Om mig

Mitt namn är Frida, född 88 och bor i Mullsjö tillsammans med min sambo, Andreas. Tillsammans har vi fått en underbar dotter! -Leja. Leja föddes 15 Sep -09. Hon är allt vi önskat oss! Hon betyder allt för oss. Med oss bor också Hunden Hera (AMSTAFF/AMBULLDOG) Och huskatten Sessa. =) Med min blogg vill jag skriva om våran dotters utveckling och hur vardagen som föräldrar kan vara.

Senaste

Arkiv

Länkar

Kategorier

Bloglovin

Blogglista


Blogglista.se Klicka gärna på knappen för att få min blogg i topp!

Blogglista.se

30 Juli

Jaha då va det en ny dag, nya krafter måste finnas! men vart? =)

Igårkväll va vi hos Madde  & Gabriel en sväng och fikade och hälsade på lilla Vanja. Hon växer som bara den. Lika go o busig som hon va här. Lilltösen ;P

Andreas ligger och sover än, tänkte jag skulle bränna en bra skiva och börja packa här i köket så kanske jag hinner klart med det innan han vaknar. inte troligt men det vore bra isåfall.
Vi skulle börja måla i dag på morgonen igentligen. men eftersom Mia och Pelle GLÖMDE FÄRGEN I AFFÄREN! haha så kan vi inte börja förrens i eftermiddag.
Dom åkte in till färgaffären i stan för att hämta våran färg, men när dom va nästan i Mullsjö på hemvägen kom dom på att dom glömt färgburken i affärn och fick med sig massa annat istället. hahah, aa, jisses. så vi får börja senare idag. det gör ju inget.

Sen blir det väll att bära upp lite saker allt eftersom.

Bäst jag sätter fart nu.
Ha en bra dag alla!

/F

Inlägget skrevs: 2009-07-30 @ 09:04:20 Kommentarer (0)

29 Juli

Jag har svårt att slita mig från datorn!! jag måste ju packa!! men har inte gjort ett smack än och i morgon ska vi börja bära upp saker tänkte vi. även måla en vägg som ska bli mörkbrun istället för blå med med krossar på :P inte så snyggt i sovrummet för oss kanske.. haha! Idag slutar Andreas 19.15 ca så när han kommer hem ska vi upp dit och dra bort kross listen.
Ska bli så skönt att få flytta nu. Man har ju inte lust att storstäda här nu direkt. inte lust att ens försöka göra det fint när man bara ska bo här några dagar till.

Idag skulle mamma komma hit och gå igenom alla bebiskläder för att se om något fattas. vi har ju många boddys. det vi har minst av är tröjor och strumpor, men tänkte åka till H&M med mamma nästa vecka och kolla vad som finns.

Va förresten hos Andreas föräldrar igår. dom kom hem från spanien natten till i går. dom visade lite som dom filmat på resan, och gav oss presenter =) Andreas fick en stor flaska Bailyes, Jag fick en handväska och bebis fick tröja och byxor i ljusgrönt. Jätte gulligt av dom!! =) Snacka om att man blir sugen på att åka iväg när man ser och hör om vad dom gjort o så. Får bli om några år minnsan!

Nu ska jag allt sätta igång och packa, tänkte börja i sovrummet så får vi se vart jag slutar sen, hehe.

Ha en super bra dag!

/F

Inlägget skrevs: 2009-07-29 @ 10:01:24 Kommentarer (0)

28 Juli

Jag är gravid! det känns nu. jag känner mig så gravid jag bara kan känna mig nu! vill sova bort dagarna, men endå bara njuta av dom. Älskar att vara gravid/hatar att vara gravid. kännslorna vandrar upp o ner hela tiden.

Man tar några få steg sen blir man så trött. både ryggen värker, höfterna knakar och värker och magen spänner. mitt tänkande hänger inte med längre.
Men detta är den lyckligaste tiden i mitt liv. vill inte byta bort det med nåågon!

Mamma & Pappa längtar efer dig, vi vill att du snart ska komma ut till oss! <3


Inlägget skrevs: 2009-07-28 @ 09:29:10 Kommentarer (0)

27 Juli (Ullaredsköp)

Kan medela alla er som inte va på ullared idag (för det kan inte va många) att ni hade tur som inte valde denna dagen!
Stod i kö för att komma in i minst en timme, måste vart längre men eftersom ingen av oss hade lust att hålla tiden så är de ingen som vet. Inte nog med det, det regnade. rätt mycket också. vi va alla dygnsura. När man väl kom in i värmen och i det torra skulle man brottas med de 99989898989784548978999784846489456 pers som va där inne med. NÄ! ingen bra dag idag.

