Om mig

Mitt namn är Frida, född 88 och bor i Mullsjö tillsammans med min sambo, Andreas. Tillsammans har vi fått en underbar dotter! -Leja. Leja föddes 15 Sep -09. Hon är allt vi önskat oss! Hon betyder allt för oss. Med oss bor också Hunden Hera (AMSTAFF/AMBULLDOG) Och huskatten Sessa. =) Med min blogg vill jag skriva om våran dotters utveckling och hur vardagen som föräldrar kan vara.

Senaste

Arkiv

Länkar

Kategorier

Bloglovin

Blogglista


Blogglista.se Klicka gärna på knappen för att få min blogg i topp!

Blogglista.se

28 April

Nu är det inte många dagar kvar! På söndag gäller det! Måndag med dessutom...

Söndag ska Embla ställas för första gången och jag ska ställa för första gången i mitt liv. Har skrivit det några gånger men jag ser så fram imot detta så de är inte klokt asså!! Jag ska erkänna att jag har vart lat med hennes träning de senaste dagarna... Jag har ärligt talat inte tränat något alls den senaste veckan. Jag har helt enkelt inte hunnit. Haft mycket med skolan o så. Men i morgon ska jag försöka hinna träna en stund innan jag hämtar Leja på dagis. Sen har jag lördag på mig också. Jag ska inte pressa henne för mycket, hon är ju bara en valp än så länge. Hon har sina dagar. Ibland går det verkligen inte, men adra gånger går det perfekt! Hoppas hon har en bra dag på söndag ;)


På måndag börjar jag praktiken. Ska vara på margaretas park. Ska bli spännande och roligt att få komma ut på något helt nytt! Kommer bli långa dagar och mycket plugg samtidigt. Denna månaden har jag sjukt mycket att göra. Praktisera i 5 veckor, direkt när vi kommer tillbaka ska vi ha 2 st prov och innan dess ska 4 st inlämningsuppgifter vara inne + lära mig runt 163 instuderingsfrågor. Sen ett arbete till av en annan kurs som vi skulle ha samtidigt. Ärligt talat är de för mycket för mig. Jag har redan svårt att lära mig, blir ennu svårare när det är så här mycket. Får försöka så mycket jag kan, mer kan jag ju inte göra lixom.

Inlägget skrevs: 2011-04-28 @ 18:57:48 Kommentarer (0)

27 April

Hera löper nu och jag måste snabbt hitta en hane till henne! Lägger upp en annons på blocket idag och hoppas att någon nappar! Helst en liten ras så valparna inte blir så stora. Men han ska vara korthårig så han passar henne lite.... En Mops vore perfekt!
-Haha, skojar bara, man ser så sjukt mycket dumma annonser på blocket så det räcker med dom ;) Men jobbig är hon när hon löper. Hon lyssnar aldrig på kommandon, hon vägrar hålla kontakt, vilket inte är så konstigt. Ingen träning för henne på några dagar för då blir jag bara frustrerad och sur.

Embla är inne i en trotsålder just nu. Hon rymmer och springer iväg på egna äventyr då & då. Igår hade jag altandörren öppen och satt i soffan och drack kaffe skulle gå ut och kolla hundarna och embla va borta. Sprang in och ropade, ropade ute och så kollade jag upp mot kullen där längst upp satt hon och la en korv. Hon brukar alltid komma när jag ropar men inte denna gången. Hon sprang runt där uppe och retade grannens Amstaff och Cane Corso ett hus nedanför. Jag fick hoppa och leka för mig själv och då tyckte hon att jag såg ut att ha det roligare så då kunde hon inget annat än att komma och vara med i leken =)

Igår fick jag också PM från June. Då insåg jag att på söndag sker det verkligen! Usch... jag är så nervös så varje gång jag tänker på det blir jag nödig. Men Sara är ju där så hon får vara mitt facit ;) Men det kommer bli huuur kul som helst!



Inlägget skrevs: 2011-04-27 @ 09:52:54 Kommentarer (0)

24 April

Leja, jag och hundarna har haft en minisemester hos min mor och "Peppe" Det har vart jätte trevligt och hundarna är verkligen helt slut efter att ha njutit på landet ett dygn. Hera va mest sur för att Charlie (Mamma & Peters hund) inte ville sätta på henne. (Hon löper) Embla höll sig som vanligt intill mina fötter. När dom stora hundarna va nära visade hon minnsan vem som kunde vart störst.. ialf i huvvet ;)

Leja har ätit godis typ hela dagen och jag lovar! ALDRIG MER! Hon är värre än värst just nu. Från o med nu godis endast på lördagar!

