Om mig

Mitt namn är Frida, född 88 och bor i Mullsjö tillsammans med min sambo, Andreas. Tillsammans har vi fått en underbar dotter! -Leja. Leja föddes 15 Sep -09. Hon är allt vi önskat oss! Hon betyder allt för oss. Med oss bor också Hunden Hera (AMSTAFF/AMBULLDOG) Och huskatten Sessa. =) Med min blogg vill jag skriva om våran dotters utveckling och hur vardagen som föräldrar kan vara.

Senaste

Arkiv

Länkar

Kategorier

Bloglovin

Blogglista


Blogglista.se Klicka gärna på knappen för att få min blogg i topp!

Blogglista.se

våra skönheter

Vi är så nöjda med våra nya djur.

Som sagt va det 4 st Leopardgeckos.

0.1 Morph: Sunglow. (Inget namn än.)



Leopold "Leo"
1.0 Morph: Tangerine Bell Albino





0.1 Morph: Sunglow. (Inget namn än)



Puzzel
0.1 Morph: Super Tangelo




Eftersom detta är nattdjur så syns dom inte så ofta på dagarna. Men alla utan "Leo" har ätit. SPecielt sunglow honorna dom vräkte i sig massa Zuphobas larver igår. Idag ligger dom mest bara och latar sig =) Ikväll ska vi se om någon av dom är sugen på en pinkie.

Förhoppningsvis kommer det bli ägg och bebisar i år. Men vi hoppas inte på för mycket eftersom dom är ganska små och viv ill inte mata upp dom alldeles för fort. Annars blir det gecko bebisar tills nästa år =) Det första jag ska göra är att lära mig se skillnad på Sunglow honorna.. det är inte det lättaste då dom ser likadana ut. Men det lär man väll sig med tiden.

Nu ska vi äta lite mat, va ju inte igår.. el jo det va det... vi syndare med Mc Donalds mat igår... jag Andreas och Gabriel åkte in till stan för att köpa mjölmask och Zuphobaslarver då passade vi på att vräka i oss feta pommes och en bamse stor Mc Tasty.

Vägde mig för några dagar sedan då hade jag gått ner 5 kg på 2 veckor, inte illa. Leja sover just nu så därför ska jag passa på att göra min underbara sambo sällskap i köket.


Inlägget skrevs: 2010-02-27 @ 17:20:29 Kommentarer (2)

Våra nya stjärnskott!

Idag har våra skönheter anlänt! 4 st Leopard geckos.

 Hinner inte skriva så mycket mer, men tänkte lägga ut lite bilder så ni får se dom ialf =)













Terrariet är inte klart än då det fattas en bakgrund t ex. Mer bilder och info kommer innom kort!

Inlägget skrevs: 2010-02-26 @ 21:44:31 Kommentarer (2)

24 Februari

Brr... kallt! Jag sitter här, i soffan och kollar på The Voice som varje morgon och dricker kaffe. Jag är hemma idag från skolan.

Snön har inte försvunnit. Varför kan det inte bara regna konstant i en vecka som sedan bytes till sol sol SOL! Hela våren! Tror inte vi kommer få en vår som vi brukar. Snön kommer ligga framme till Juni. Barnen kommer få springa i badbyxor bland snöhögar och kasta snöbollar på varandra på stranden.

Jag och Andreas har hittat något som vi båda nog kommer uppskatta. På fredag kommer några nya familjemedlemmar. Vill ni ha en ledtråd? dom är gula och har svarta prickar, en del är Bell Albino andra kanska är Red Stripe eller Rainwater? Whiteside och tillomed Sunglow. Finns flera olika kombinationer och alla är lika fina. 
Detta kommer bli jätte kul och vi ska ha sunglow, Tangerine Bell Albino, Super Tangelo.... Nu kan ni fundera ;)  

På fredag anländer dom

Tisdag kl 20.00 Dating in The Dark. Måste ses! =)

The Voice är verkligen ett program för mig. Uppslattar verkligen att det visas på morgonen, precis lagom! Bra musik, bra programledare och framförallt ett mycket bra program!! Det känns dom om jag känner dom!

Nu ska jag fortsätta att njuta av min lugna morgon. Andreas och Leja sover än (och kommer sova ett tag till)




Hoppas ni får en super bra dag! Ni är underbara allihop!

Puss & Kram




Inlägget skrevs: 2010-02-24 @ 08:33:09 Kommentarer (0)

20 Februari

Leja har fått gröt 2 dagar i rad nu, idag fick hon lite äppeljouce med.. Mycket gott och nu är hon nöjd och tränar på att krypa i gymmet. Efter en stund när hon blir trött i nacken gnäller hon, då får man vända på henne men hon vänder till mage innan 2sek igen. 