Bebisen fick sej en o annan grej endå.

2 st pyjamas, en brun omlott tröja, en overål i flis, en boddy som det står "i <3 my mum and dad"och ett par byxor.


"I Love my mum and dad boddy" sötast tycker jag! =)


En boddy med tillhörande tröja och byxor. Dessa tänkte jag bebisen skulle ha på sig på BB. Alltså blir de nog bebisens första kläder=)


Täcke till vagga och vagnen, ven ett täcke till sängen (spjälsängen) kuddar, påslakansätt till allt. Två bebishanddukar med luva, nappar, o en dögosig filt. dessutom hittade jag 2 st amningsBH:ar.


Trots allt jobbigt folk så klarade vi oss ut därifrån lindrigt, jag hade ont i fötterna och magen va öm, men annars va det okej.

Nu blir det att bädda, titta, längta och sedan tvätta upp allt innan lillskiten kommer ;) för snart är h*n mer än välkommen till oss! <3

När vi kom hem fick Hera bacongodis, de va mycket uppskattat! :P


/F

Inlägget skrevs: 2009-07-27 @ 21:05:58 Kommentarer (1)

27 Juli

Go morgon! Sitter och lyssnar på Beyonce, hennes nya skiva är ju underbar! specielt Ave maria.


Hon göör ju den otroligt bra! En av favoriterna hos mig just nu =)

Beyonce - Ave Maria



Nu ska jag göra mig iordning för resan. ha en bra dag allihop!
/F

Inlägget skrevs: 2009-07-27 @ 09:15:52 Kommentarer (0)

26 Juli

Jag, Andreas och Hera tog en sväng till Stråken för att Hera skulle få springa och kanske ta ett dopp.
Några dopp tog hon men inte minst lekte hon bäver. Hera är nog blandras mellan Amstaff/Ambulldog/bäver.

Lite bilder från kvällen.

      

I morgon gäller det att man är pigg i benen, ska nämligen till Ullared med älskling, mamma och kanske peter. Då gäller det för gummorna att hålla sig på avstånd! Konstigt det inte blivit slagsmål där.. haha, så som folk knuffar varandra hit o dit, ibland är det nära  att man vill smälla till en o annan brud som tycker man är osynlig. Men kul är de endå! =)

Som sagt, nu ska jag gå vila benen så man är allert i morgon.
Ha en bra kväll alla!



/F

Inlägget skrevs: 2009-07-26 @ 21:56:54 Kommentarer (0)

Bebis leker med pappa =)

Filmade lite igår när bebis och Andreas lekte lite =) man ser tydligt vart bebis ligger då hela magen är sne.

Inlägget skrevs: 2009-07-26 @ 13:56:59 Kommentarer (0)

Vecka 34 (33+0)

Bebisen

Din bebis längd är denna veckan ungefär 32 cm från huvud till stjärt och 46 cm totalt. Den väger nu omkring 2.2 kg. Håret fortsätter att växa sig längre och tjockare. Bebisens hårfärg kommer troligen att förändras efter förlossningen, så om den är blond finns det en chans att det mörknar senare eller vice versa.


Det mesta av lanugohåret trillar av vid den här perioden, men vernixproduktionen ökar. Bebisen tar kalcium från dig för att kunna bilda skelett så därför är det viktigt att du för i dig mycket kalcium, antingen genom att dricka mjölk och/eller genom kosttillskott.

Om du skulle föda bebisen nu skulle den klara sig bra utanför livmodern, den största skillnaden mot ett fullgånget barn är lungornas mognad. även om lungorna i vecka 34 inte är helt färdigutvecklade så är chanserna goda att bebisen skulle klara sig utan intensivvård.

Bebisen flyter inte längre omkring utan vilar på livmodern. Naglarna har nu vuxit över kanten på fingrarna och bebisen kan riva sig på dem.


Jag

Från naveln är det c:a 14 cm till den övre delen av din livmoder, men tänk på att detta mått kan variera från individ till individ. Du ska inte oroa dig om du inte har exakt samma mått som dina gravida vänner så länge som du växer som du skall. En växande livmoder är ett tecken på att bebisen där inne växer bra.