-----------------------------------------------------------

Förstår man inte som hundägare hur varmt det blir i bilen ska man inte ha hund. Varje år dör många hundar i en överhettad bil.
En hund svettas inte som vi människor. Dom svettas genom tassar och mun.
Hunden hässjar (flåsar) för att avdunsta vätskan i kroppen, då sänks kroppstemperaturen. Sitter en hund i en bil som kommer upp mot 40 grader börjar hunder hyperventilera eller får andningsproblem, kramper blir medvetslös eller i vissa fall dör.
Det borde alla hundägare fatta! När jag och Andreas kom ner till affären efter att vi lämnat hundarna hemma.
Jag gick ur bilen och såg två hundar i baget och flåsa som två dårar. hämtade en vagn men höll koll på bilen tänkte att jag väntar högst en minut. Som tur va kom dom då, men dom hade ju inte direkt bråttom om man säger så... När vi hade handlat och kom ut hade en ny bil parkerat bredvid oss och ytterligare en stackars hund satt i bagaget och flåsade. Andreas gick in och sa till så dom skulle ropa upp i högtalarna och hålla koll på bilen, då vi var tvugna att åka direkt så vet jag inte hur länge den fick sitta kvar. Andreas började tjata att vi var tvugna att skynda oss. 

Ser du en hund som sitter i en bil som står mitt i solen, utan skugga, stanna om du kan och håll koll! Ser hunden ut att hyperventilera ring polisen och berätta vad du vet och ser, skaffa ett vittne och slå sönder rutan om du tycker att det är akut!

-------------------------------------------------------------------------

Andreas försöker just nu lägga Leja men det är inte det lättaste. Hon har vart så otroligt gnällig hela eftermiddagen. Vet inte vad som är fel. Iofs så tog det en evighet för mig igår med. Hon är en periodare den tösen.

När hon har somnat ska jag och bäjb avnjuta lite thaimat =)

Inlägget skrevs: 2011-04-24 @ 19:41:37 Kommentarer (0)

20 April

Idag har jag anmält Embla till 2 utställningar till. Herregud... jag som aldrig ställt innan har nu anmält oss till 3 st. Jag tänkte som så att går det åt helsicke i Jönköping så har jag 2 chanser till. Går det därimot bra i Jönköping kanske det går lika bra dom andra gångerna också. Det blir ju bra hur det än går =) Bara hon går är jag nöjd, det är mitt mål just nu! Att hon ska gå i ringen utan att börja bråka.

Jag o Andreas va och hämtade nya bilen nyss. Vi är verkligen helnöjda! Stort tack till dig Peter!!!
Och ett stort tack till Madde & Gabriel som var barnvakt medans vi hämtade pärlan.

Nu blir det kyckling, vitlöksbröd och en film med min älskade pluttesnuttegris!!

Inlägget skrevs: 2011-04-20 @ 20:35:23 Kommentarer (0)

Ståbilder på Embla

Ståbilder på Embla, hon är okammad och lite ruffsig på svansen... 






Vad tycker du Sara? Står hon bra? 
 ska jag lyffta upp svansen på utställningen när hon står också? Annars kommer den nog bara hänga...

Inlägget skrevs: 2011-04-20 @ 12:26:25 Kommentarer (2)

Leja som påskakärring för första gången <3

Min älskade lilla gumma! Fick gå till dagis som påskakärring. Hon stod framför spegeln länge och tittade och sa
-fiin, titta mamma! fiiiiin!
Lika söt som vanligt! =)




När hon kom till dagis fick hon prickar. Lejas är på sin första påskfest idag <3

Inlägget skrevs: 2011-04-20 @ 09:31:01 Kommentarer (0)

19 April

I morgon ska Leja vara påskakärring på dagis, dom skulle ha en liten fest. Dom ska komma utklädda och jag funderar på nu hur en påskakärring ser ut?! känner mig helt vrickad i huvvet som inte vet hur en sån ser ut.
Klart jag vet hur en sån ser ut, vet bara inte vad jag ska ta på henne...