 "Jag förstår inte varför mamma och pappa vänder på en hela tiden, hur ska man då kunna träna?!"

Nu verkar hon bli trött i ögonen så nu ska jag se om hon vill sova en stund.





Inlägget skrevs: 2010-02-20 @ 10:59:52 Kommentarer (2)

Mamma har precis åkt hem

Mamma har vart här idag och firat min dag. Tänkte lägga ut bilder från dagen.



Våra älsklingar! <3







Mys-stund med mormor


Min älskling, som jag älskar så sjukt jäkla mycket! <3



Hera fick fika på godis =)


Av mamma fick jag 4 st muggar och sängkläder. Verkligen precis vad jag ville ha =)

Tack alla för mysiga dagar, ni har verkligen fått mig att känna mig speciell.

Inlägget skrevs: 2010-02-19 @ 18:03:19 Kommentarer (2)

19 Februari

För det första ska jag hälsa til alla er som kommenterar med: hej besök min blogg! Så har ni antagligen lagt in eran blogg adress på URL saken är den att era adresser visas inte där. ni får skriva eran adress på kommentaren om ni vill göra reklam för era bloggar här. Är lite irreterande...

Sitter och väntar på att mamma ska komma och fika. Hon hade nog en present med sig! =) spännande, tror nog jag vet redan vad det är. Ska jag gissa.... Sängkläder. Jag hoppas att det är det för det är något som vi behöver nu efter alla flyttar. Det försvinner rätt lätt.

Leja har precis somnat nu, hon va jätte trött. vaknade kl 06.00 idag på morgonen och höll tal för hela gatan. Är bäst att prata så högt man kan annars hör dom sovande inte att man är vaken =) Hon somnade efter välling frukost runt 07.00 och sov till 09.00 nått då va Andreas gullig och tog henne så jag fick ligga xtra länge. Iofs så vill jag gå upp tidigt, destå tigigare jag går upp på morgonen destu piggare är jag på dan, konstigt nog. Så skulle det INTE va för ett år sedan direkt... men det är ju bra.

Igår fick Leja testa att sitta i en gåstol vi fick låna av Antonia. Det va jätte kul, och man kunde ta sig fram! Men det gick mest bakåt... den är lite lite för hög än, även om man sänkte den till det lägsta. Hon är ju kanske lite liten än, men det va kul o testa.



Leja kommer väll sova en halvtimme som högst nu sen ska hon få gröt. första gången hon smakar på gröt så det ska bli spännande.

Hoppas ni får en bra dag allihopa! kram på er

Inlägget skrevs: 2010-02-19 @ 12:32:18 Kommentarer (0)

22 år idag

Idag är ingen vanlig dag för det är Fridas födelsedag HURRA HURRA HURRA!

Känns inte så specielt eller kul.. är inte min grej detta igentligen, hatar att göra så stor grej av en födelsedag!? Barn är en sak, men går man över 20 års gränsen kan det kvitta... orka ha massa bjudningar och vänta presenter och bjuda på tårta... varför? För att man ska verka god? För att man ska tävla om vem som bjuder på godast tårta? Är nog INGEN som tycker det är kul med kalas!? Är ju alltid kul att träffa släkten men det är det enda.
  Mina barn kommer få födelsedagskalas och bjuda vänner o så såklart.

Idag började dagen ialf med att jag klev upp och började städa. Vill ju inte att det ska se ut som hur som helst här idag. Bäst jag fortsätter med vad jag höll på med.

Älsklar dig Leja, du är allt för mig! pusspuss till min prinsessa!










Inlägget skrevs: 2010-02-18 @ 08:30:42 Kommentarer (1)

Eftermiddag

Leja har vart så underbar de senaste dagarna! Va nog sprutan som gjorde henne tvär tror jag. Nu är hon sig själv igen lagom till min lediga vecka =) Underbart.

Hon är jätte nära att kunna sitta helt själv, kommer inte dröja länge innan hon chockar oss och springer iväg och skriker "NO HANDS" herrejisses vad fort tiden går.
Idag blir hon 5 månader, om en månad är hon ett halvår!! inte klokt!!



Hon ska bara ligga på mage när hon är på golvet, hon kämpar o kämpar för att komma runt, gör hon inte det blir hon jätte sur o gnäller, men då brukar få få mer kraft när hon är arg så då går det galant! När hon sedan ligger på magen ser hon ut som en babySäl med kravlande armar och ben som sprattlar hej vilt.