Dina Braxton-Hickssammandragningar tilltar i styrka och frekvens allteftersom din kropp förbereder sig för förlossningen. Sammandragningarna börjar i övre delen av livmodern som blir spänd och hård för att sedan sprida sig nedåt och slappna av. Många misstar de här "övningssammandragningarna" för verklilga förlossningsvärkar, men det är oftast falskt alarm. Ett sätt att avgöra om det är Braxton-Hicks eller "verkliga" sammandragningar kan vara att gå omkring en stund. Om spänningen då släpper, och om det inte gör ont så är det nästan säkert Braxton-Hicks du upplever.




är bara några få veckor kvar tills vi blir föräldrar! =) tror inte man fattat riktigt vad man går och bär på IGENTLIGEN.... Vi är ju på väg att bli föräldrar nu. Vi ska ju få en liten bebis att ta ansvar för 24/7. vi är båda så glada för detta knytet i min mage och vi kommer älska bebis mest i hela världen! <3 vi längtar efter dig!!

/F

Inlägget skrevs: 2009-07-26 @ 13:03:16 Kommentarer (0)

22 Juli

Har vart hos MVC idag och allt såg bra ut, bebisens hjärta låg på 155 sådär.. vandrade upp o ner men det va helt normalt. Kurvan ligger Xakt på mittenlinjen =)

Är glad så länge bebisen är glad! ;)

/F

Inlägget skrevs: 2009-07-22 @ 17:58:27 Kommentarer (1)

21 Juli

Ny vecka i söndags. Nu är jag alltså i vecka 33 (32+2) spnnande! =) börjar närma sig nu.

Bebisen

Nu väger bebisen c:a 2 kg och mäter totalt omkring 45 cm från topp till tå.

Förutom att gråta så kan nu bebisen göra allt som en nyfödd 40 veckors bebis kan. Det börjar bli trångt om utrymme inne i livemodern, men bebisen kan fortfarande sparka och röra sig. Den sover mycket under den här perioden, precis som en nyfödd bebis. Ögonen rör sig under REM-sömnen, och forskarna tror att fostret drömmer livfullt inne i livmodern.


När bebisen är vaken så använder den sina sinnen; den lär sig alltmedan den lyssnar och känner. Bebisen har sannolikt valt en förlossningsposition nu och ligger antingen med huvudet nedåt eller uppåt (sätesbjudning). När barnmorskan känner på din mage så kan hon känna hur barnet ligger och eventuellt försöka vända det om det ligger med stjärten först.

Om bebisen föds denna veckan så är lungorna sannolikt starka nog att fungera utan hjälp, men den kan ändå behöva vård av specialisttränade läkare och sköterskor.

Ögonen är öppna under vakenperioderna och färgen på dem är vanligen blå, oberoende av vad den permanenta färgen senare kommer att bli, då pigmenteringen inte är färdigutvecklad. Den slutliga pigmenteringen kräver att ögonen utsätts för ljus och sker vanligen inom några veckor från förlossningen.

Du

Din livmoder befinner sig nu c:a 15 cm ovanför din navel. Din viktökning ligger förmodligen mellan 10-13 kg. Under de sista veckorna upplever många att de behöver kissa oftare. Livmodern trycker på urinblåsan och kan göra att du behöver gå på toaletten ofta. Din livmoder har blivit c:a 500 gånger större än den var innan du blev gravid!

Produktionen av röda blodkroppar har nu börjat komma ikapp och blodbristen och andfåddheten som du kanske upplevde tidigare börjar avtaga under den här perioden.

fetal development at 33 weeks

Inlägget skrevs: 2009-07-21 @ 16:52:52 Kommentarer (0)

20 Juli

Nu känns det tomt hemma! =( båda kattungarna har fått sina nya hem. Är supernöjd med bådas hem.
Enda som känns lite jobbigt är att man har fäst sig vid dom båda, är van vid stoj o stim hemma. känns trist på de sättet.

Ormarna har också fått sina nya hem. Jag och Andreas va nere i skåne och lämnade av dom, sen åkte vi runt i typ 3 timmar och letade efter en resturang!!! hittade en del, men känner inte för att betala 130 kr för lite potatis, köttbullar, brunsås och lingon direkt... =/ tillslut gav vi upp och tog maten på hemvägen istället.