Fick hem förstoringarna idag på hundarna och Leja, säger bara WOW! Dom ska hänga i hallen så det är det första man ser. Våra tre favorit flickor <3 Bilderna beställde vi på Fuji 40x51 och kostade 69:-/st, ramarna köpes på IKEA såklart! Billigt som tusan!
Ska ni beställa bilder eller förstoringar tipsar jag absolut om att ni gör det på Fuji! Snabb leverans dessutom. Små bilder tar bara någon dag att få hem.
förstoringarna tog 3 arbetsdagar att få.
I morgon får vi hem våran nya bil med. En Foooord! Fick köpa den av Peter (mammas sambo, eller fästman rättare sagt) Och det kommer bli skönt att ha en bil som man får plats med allt man behöver när man åker genom Land & rike med familjen ;)

Jag vill ha en Hammock också!! Har du en som är i hyffsat skick och inte bor så långt bort så hör av dig! Fattar inte varför jag skulle köpa ett växthus?! Allt jag planterade förra året dog ganska snabbt bara för att jag är för lat att bry mig. Ska packa ihop skiten och slänga iväg till mamma. Haha som allt annat jag inte vill ha längre... Börjar tro att min lilla mamma är en smygsamlare ;)

Här orkar jag inte sitta mer. Inte ätit en matbit idag än. Matdax!



Inlägget skrevs: 2011-04-19 @ 17:40:41 Kommentarer (0)

Hundutställning - Moheda

Gick upp vid 06.30, Andreas lämnade Leja hos sin farmor och jag tog en runda med Hera innan vi bar iväg mot hundutställningen i Moheda.
Embla som är så jäkla morgontrött va ganska sur på mig när jag släpade upp henne så tidigt. Hon brukar följa med Andreas ut innan han åker till jobbet och kissa & bajsa sen kan hon sova fram till 11-12 om ja inte väcker henne innan.

Embla va lite nervös och nojig över alla människor och hundar som fanns där men jag tycker endå att hon skötte sig bättre än vad jag trodde hon skulle göra.

Det roligaste av allt va att vi fick träffa Sara, Fredrik och hundarna! Hennes nya lilla stjärna Devil blev BIR valp med ett HP men oplacerad i finalen. Lilla Micro blev BIR veteran med ett HP också han oplacerad i finalen.
  Stort grattis till Sara, Devil och Micro! =D
Dessutom fick jag träffa hennes vacka Dior <3 Hon är en av mina favoriter, helt klart! Så underbart fin är hon!

När vi kom hem gick jag och öppnade bakdörren och Embla visste precis vad hon skulle göra. Hon sprang ut och rullade sig i gräset och låg raklång på rygg i solen och myste <3

Förrutom att jag haft sån otrolig huvudvärk trots tablett så har vi hafte en jätte bra dag men underbara människor och fina hundar. Tack för en bra dag hörrni! =) Nu ska det tränas och laddas inför utställningen 1 Maj.

Inlägget skrevs: 2011-04-17 @ 17:16:59 Kommentarer (0)

Lördag i April

Leja vaknade vid sju och jag antog att det va min tur att gå upp med henne idag.  Slängde i mig två koppar kaffe och började äntligen piggna till i kroppen och i knoppen. Då kommer Leja och kryper upp i min famn och säger att hon vill gå o sova igen. JAHA!?  O jag då? jag kan ju inte sova igen. haha jag är jätte trött men känner att jag har kommit över "sova - stadiet" Hahaha, töntigt jag vet... Gick upp o la henne med Andreas men nej.. falsk alarm, hon kom ner igen.

Ska ta med mig Embla & Andreas till Moheda i morgon på inoffen där. Så får Embla känna på hur det är att vistas i en sådan miljö.

Vi har ju kingston ibland när hans matte & husse är och jobbar. Han va med ute med barnvagnen igår och det va mycket ovant för honom, han visste inte riktigt vart han skulle gå. Men det possitiva va att han nästan inte skällde något på hela promenaden! 

 Dom är ju väldigt roliga att kolla på när dom leker. Speciellt när dom får ett ben var.
Embla tar Kingstons, kingston tar Emblas och så håller det på en stund...

Inlägget skrevs: 2011-04-16 @ 08:51:43 Kommentarer (4)

14 April

Dom senaste dagarna har bara sprungit iväg. Igår lämnade jag Leja på dagis, drack en kaffe och pluggade lite sen va klockan 14.50 helt plötsligt, jag rusade iväg till dagis och på vägen dit tänkte jag på vad jag hade gjort igentligen... inte ett skit känns det som. Tog en kopp kaffe och läste, jag som hade tänkt vårstäda på framsidan men det hann jag visst inte.