Usch... längtar till att hitta på något med Andreas, BARA jag och Andreas. Frågan är vad man ska göra!? Bio går ju fet bort!! Sitta i ett mörkt rum och hålla käfft i nästan 2 timmar är inget för mig. Då hyr jag heldre en film och sitter hemma och myser ostört och bara umgås. Men ska vi göra något vill jag göra något som är värt att göra... men frågan är vad? Hoppas vi kommer på något. Han ska ju fiska i helgen igen så det kanske inte blir något alls. Isåfall får man väll göra något ihop en annan dag. Är trött på att ALDRIG göra något. Man är hemma går till skolan sover och allt om igen. trött trött trött!!!

Jag är så mätt, vräkt i oss kycklingsallad. Det va jätte gott men tomat och gurka fattades... Har man inte ätit en matbit på nästan en vecka är allt gott, tillomed gröna salladsblad!
Nu får vi se vad dagen bjuder på. Hade tänkt att ställa mig på min träningsmaskin en stund senare o svettas och få kramp i hela kroppen, sedan kommer jag ramla av och flåsa som en elefant som ska föda.. fy fan vilken syn! haha.

puss o kram

Inlägget skrevs: 2010-02-15 @ 16:10:02 Kommentarer (0)

15 Februari

Jag vägde mig idag på morgonen, kunde inte hålla mig! Har gått ner 3 kg sedan i onsdags (5 dagar sedan) Det känns ju jätte kul =) Nu är det bara att fortsätta träna och äta pulver tills man spyr ;) hihi nä då. ska gå på kalorisnål mat med bara en luch/dag sen om en vecka, så lite kolhydrater som möjligt.
  Men nu äter jag bara påsar.

Sen jag började äta påsarna känner jag mig lättare, piggare och gladare! Är ju jobbigt ibland, igår skulle jag kunna döda för en pizza! Jag ville bara skrika och springa ner till grillen o sno en pizza. Men jag höll mig, Andreas satt här och åt popcorn, det höll jag mig också ifrån. stolt!!

Man äter ca 5 påsar /dag. Det finns smothies att köpa också och dom är MYCKET godare men dock dyrare att köpa i längden. Sedan finns det barer som är som små chokladbarer, inte så vidare goda men jag lovar! har man levt på påsar i några dagar är allt gott!! =) Jag går här hemma nu och är sugen på saker som jag ALDRIG är sugen på annars. Ex: Hamburgare tallrik. Men sen är jag sugen på sånt som jag får äta. som sallad, kyckling, keso, gurka, tomater, räkor, kräftstjärtar, tonfisk och tusen mer saker. Hittade massa goda recept på en sida jag just nu inte minns namnet på. Vi ska börja laga GI mat så ska ni få recentioner på de olika rätterna.

Funderar just nu på om jag ska våga at lägga ut en före och efterbild... jag har fotat mig själv, frammifrån, bakifrån och från sidan, jag lova just nu är det ingen vacker syn. Jag passade på att se sådär xtra ledsen ut också för att på efterkortet va helt sminkad och se jätte glad ut! Bakgrunden ska va utomhus och vinden ska vina i håret så ni verkligen se hur fin jag blivit! =)



Inlägget skrevs: 2010-02-15 @ 09:28:21 Kommentarer (0)

Alla hjärtans dag


Jag älskar dig
,
det finns inga ord som kan beskriva
vad du betyder för mig,
tack vare dig är jag den jag är idag...
så det finns inga ord att säga till dig,
för jag älskar dig för mycket,

Jag kan inte leva utan dig
utan dig är jag ingenting
utan dig är jag död.
har alltid fått ditt stöd,
och du har alltid förlåtit mig för vad jag gjort.

Jag älskar dig,
oavsett vad jag säger,
kommer du alltid betyda mest.

Jag är inget utan dig,



Andreas du beyder verkligen mer än allt för mig! Jag skulle Aldrig kunna tänka mig ett liv utan dig. Finn så mycket jag vill säga dig, men det är för många ord för att få fram känns det som.
 Du har mig, du kommer alltid att ha mig, mitt hjärta bankar bara för dig och för alltid bara för dig.

Jag vet att du och jag är som gjorda för varandra, det känns! Vi har fått en perfekt dotter tillsammans, och henne skulle jag aldrig fått utan sig. Tack älskling!

Du är min och jag älskar dig jätte mycket.

/ Din Frida.


Hoppas ni får en underbar dag på alla hjärtans dag idag! Puss & Kram på er alla!





