Andreas knä och verkar lite arg ;) snuttfia! =))

/F

Inlägget skrevs: 2009-11-13 @ 17:44:57 Kommentarer (0)

13 November

Jaha kära ni, om en månad är det lucia! =) Guud vad mysigt! Hoppas de blir mycket snö i år! Har för mig det va mycket förra året ialf. Då bodde vi i en liten stuga och vi frös nästan tårna av oss när vi inte eldade. Men på nått sätt va det endå mysigt där ute i gravsjö.

Mina bröst ger ifrån sig mindre och mindre mjölk för varje dag=( Vi köpte bröstmjölksersättning för att ge henne på eftermiddagen/kvällen ibland när det är som jobbigast. Jag får sitta allt mer ofta och mata för hon får nog inte i sig tilräkligt. 
  Igår gav vi henne det på kvällen och hon somnade som en stock efter och sov till 05.00 på morgonen!! hela natten alltså. Skönt för mig att få sova ut och skönt för Leja att fått äta sig riktigt mätt!

Idag ska jag på återbesök hos min barnmorska kl 13.00. Sedan får vi se vad man hitar på. Ska kolla vad mamma ska göra idag, om hon kanske vill ha besök en stund.



/F

Inlägget skrevs: 2009-11-13 @ 10:02:26 Kommentarer (0)

12 November

Igår kom gardinerna jag beställde! =)) Dom såg inte ut som jag trodde... trodde dom va helgråa, vita och svarta.. men det låg en blå skugga i det gråa som jag trodde va ljusgrått... =/ men det syns endå inte när dom sitter uppe som tur är. Hyllorna är på målning och idag är det tv:bänkens tur att bli fin.

Senare igår fick vi besök av Madde & Gabriel. Det var så klart lika kul som alltid. Blev mycket skratt och flum! Tack ska ni ha för en trevlig kväll! längtar redan tills nästa gång vi ses ;)




Är nog alldeles för trött tror jag, vart för lite sömn de senaste. Dessutom skulle jag verkligen behöva komma ifrån hemmet lite, ut på äventyr! ;) har suttit inne i ett år nu utan att göra ett skit knappt. Läste bloggen för någon dag sen och jag har verkligen bara vart hemma. Nästan varje dag skriver jag om att jag ska städa eller tvätta, sola eller gå med hunden. Får försöka komma på något, inte lätt att göra saker när man har en föräldrarpenning som knappt räcker.

Tur jag har min underbara Leja här hemma =) Hon förgyller mina dagar, älskar dig! <3




/F





Inlägget skrevs: 2009-11-12 @ 12:27:33 Kommentarer (0)

HiHiHi!

Mat? Cigg? handväska? haha, Nej! Tårtor! =D

cooked t bone steak cake by debbiedoescakes

cigarettes cake  by debbiedoescakes

coach signature stripe tote cake by debbiedoescakes

Tårtorna görs av en Tjej som heter Debbie. Kolla på mer av hennes otroliga tårtor på

http://www.flickr.com/photos/debbiedoescakesnet/

Inlägget skrevs: 2009-11-11 @ 12:33:53 Kommentarer (0)

The Baseballs - Umbrella




Inlägget skrevs: 2009-11-11 @ 11:42:55 Kommentarer (1)

Leja plutt

Min underbaraste underbara älskling!!!

Inlägget skrevs: 2009-11-10 @ 20:59:02 Kommentarer (2)

10 november

Idag ska vi tapetsera i tv:rummet =) Köpte tapeter igår och tror det kommer bli så himla braaaa!! =))))

Nu har jag förslkt få Leja att somna en stund men hon verkar vägra.. jag satte på BEP med låten Meet Me Halfway och då somnade hon så skönt. Tur hon har mammas musik smak, för pappas är alldelles för tråkig =) bättre med RNB! ;P

nu är det kaffe som gäller, känner mig otroligt risig och trög idag. skulle behöva sova en stund med.
Nu vaknade Leja igen. appdaterar senare

PUSSPUSS
/F

Inlägget skrevs: 2009-11-10 @ 11:32:58 Kommentarer (0)

9 November

Idag har vi shoppat lite! =) Blev en hel del. Matta, blommor, gardiner, saker till djuren och så fick Andreas lite fiskesaker. Man behöver verkligen shoppa av sig ibland! Va jätte länge sedan man fick köpa grejjer till sig själv, det behöver varenda människa!

Leja fick två tavlor till skötbordet. Valde ett par med mycket färg för hon har börjat titta mycket på bilder och andra färgglada saker nu, så kul!

Personligen tycker jag att Nalle Phu är fantastisk! Finns så mycket fint med de gänget ;)

 

Ikväll är det Ullared på tv kl 8! Det längtar jag till! Tycker det är kul att kolla på allt knepigt folk som springer runt och lever loppan på gekås ;)

Hoppas ni alla haft en bra dag, för det har jag ialf!