I helgen ska det vårstädas så jag hoppas att det är fint väder. På söndagen tänkte vi åka och kika på en inoff i Moheda tror ja de va... inte säker, bäst att kolla det kanske!? Vet knappt vart Moheda ligger... nedanför Jönköping eller? Vet att det ligger nära ialf. Haha, så bra koll har jag.

Går och väntar på svar om jag har kommit in på hundskötarutbildningen också. Det är som ett lotteri, bara 15 st som kommer in. Kommer jag in ser jag det som att jag vunnit första pris! =D 
2 Maj börjar praktiken och jag hoppas verkligen jag får bra tider! Helst kvällar så slipper hundarna vara själva så länge.

Har beställt förstoringar på Embla, Hera och 2 st på Leja. Längtar tills dom kommer!! Dom ska hänga så fint i hallen! ;)

Mer har jag inte att skriva just nu. Duscha sen promenera med Hera en sväng. Tjingeling!

 

Inlägget skrevs: 2011-04-14 @ 09:58:32 Kommentarer (0)

9 April

Min lilla gumma börjar bli stor tjej! Hon vet inte riktigt hur man gör på en cyckel, men det kvittar, mamma puttar och så länge man sitter och ropa "Yckal" har man roligt ialf.



Det är ju så underbart att snön är borta! Så här lycklig har jag nog aldrig varit över att det äntligen är vår! Man är så mycket gladare och piggare. Man kan gå ut och vara ute en längre stund och bara kunna njuta.

Nu känns allt så bra!

Inlägget skrevs: 2011-04-09 @ 20:39:08 Kommentarer (0)

8 April

Skulle försöka ta lite bilder på Embla när vi va på morgonpromenaden.. inte det lättaste. Hon springer bara vid mina fötter eller så springer hon så fort att jag inte hinner med. Rätt som det va hittade hon en pinne som hon skulle visa för mig. Tog pinnen och la den precis framför mig, tanken va nog att jag skulle kasta den, men icke! ;)


Dessutom hoppade hon i plurret innan. Hera gick i en gigantisk pöl.. utan att jag va med så plumsade loppan i också.



I morgon ska vi tömma huset/garaget/förråden på all skit. Blir en tippen dag. Ska bli så skönt att bli av med allt skräp efter en lång vinter.

Inlägget skrevs: 2011-04-08 @ 22:00:26 Kommentarer (1)

6 April

I morgon har jag prov i social omsorg. Kommer jag klara det? Njae... vet inte. Jag har läst de senaste dagarna men det är så otroligt mycket att dra in i huvudet så man blir trött snabbt. Jag har ganska lätt att blanda ihop vissa saker om det är för mycket att lära in.

Men sånt tråkigt vill jag inte skriva om!
Igår tränade vi Embla på bordet. Det gick ju jätte bra. Hon stod ganska stilla. Hon brydde sig inte så mycket om när Madde pillade i munnen, kände på muskler och mage, rumpan eller avansen.
Men jag har ett problem:
När hon står hänger svansen rakt ner.
Jag har testat att få upp den med hjälp av leksak o allt möjligt men svansen åker bara upp och hon springer lös. Annars, typ aldrig! What to do?



Den 12-13 Maj ska jag och Andreas åka och kolla på Ceasar Millan. Har alltid velat se honom jobba live. Det ska bli mycket spännande o se! Andreas överaskade mig igår med att ha bokat ett hotellrum. Vi ska verkligen passa på att njuta när vi väl kommer iväg. Vi är aldrig iväg så vi ska bara njuta av varandras sällskap! Hade ju tänkt att anmäla Embla till en utställning som är den 14 Maj i Mariestad tror jag det va? Men vi skippar den och njuter i stockholm istället.

Inlägget skrevs: 2011-04-06 @ 10:10:33 Kommentarer (3)

Leja - vårat charmtroll!

Hade möte med dagis idag om hur det har gått för Leja efter inskolningen o så. Allt var bara positivt, och det förvånar mig inte! Leja har alltid vart lätt att ha o göra med. Hon är en glad, sprallig men endå lugn liten tjej. Hon finner sig i det mesta. Hon ger ofta både oss och personalen på dagis många skratt. Hon berättar vad hon vill och kan hon inte berätta så försöker hon. Hon pratar mycket, kopplar ihop ord väldigt lätt. Dessutom snappar hon upp ord hon hör väldigt snabbt. Hon kallas för dockan ;)

Berättade att vi alltid har haft lätt med henne. Vi har aldrig upplevt att vi haft det jobbigt med henne. Hon gnäller aldrig om hon inte "behöver" Alltså förutom om hon är trött, sjuk eller har slagit sig. Hon är en otroligt glad och tacksam tjej!