Inlägget skrevs: 2010-02-14 @ 09:06:45 Kommentarer (1)

Leja med sin pappa

Leja har bara en enda sann glädje... skadeglädje.



Inlägget skrevs: 2010-02-13 @ 19:37:59 Kommentarer (0)

13 Februari

Har vart hos Jenny (min syster) och hennes barn och fikat. Jag drack kaffe och en naturdiet bar, som är så god i början men man blir lätt äcklad mot slutet. Hon har så jäkla gott kaffe. Är kaffe med kola smak. Är hur gott som helst.

Leja har svårt att sitta för sig själv, hon är så go så on vill sitta i knät hela tiden.




Leja ligger just nu på mage och försöker kravla sig iväg, men hon lyckas inte så bra, hihi! Då blir hon mest arg och börgar gnälla tills man vänder på henne, för att försöka vända på sig själv är ju för jobbigt.

Nu ska jag äta tonfisk o nudlar. Får inte äta nudlar igentligen, men så som jag kämpat nu dessa dagar är ett paket nudlar ingen fara, blir bara att träna lite mer ikväll istället.. eller i morgon. hihi, är ju lördag idag.

See u Later!

Inlägget skrevs: 2010-02-13 @ 14:27:28 Kommentarer (0)

12 Februari

Äntligen, ÄNTLIGEN är det sportlov! =) Känns så jäkla skönt. Nu får man en hel vecka med dom man älskar aldra mest, utan att behöva passa tider eller sitta på någon tråkig lektion.

Jag har gått på Naturdiet/ Nutrilett nu sen i onsdags (3dagar) Och jag har redan gått ner 2 kg, känns ju suveränt. Man blir mer taggad när man ser att något händer. Ska nog skapa en egen kategori för viktnergång så får ni som är intresserade läsa och se skillnaden om ni någon gång blir sugna att gå ner i vikt lite fortare. Men man måste tänka på om man äter sånt här att man inte börjar äta som en gris igen. pizza, massa godis, specielt undgå potatis, tis och pasta, självklart får man äta det ibland, men det är mycket kolhydrater i de, så kan du så låt bli! Men så tjock som jag är nu ska jag ALDRIG mera bli. Jag har ångest varje kväll jag står och borstar mina tänder och ser min mage som är lika stor som den va när jag va gravid. Jag mår dåligt. Jag känner mig inte sexig för Andreas vilket jag så gärna vill.

Det jag främst låter bli är socker, alltså det är GI jag går på och det är nog det enda som faktiskt blir det bästa resultatet med. Vi åt detta innan jag blev gravid och jag rasade i cm runt midja, mage och lår. byxor som jag inte ens fick upp över låren satt som en smäck efter bara 3 veckor. och då tränade jag inte heller, men det ska jag göra nu. Ialf ska jag gå minst en halvtimme varje dag, oavsett väder.




Efter många om och men så har Leja somnat nu. Hon har fått för sig att man inte ska sova på dagarna längre.. Hon kan sova en timme ca på dagen allt som allt, men det är för lite för henne, hon är som jag, kräver mer sömn än dom flesta hon blir så grinig och övertrött efter 17.00. då blir det att hon somnar för natten runt 18, med at vi väcker henne runt 20 för att lägga henne i sängen och mata henne.

Om Anna Anka hade sett mig nu hade hon tyckt att jag va en dålig mamma som ser ut som jag gör. Inte för att jag bryr mig om vad den idioten säger men endå. Vad tycker ni ska krävas för att vara en bra mamma? Regler? Rättvisa? kärlek? Ska man vara hård? eller låta barnen gör vad dom vill?

 

Inlägget skrevs: 2010-02-12 @ 18:46:05 Kommentarer (1)

Gnällig TÖS

Jag blir lite smått tokig här hemma. Leja håller på gnäller konstant 24/7 även på nätterna. Se hur hon är inatt annars ringer jag till BVC i morgon. Jag vet inte, men börjar smått ana en tand... det gör ju skit ont när dom spricker ut. Stackars Leja. Hon vill inte ens äta knappt, bara gnäll, gnäll, gnäll. Jag klagar inte på henne jag är medlidande. Man blir lite smått galen efter ett tag när man heller inte vet vad det är.

Får se hur det är det närmaste dygnet.

Nu ska vi ta en promenad Jag, Leja, Madde och Hera. Hon behöver nog frisk luft lilla gumman.