Idag ska vi åka in till stan och spela minigolf och hämta ut färgkartor.
Hoppas ni får en bra dag!

puss,puss
/F

Inlägget skrevs: 2009-07-20 @ 11:38:55 Kommentarer (0)

Stackars Ali.

Vad är nu detta?

Stackars barn... Men verkar som om alla hundar som har kort päls är kamphundar nu för tiden.. =/

http://www.kvp.se/nyheter/1.1641667/ali-4-anfolls-av-grannens-kamphundar

Inlägget skrevs: 2009-07-17 @ 13:34:04 Kommentarer (0)

16 Juli

Kakorna jag bakade igår blev populära, inte minst hos Andreas. Enda jag hade i va havregryn, corn flakes, socker och smör/margarin. blandade ihop det och la på en plåt. Andreas ville gärna ta upp alla men tänkte jag skulle ha några för mig själv idag medans jag tittar på Unga mödrar som är i kväll =)
Dessutom ska vi skriva kontrakt idag på den nya lägenheten. Vårat sovrum ska målas om en vägg så vi ska ner och kolla på färg någon dag med, helgen kanske? i morgon tillomed? vet vad jag vill ha men är inte 100% säker än.

Mamma har vart i Mullsjö hela dagen. Vi va hos Jenny och fikadepå förmiddagen, hon hade bakat kladdkaka som inte minst va kladdig ;P Barnen kallade de för sås haha, hon som är konditor o allt. Men tillsamans med glass så va det jätte gott endå. Sen åkte vi och kollade på Mias hus dom har köpt, måste säga att jag blev helt klart avis!! Ett hus skulle man vilja ha! med en mysig bakträdgård, med mycket buskar och fruktträd och lite småland här o där. och itne minst ett stort uterum! min dröm.

Inatt drömde jag flera gånger att min höft gick av =/ När jag vänder på mig så knäpper det till i höften, det gör ont och antagligen drömde jag det samtidigt. mycket obehaglig dröm! =(

På måndag blilr det Liseberg och Lotta=D jag ska sjunga och titta när Andreas och förhoppningsvis Jenny (om hon ska med) åka massa atraktioner. Mamma kanske ska följa med också så vi kan ju sätta oss på någon uteservering och dricka cola och njuta av det fina vädret som ska vara då! hihi hoppas man ju ialf. Meningen jag och Andreas skulle åka själva men när jag berättade för jenny blev hon sugen. Jag tycker det skulle vara mycket roligare om hon följde med också. Andreas tycker nog det med, hihi. Slipper han gå och lyssna på när jag klagar på hur ont jag har hela tiden, dessutom får han åka av sig lite. Det är han värd så som han har jobbat de sissta!

Nä, nu ska jag ut och kissa hunden sen blir det tv:n en stund.

PÖSS
/F

Inlägget skrevs: 2009-07-16 @ 16:10:39 Kommentarer (0)

Bakmani

Håller just nu på med ett nytt recept! små havrekakor. tror det bara kommer bli pannkaka av alltihop men älskar att "hitta" på nya kaksorter. Har lagt dom i ugnen nu så får se om några minuter hur resultatet blir! spännande. om det blir bra ska jag avslöja vad jag har i. faktiskt bara 3 ingridienser. lätt o smidigt om man är sugen på något sött.

Inlägget skrevs: 2009-07-15 @ 16:41:23 Kommentarer (0)

Kvällen, 14 Juli

Har precis haft besök av Antonia och Melwin =)
Dessutom har jag städat heela dagen! och nu tänker jag inte göra en sak till förrutom måla på min tatuering <3 ska till tatueraren någon dag snart för att beställa tid osv. Han har minst ett års väntetid så om jag beställer tid nu kanske jag får en tid till nästa höst. (vill inte tatuera mig på sommaren pga av sol bla. Många som tycker det låter sjukt att vänta så länge men det gör jag gärna för att till 100% vara nöjd med min tatuering, måste vara snygg gjord annars kan de kvitta.
Mitt problem är om jag ska ha liljor eller rosor?! Älskar ju liljor sjukt mycket med hittade en design på rosor som jag gillade väldigt mycket och detta ska kombineras med bebisens namn och födelsedatum. Den ska sitta på antingen vaden eller i sidan av magen över höften precis.
Ska kladda lite på olika ideèr jag får så ska jag lägga upp dom här så får ni se.