Hon är verkligen värd all beröm hon kan få! Hon är bäst och vi är så otroligt stolta över henne! Dessutom så är hon så otroligt jäkla söt!



Det har alltid vart kul att leka med henne, men nu är det extra roligt för nu förstår man vad hon vill hela tiden. Hon går här med sina dockor, lägger sig på golvet med dom och sjunger så fint "sova, sova, sovaaa" För några dagar sedan tog hon på sig en stövel och en mössa, kom fram till mig och sa bestämt "Dedddaa, Obba!" Så gav hon mig 3 slängpussar och gick.

När vi är i affären och ska betala sitter och alltid och vinkar hej då och slänger pussar till personen som sitter i kassan. Man hör ofta att hon är ett litet charmtroll. Det är hon också. Står man och pratar med någon på dagis eller ute sitter hon oftas helt knäpp tyst tills hon tröttnar, då vinkar hon och säger "Deddå" slänger pussar och vill gå vidare.

Únderbara lilla Leja! Mamma & Pappa älskar dig!!!!

Inlägget skrevs: 2011-04-05 @ 21:15:34 Kommentarer (0)

4 April

 Tidigare idag tränade jag en liten stund med Embla. Det gick bättre idag! Och hoppas på att det går ennu bättre i morgon!

Senare ska vi ut med Madde och kingston och träna lite till.

Börjar få pli på min kamera nu. Känner mig verkligen as duktig!!!

Inlägget skrevs: 2011-04-04 @ 15:52:33 Kommentarer (0)

Kattras jag inte kände till

Satt och kollade på animal planet och Cats-101 började. I detta program handlade det delvis om en ras jag aldrig någonsin sett!

Munchkin!



Finns som korthåriga och långhåriga med 3 olika benlängder.

Addrig sett den här rasen förut, den va tydligen poppulär i USA.
Va tvungen att lägga upp det bara... som en tax... fast en katt.

Googla!!

Inlägget skrevs: 2011-04-03 @ 19:46:34 Kommentarer (0)

3 April

Kom in precis efter ett kort träningspass med Embla. Vi började idag med kontakt vilket gick jätte bra.... tills det kom två duvor och kurrade i trädet. Då ville hon inte vara med mer. Hon lämnar inte min sida, men därimot så blir hon ofukuserad. Vi tar korta pass varje dag så kommer det nog gå bra till slut. Ska på ringträning den 21, det ser jag verkligen fram imot! =)

Nu är hon dödstrött efter kalas och träning så förhoppningsvis blir det en lugn kväll framför tv:n bara. Det är ju Big Brother live idag!! Bara inte Roddan åker ut, då blir jag fruktansvärt ledsen! 



Inlägget skrevs: 2011-04-03 @ 19:01:11 Kommentarer (0)

Testat våran hederliga lilla kamera

Testade kameran lite innan och jag kan nog också, trots med en digitalkamera. 
Vet inte vad jag gör för fel men den första bilden kunde jag inte rotera till det rätta. Så den får ligga på sidan.

Ingen bild är redigerad.
 





Mina små guldklimpar! <3



Inlägget skrevs: 2011-04-03 @ 12:03:23 Kommentarer (0)

2 April

Anmälde Embla idag till utställning 1 Maj i Jönköping. Känner mig så otroligt nervös. Vet igentligen inte varför för jag ser jätte mycket fram imot det och det kommer bli otroligt kul!

När jag hade skickat iväg anmälan ställde jag mig upp, gick till köket, tittade ut genom fönstret lite, gick in o satte mig i soffan. Gick och kissade, gick ner till köket igen, satte mig vid datorn och snurrade runt på fejan, skrollade upp o ner. Gick och kissade igen, gick ut till köket och så stannade jag upp... vad håller jag på med? Kände mig så otroligt stressad, enbart för att jag är nervös. Måste ju för guds skull lugna ner mig lite, vad håller jag på med? haha sjukt. Detta känns värre än att redovisa nästan. USCH! Men samtidigt vet jag att jag kommer ha jätte roligt. och så klämde jag fingret i dörren också.






Men här är hon! Min lilla prinsessa!
Köpte något medel och puder idag så hennes mörka försvinner under ögonen...

Inlägget skrevs: 2011-04-02 @ 19:41:09 Kommentarer (0)