Inlägget skrevs: 2010-02-11 @ 16:36:16 Kommentarer (0)

11 Februari

Huvudvärk och trött!  Va precis att man orkade gå upp idag, till slut drog jag mig i örat och tvingade mig upp. Leja ska nog se hur länge hon klarar av att vara vaken. Varför sova? Hon har nog haft lite ont i magen i natt, men hon lugnade ner sig och har istället legat bredvid mig och lekt med mitt ansikte. Fick en o annan smäll, höga skratt och lite grin imellanåt.

Äter inte mat längre. äter pulver + vatten. Naturdiet/Nutrilette än så lnge går det sådär.. vet sisst jag åt det gick ner flera cm av midjan, allt försvann på en månad!! Men då åt jag bara Nutrilette och ibland en go sallad på dan. Men nu ska jag gå från skolan varje  dag! och sedan ska jag försöka gå en längre promenad med hunden. Jag SKA kunna gå i bikini i sommar! vill kunna bada med min dotter! vill känna mig vacker för en gångs skull! Vill att Andreas ska kunna se på mig och tänka att jag har en fin kropp.

Hej då fett Frida! Välkommen snygg Frida! ;)



Nu ska jag äta frukost =) Hej svejs.

Inlägget skrevs: 2010-02-11 @ 07:24:21 Kommentarer (0)

Mera mat!




MMM fruktpurè är favoriten just nu! Hon blev ju tillomed lite arg när hon inte fick mer.

Inlägget skrevs: 2010-02-10 @ 11:30:52 Kommentarer (0)

Geisha-vanilj glass

Nu är glassen klar! eller den har vart klar hela dagen men nu har den smakats på! O vet ni va? den va GOOOOOOD! 







Det är geisha choklad, stora bitar ska det va! :P Andreas gillade den, han har ätit flera lass.

Nästa gång ska vi använda oss av min mixer. Då kan man blanda i allt möjligt. Om man tycker om daim kan man ha daimkulor.. eller pistage med kålasås? Eller kanske bär? Det är så enkelt, det enda du behöver tillsätta är Kelda vaniljsås och grädde så blir den krämig och go! :P

VÄRLDENS LÄTTASTE GLASS!


Inlägget skrevs: 2010-02-09 @ 19:47:02 Kommentarer (2)

Sitt-uppvisning

Nej jag har inte glömt att visa glassen som jag gjorde igår! Vill bara smaka på den först och det får man inte göra innan middagen! =)

Leja har fått fruktpurè idag, det gillade hon verkligen! Hon drog till sig skeden hela tiden för att få i sig så mycket hon bara kunde, men nått va det som inte va som det skulle tyckte hon och grinade en hel del. 

När jag kom hem hade Leja och Andreas tränat på att sitta, så Leja gjorde en uppvisning för sin mamma när hon kom hem idag, hon va jätte duktig!
Nu ska det bli mat här hemma, jag är jätte hungrig, inte hunnit äta något idag. mindre bra.. =/ skriver mer sedan

Inlägget skrevs: 2010-02-09 @ 14:49:16 Kommentarer (0)

8 Februari

Leja har vart hos sprut-tanten idag, hon va lugn o fin på första sprutan, men den andra blev hon så ledsen att jag nästan själv började gråta. Andreas fick hålla henne när sprutan togs så får mamma ta henne efteråt och trösta. Hon skrek! Det lät verkligen på henne hur ont det gjorde. Jag blev själv ledsen och medlidande.

Efteråt gick vi till Konsum och köpte belöning, fruktpurè! Idag va hon så trött när vi kom hem så hon åt bara sen somnade hon, sover än. måste väcka henne nu snart så hon får äta igen och gå lägga sig i sin säng. Är aldrig svårt att lägga henne på kvällarna. Ibland kan hon va lite övertrött då tar det lite längre tid att somna, hon vrider och vänder på sig ett tag, sedan somnar hon så gott och sover hela natten.

Jag passade sedan på att göra lite glass! =) blev vanlij och geisha-choklad. Hoppas det blir gott!







Inlägget skrevs: 2010-02-08 @ 20:15:30 Kommentarer (2)

8 Februari

Nä fy fan! När jag kom ner här idag på morgonen så kände jag eller känner! att det luktar spy!! Hittar inte vart det kommer ifrån? Men smart som jag är så lämnar jag det till Andreas. hihi.

Nu ska jag dricka kaffe innan jag går till Antonia. Slutar 15.30 idag men jag går från skolan 15.00 till BVC, Leja ska ju ta sin spruta idag.

5 månader: dos 2 av difteri, stelkramp, kikhosta, polio, Hib och pneumokocker.

Leja är en modig tjej så detta kommer gå kanon! =) Önska henne lycka till!

Inlägget skrevs: 2010-02-08 @ 07:29:14 Kommentarer (0)