PUSSPUSS
/F

Inlägget skrevs: 2009-11-09 @ 19:44:38 Kommentarer (2)

8 November - Farsdag

Idag är det fars dag! Första dagen för dig älskling att fira din nya profil =)  två månader har du testan din nya roll och du är verkligen en super bra pappa! Jag kunde aldrig träffat en bättre kille. Det brukar jag säga till dig så jag hoppas du förstår hur mycket jag älskar dig! Du är ett fantastiskt stöd för mig i allt. Leja kunde inte fått en bättre pappa, och ibland är det som om hon förstår det. 

Leja är nog hel glad för att det är just du som är hennes pappa! Hade hon kunnat skulle hon nog kasta sig i dina armar idag och ropat "grattis på fars dag pappa!" Hon älskar dig, och det syns! Hennes leènde är speciellt när du visar dig. Hon trivs i din famn och kan somna så skönt till ljudet av dina hjärtljud.
  Om Leja kunde skulle hon säga att hon älskar dig mest av allt i heeela världen. Iofs så är det ju det hon säger, hela tiden. Med sina ögon.





Jag vill gratta min pappa på farsdag också. Min pappa är i himmlen. Jag vet att han sitter och tittar ner på oss varje dag. Han är jätte glad för att han har blivit morfar. Han hjälper mig igenom alla bekymmer, det vet jag för det ordnar sig alltid. 
  Sitter ofta och funderar på hur livet hade sett ut idag om du levt. Det hade ju absolut vart så mycket bättre!

Pappa, jag älskar dig! Och det går inte en dag utan att jag tänker på dig! Hur vi sjöng till Lasse ztefans varje gång du hämtade mig från mamma. Minnen är det enda som lever kvar,  jag är glad att du gett mig dom. För ingen pappa är som du! Ingen kan ta din plats från mitt hjärta. Tommy Gustafsson, Min far. Jag älskar dig! <3

Hoppas ni får en bra dag alla pappor där ute!

PUSS
/F


Inlägget skrevs: 2009-11-08 @ 11:29:37 Kommentarer (4)

7 November

På dagens promenad tog vi lite bilder med olika inställningar =) Varför sitter man aldrig och kollar olika inställningar för att sedan lära sig kamerans funktioner? Köpte kameran innan Leja föddes och inte förrens nu hittar man massa kul=) kanske beror på att jag hinner sitta och kolla sånt nu när jag t ex ammar. Springer inte runt när jag ammar.

Älsklingen roade sig med kameran på promenaden, Lilla älsklingen älskar att vara med på kort!

Här är några på Leja och några exempel på hur det kan bli.









Såg att jag bara la ut på röda saker men man kan ju självklart välja vilken färg som helst =)


Nu ska vi äta =) uppdaterar mera sen.

PUSSPUSS


/F




Inlägget skrevs: 2009-11-07 @ 15:44:10 Kommentarer (0)

6 November

Idag har vart en bra dag! I morse gick vi MSOK rundan med Madde & Gabriel. Det regnade lite så det blev den korta rundan. Sedan följde dom med oss hem och fikade =)

Vi har bestämt att tapetsera om i tv rummet, Andreas ringde våran hyresvärd och checkade så det va okej, och det va det =) ar bestämt mig för en svart o silver tapet! Vi ska åka köpa en på måndag. KUL! =D

Sedan har vi vart hos Andreas föräldrar idag. Lika trevligt som vanligt va det. Syns att dom är så glada för Leja.

Jahop... sedan har inget speciellt skett. lägger upp lite bilder från dagen ialf. Nu är det idol som gäller och jag hoppas Eddie åker ut!! han kan inte sjunga där med basta! =)


 






/F

Inlägget skrevs: 2009-11-06 @ 20:27:20 Kommentarer (1)

6 November

Aaaa, jisses! Vilka otroligt meningslösa nätter det varit! Leja har sovit jätte bra men jag har inte kunnat sova en blund nästan! man bara vänder o vrider på sig tusen gånger, svettas oc fryser och hör konstiga ljud.. skit jobbigt! Är typiskt att det ska vara så när Leja sover som bäst. Nu idag är jag så fruktansvärt trött så jag vet inte vad jag ska göra. Måste städa lite nu ialf, har försökt väcka Andreas men han sover, han ska väll sova lite till antar jag. Bäst jag skyndar mig innan Leja ska äta igen=)

Sen ska man försöka ta en promenad känner jag. behöver lite luft.
Hoppas ni får en super bra dag! Det ska jag ha ialf ;)

/F

Inlägget skrevs: 2009-11-06 @ 09:30:55 Kommentarer (0)

Black Eyed Peas - Meet Me Halfway (Official Music Video)

Sjukt bra låt! =)) börjar gilla BEP.. sista låtrna med dom har vart helt ok, men denna tar priset! den går om o om igen här hemma nu =)

Inlägget skrevs: 2009-11-05 @ 09:52:25 Kommentarer (0)