Nu slutar älsklingen snart! =) han kommer säkert komma mycket senare idag eftersom de va han som skulle stänga och larma idag.. men då hinner jag ta min dusch som jag inte hunnit ta än idag :/ bättre att duscha när man gått och svettats hela dagen. är man fräsch när man lägger sig i sängen!

Ni får ha en bra kväll allihop!

PUSS
/F

Inlägget skrevs: 2009-07-14 @ 18:53:21 Kommentarer (1)

14 Juli

Fy fasen vilken mysig morgon jag och bebisen har haft idag! =) Har legat i 1 timme innan jag gick upp och "busade"
H*n sträcker ut foten så pillar man lite där på så bllir den helt galen och typ sprattlar sen gör den likadant igen sträcker ut foten så kliar man så börjar den typ sprattla =D är sjukt kul! synd att ingen annan ser det bara. Andreas är ju aldrig hemma på morgonen då h*n är mest aktiv. När vi köpt kameran ska jag filma de.
När jag ska visa någon hur tydligt det syns så gör h*n sällan något... precis som h*n vet att någon annan vill se också.
Tror det är en blyg liten krabat, som är lugn men endå en riktig buse! ;P

Har legat och funderat på namn. Andra namn. Blir det en pojk får han namnet efter min far (som idag inte finns i livet) Vill ju så klart hedra min far på något sätt. "Tommy"
Blir det flicka får hon namnet efter Andreas Mor. "Elise"

Nä nu ska jag äta frukost framför tv:n sen ska jag ta en låååång dusch innan jag börjar städa. full rulle! ;P

/F

Inlägget skrevs: 2009-07-14 @ 11:39:44 Kommentarer (2)

Björn Afzelius - Tusen Bitar

Vet att alla har hört denna låten.

Texten är grymt bra.

Inlägget skrevs: 2009-07-13 @ 16:59:20 Kommentarer (0)

Sega veckan i veckan

*suck* Annonserna har fort inte hamnat på Eniro. Kan bli tokig på denna tekniken ibland. Är terrariet jag försöker få upp för skulle vilja ha det sålt innan 27 juli när vi ska till ullared. Skulle vart gött att få igen pengar när man ska dit med tanke på hur jag är när jag är där.. vill ha allt jag kommer åt! helst.. =)

Finns mycket jag skulle behöva göra här hemma men mina krafter i kroppen säger "Nej, sitt heldre framför datorn eller tv:n och slappa" de e ju rätt gött men inte 24/7.
Får hoppas min mamma kommer och hälsar på nån gång i veckan.

Behöver få tag i kartonger med så man kan börja packa inför flytten om två veckor. Tror Ö&B hade men vad kostade dom? 20 kr/kartong?! är enligt mig vääldigt dyrt för en pappkartong.. =/ som man dessutom bara ska ha i 1-2 dagar... behöver dessutom runt 5-8 stycken kanske? jag vet att det låter snålt av mig, men just nu innan man ska få bebis är allt dyrt, allt ska helst gå till bebis =) är nog snål med flit tror jag, är roligare att lägga pengarna på bebis.


  


/F

Inlägget skrevs: 2009-07-13 @ 12:43:58 Kommentarer (2)

Måste klaga på Eniro!!!!

Jag blir galen! vad är det för fel på Eniro idag dåå? Har försökt lägga till flera st annonser, inte en enda har kommit upp.. på en annons har jag inte ens fått mail att den är på väg att granskas.. blir grymt sur!  Hoppas verkligen de är uppe i morgon för så kul är det inte att sitta och skriva annonser och leta bilder osv.

Har ialf vart hos Antonia och Melwin en sväng nu. trevligt, trevligt! =) Melwin va lika glad som vanligt.



Ska kolla facebook lite sen ska jag lägga mig, trött som vanligt.

Natti, Natti!

/F

Inlägget skrevs: 2009-07-12 @ 21:18:28 Kommentarer (0)

MUMS!

Nu mina kära vänner ska jag lägga mig i soffan och käka Ben&Jerry's glass  och kolla på film!



SEE YA!

/F

Inlägget skrevs: 2009-07-12 @ 13:37:53 Kommentarer (0)